Veikkauskioski

Voittaako Hamilton taas? Lue vihjeet USA:n osakilpailuun

usa_gp_vihjeet - Copy

Formula ykkösten mestaruus on aika lailla jo jaettu, vaikka teoreettisesti Lewis Hamilton onkin vielä ohitettavissa. Britti on kuitenkin ollut viime aikoina uskomattoman kovassa vireessä, eikä sille näytä tulevan loppua millään. Kun soppaan sekoitetaan vielä Ferrarin heikot suoritukset viime aikoina, ei kisan ennakkosuosikista ole epäselvyyttä. Voittaako Hamilton taas? Lue vedonlyöntivihjeemme USA:n GP:hen alta!

Ennakko USA:n osakilpailuun

USA:n osakilpailu käydään Austinin radalla Texasissa, jossa on ajettu Formula ykkösiä vasta vuodesta 2012 lähtien. Austinissa on myös nähty tähän mennessä vasta kaksi eri voittajaa, sillä Lewis Hamilton on ottanut tahtipuikon käsiinsä alusta alkaen: viisi voittoa Austinissa neljästä mahdollisesta on melkoinen saavutus, ja britti on voittanut kisan jo kolme kertaa peräkkäin. Muista kuljettajista ainoastaan Sebastian Vettel on onnistunut voittamaan Austinissa. Näin tapahtui vuonna 2013, kun saksalainen ohjasti Red Bullinsa ruutulipulle ensimmäisenä.

vetovinkit_austin_f1.JPG - CopySääolosuhteet näyttävät tällä kertaa Texasissa aika mielenkiintoisilta, mikäli ennusteita on uskominen. Perjantain vapaissa harjoituksissa saatetaan jo nähdä sadetta, ja lauantaina vettä ripottelee jo suurella todennäköisyydellä niin, että se vaikuttaa aika-ajoihin. Ilman lämpötila nousee Austinissa jopa 30 asteeseen vielä tässäkin vaiheessa vuotta, mutta todennäköisesti mitään hellelukemia ei sentään ole luvassa. Kisan aikaan sade olisi yllätys.

Rata on itsessään kuitenkin melko yllätyksetön. Hieman hajuttomaan ja mauttomaan nykytyyliin pikaisesti pystytetty Circuit de Americas tarjoaa kyllä ohituspaikkoja levennyksiensä ansiosta, mutta moottoritehot ovat silti liian suuressa roolissa. Mercedeksen voisi siis kuvitella olevan vahvoilla, perässään ehkä jopa Red Bullit ennen Ferrareita.

Vedonlyöntivihjeet – Hamilton vie

Veikkauskioskin vedonlyöntivihjeet USA:n osakilpailuun myötäilevät tällä kertaa markkinoita: Hamilton on tällä radalla niin vahva, että hänen voittonsa näyttää hyvin todennäköiseltä. Pitkävedon kertoimet Hamiltonin voitosta ovat ennen vapaita harjoituksia noin 1.80, johon voi hyvin sijoittaa muutaman lantin.

Tämän vedon kylkeen otetaan siis Bottasia pienemmällä rahalla; suomalaisen kerroin on noin 7.00, vaikka mielestämme hän on jopa Vetteliä suurempi suosikki voittamaan. Molempien voitto vaatisi joka tapauksessa Hamiltonille epäonnea, joten Bottas on paljon parempi vaihtoehto suuremman pitkävetokertoimensa ja vahvemman autonsa ansiosta. Myös Bottasin palkintopallisijoituksesta tarjottava 1.80 on mielenkiintoinen peli-idea.