Veikkauskioski

Jalkapallon MM 2018

Jalkapallon MM 2018 on enää reilun vuoden päässä. Seuraavat jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut potkaistaan käyntiin Venäjällä 14.6. 2017 ja futisviihde jatkuu aina 15.7. saakka, jolloin pelataan MM-finaali 2018. Sekä avausottelu että finaali pelataan samalla stadionilla Moskovan Luzhnikissa.

Veikkauskioski tarjoilee sinulle tietenkin kaikki MM-kisahuhut ennen kisojen alkua sekä MM-kisauutiset, kun niitä alkaa ilmestyä. Löydät meiltä myös paljon vedonlyöntivihjeitä, kampanjoita eri vedonlyöntisivustoilta ja paljon muuta. Jalkapallon MM-kokoonpanot ja kuntopuntari ovat perinteisesti saatavilla hyvin suomalaisen valtamedian kautta, joten erikseen emme lähde niitä ottelukohtaisesti erittelemään. Ennen kisojen alkua luvassa on kuitenkin kattava ennakkopaketti, jossa vertailemme joukkueita keskenään ja esittelemme niiden tärkeimmät pelaajat.

Edellisen kerran jalkapallon maailmanmestaruudesta pelattiin Brasiliassa vuonna 2014, jolloin Saksa voitti finaalissa Argentiina, kun Marco Reus osui jatkoajalla. Onko Saksasta uusimaan mestaruutensa jalkapallon MM-kisoissa 2018? Se jää nähtäväksi, mutta ensin MM-karsinnat on joka tapauksessa käytävä alta pois.

Jalkapallon MM 2018 karsinta lähestyy puoliväliä

Jalkapallon MM 2018 karsintaa on pelattu kirjoitushetkellä Euroopassa neljän ottelukierroksen ajan, ja jo tässä vaiheessa on selvää, ettei Suomen maajoukkuetta näissäkään MM-kisoissa tulla näkemään. Eipä tätä nyt minään yllätyksenä voi pitää, mutta olisihan se ollut mukavaa, että Huuhkajat olisivat roikkuneet edes näennäisesti mukana kisakahinoissa loppuun asti. Noh, tärkeintä lienee se, että Hasse Backesta on sentään päästy eroon…

Euroopan puolella MM karsinnat ovat siis ehitneet lähelle puoliväliä, ja muutaman viikon kuluttua pelataan jälleen. Karsintajärjestelmä on tyly: jatkoon menevät varmasti vain jokaisen yhdeksän lohkon ykköset. Kahdeksan parasta kakkosta selviää lisäksi jatkokarsintoihin, joissa ne selvittävät keskenään, mitkä neljä joukkuetta jatkavat Venäjän MM-kisakentille 2018.

CONMEBOL:n karsinnoista on pelattu jo yli puolet. Kärjessä on Brasilia, toisena Uruguay ja niiden jälkeen tasaisena ryppäänä Ecuador, Chile, Argentiina ja Kolumbia. Yksi neljästä viimeksi mainitusta karsiutunee suoraan, yhden on puolestaan tyydyttävä paikkaan jatkokarsinnoissa. Suurin pettymys on ollut Argentiina, joka on vasta viidenellä sijalla, joka oikeuttaa siis jatkokarsintapaikkaan.

CONCACAF:n karsinta vuoden 2018 MM-kisoihin on edennyt jo viimeiseen lohkovaiheeseen asti, jossa pelaavat Costa Rica, Meksiko, Panama, Honduras, Trinidad ja Tobago sekä USA. Jenkit näyttävät olevan vaikeuksissa, sillä kaksi ensimmäistä ottelua on päättynyt Yhdysvaltain tappioon. Pelejä on kuitenkin vielä jäljellä paljon. Muilla mantereilla tilanne on karsintojen suhteen vielä täysin avoinna.

Jalkapallon MM 2018 joukkueet

Tässä vaiheessa on vielä mahdotonta sanoa jalkapallon MM 2018 joukkueista paljoakaan. Sen tiedämme, että isäntäjoukkue Venäjä tulee kisoissa esiintymään – samoin kuin todennäköisesti ainakin hallitseva maailmanmestari Saksa (4 karsintaottelua, 4 voittoa, maaliero 16 – 0) sekä sille viimeksi nöyrtymään joutunut Brasilia (Etelä-Amerikan karsintojen kärjessä 8 pistettä karsintaviivaan).

Näin pelataan jalkapallon MM 2018

Venäjällä pelataan MM-kisoja yhteensä 12:lla eri paikkakunnalla, jokta ovat Moskova, Jekaterinburg, Samara, Volgograd, Saranski, Rostov-on-Don, Pietari, Sotshi, Kaliningrad, Pietari, Kazan ja Nizhni Novgorod. Suomestakin käsin on siis helppo matkata katsomaan maailman parasta jalkapalloa, sillä juna Pietariiin ei Helsingistä kovin paljoa kustanna. Monella potentiaalisella kisamatkaajalla lienee jo kokemusta viime vuoden jääkiekon MM-kisoista, jotka käytiin Moskovassa ja Pietarissa.

Kuten sanottua, sekä kisojen avausottelu että finaali pelataan Moskovassa, Luzhnikin stadionilla. Finaalistadion on samalla kisojen suurin, sillä se vetää sisuksiinsa peräti 81 000 katsojaa. Venäjä on rakentanut kisoja varten joitakin uusia stadioneita, mutta suurin osa kisojen pelipaikoista on vanhempaa perua. Niihin tehdään kuitenkin pientä remonttia ja kunnostusta, ennen kuin jalkapallon MM-kisat 2018 ensi vuonna potkaistaan käyntiin.

Jalkapallon MM vedonlyönti 2018

Jalkapallon MM vetovihjeet kuuluvat kiinteänä osana Veikkauskioskin tarjontaan, kunhan kisat alkavat lähestyä. Jalkapallon MM vedonlyönti 2018 tulee olemaan valtava tapaus myös meillä, ja luvassa on otteluennakkoja, lohkoennakkoja, vihjeitä voittajavetoon ja paljon muuta. Tällä hetkellä MM-kisoihin ei vielä ole kertoimia tarjolla, mutta kun kisajoukkueita alkaa varmistua, saadaan myös kertoimet varmasti esiin.

Yksi mielenkiintoinen vedonlyöntikohde MM-kisoissa on maalikuninkuus eli kultainen kenkä. Jalkapallon MM 2018 maalintekijöitä on toki vaikeaa tässä vaiheessa ennustaa, ja paljon riippuu myös tulevasta lohkojaosta. Näillä tiedoilla seuraisimme erityisen tarkasti eurooppalaisten joukkueiden kovimpien maalipyssyjen kuntoa – veikkaisimme nimittäin, että muiden mantereiden joukkueilla saattaa olla Venäjän kisoissa vaikeaa.