Veikkauskioski

Jalkapallo

Jalkapallo eli tuttavallisemmin futis on kaikista lajeista se suosituin ja suurin. Se on samalla myös suosituin vedonlyöntikohde niin pitkävedon, tulosvedon, vakioveikkauksen kuin monivedonkin kohdalta. Jalkapallopelit ovat aikojen saatossa suoneet suomalaisillekin veikkauksen ystäville lukuisia jännityksen ja onnen hetkiä. Ennen vanhaan jalkapallovedot iskettiin sisään Veikkauksen kioskeilla, mutta netin myötä myös jalkapallo vedonlyönti on muuttunut. Jalkapallovedot pelataankin nykyään suurimmaksi osaksi kansainvälisillä pelisivustoilla, joista esim. Betsson erikoistunut juuri jalkapalloveikkaukseen. Sen palkkalistoilla on ollut muun muassa Suomen ehdoton ykkösjalkapalloilija kautta aikain, muuan Jari “Kuningas” Litmanen.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle jalkapallosta lajina hieman enemmän, ja annamme muutamia vinkkejä siitä, miten sinäkin voit tienata jalkapallotietämykselläsi. Veikkaukselle ei kannata futisvetojakaan enää lyödä, sillä jalkapallo kertoimet ovat paljon parempia kansainvälisillä vedonlyöntisivustoilla. Kun lisäksi saat kaupan päälle sekä aloitusbonuksia että kampanjabonuksia, esimerkiksi jalkapallon MM-kisojen ja EM-kisojen yhteydessä, kannattaa veikkauksensa siirtää nettiin mitä pikimmin. Mutta nyt hieman historiaa.

Jalkapallon historia juontaa juurensa Englannista

Nykymuotoinen jalkapallo on peli, joka sai alkunsa Britannian sumuisilta saarilta 1800-luvulla, tarkemmin sanoen Englannista. Aiemminkin jalkapallon tapaisia pelejä on pelattu Euroopassa ja Aasiassa, mutta vasta Englannissa peli muotoutui siksi suosikkilajiksi, jota olemme oppineet rakastamaan.

Ensimmäinen jalkapalloseura perustettiin vuonna 1857. Kyseessä oli englantilaisseura Sheffield FC. Jalkapallosäännöt olivat tuolloin kuitenkin edelleen lapsenkengissä, ja esimerkiksi vuoteen 1869 saakka futiksessa sai vielä koskea palloon käsin! Kun tämä sääntö viimein kumottiin, erosivat jalkapallon ja rugbyn tiet lopullisesti. Jalkapallo jatkoi kehittymistään edelleen, ja 1900-luvun alussa kyseessä peli alkoi jo muistuttaa nykyistä jalkapalloa sääntöjensä osalta. Tässä vaiheessa futiskentälle oli saatu muun muassa sellaiset tärkeät tekijät kuin tuomari, 11 kenttäpelaajaa ja rangaistuspotkut. Vuonna 1904 perustettu FIFA on edelleen jalkapallon kattojärjestö, joskin se on viime aikoina ryvettynyt skandaalissa toisensa jälkeen.

Jalkapallo virallistettiin Suomessa 1907

Jalkapallo rantautui Suomeen lännestä käsin. Kun Helsingissä peliä alettiin pelata vasta 1900-luvulla, oltiin länsirannikolla ehditty potkimaan palloa jo ainakin Vaasan ja Turun suunnilla. Virallisen aseman jalkapallo sai kuitenkin vasta vuonna 1907, jolloin perustettiin Suomen Palloliitto. Ensimmäinen Suomen mestaruus jaettiin heti seuraavana vuonna, ja sen voitti sittemmin kuopattu Unitas Helsingistä. Maajoukkuepuolella Suomi pelasi ensimmäiset pelinsä jo ollessaan vielä osa Venäjää. Vuoden 1912 olympialaisissa Tukholmassa Suomi saavutti upeasti neljännen sijan kaataen matkalla juuri Venäjän. Tätä pidetään edelleen Suomen maajoukkueen parhaana saavutuksena ikinä, eikä nykyään Huuhkajiksi nimetyn maajoukkueen seuraaminen ole viime vuosina ollut faneille mitään riemukulkua. Suomi ei vieläkään ole onnistunut pääsemään mukaan MM- tai EM-kisoihin jalkapallossa.

Suomalaisten vedonlyöjien suosimat jalkapallosarjat

Monille suomalaisille veikkauksen ystäville on vuosien ja vuosikymmenten saatossa ehtinyt muodostua muutamia suosikkisarjoja. Erityisesti Englannin ylimmät sarjatasot, Valioliiga ja Championship, ovat Ylen jalkapallotarjonnan ansiosta nousseet erityiseen asemaan Suomessa. Ylen lauantai-iltapäivän brittifutis oli pitkään vakiintunut perinne jalkapalloa seuraavissa suomalaiskodeissa. Nykyään yhä useammat jalkapallon ystävät valitsevat Canal +:an tai jonkin toisen maksullisen urheilukanavan. Myös Suomen oman jalkapallosarjan, Veikkausliigan, ystäville on viime vuosina kuulunut hyviä uutisia. Sen lisäksi, että kaudella 2015 Ilta-Sanomat teki päätöksen näyttää kaikki Veikkausliigan ottelut nettisivuillaan noin 10 euron kuukausihintaan, saatiin Veikkausliigakaudella 2015 nauttia muun muassa Stadin derbyistä HJK:n ja HIFK:n välillä. Vaikka suomalaisjoukkue ei olekaan onnistunut kampeamaan itseään Mestareiden Liigaan enää Klubin vuoden 1998 uroteon jälkeen, voidaan Mestareiden Liiga laskea myös suosituimpien veikkaussarjojen joukkoon jalkapallossa. Ottelut ovat helposti nähtävillä Suomessa, eikä pelin tasossa varmasti riitä kenellekään moittimista.

Englannin Valioliiga on erityisesti vakioveikkaajien suosiossa

Vakioveikkaus on Suomessa perinteisesti pelattu juuri Englannin sarjoihin, mutta hiljalleen tämä tapa lienee kuolemassa pois. Tuskin heti, sillä Suomesta löytyy vielä tuhansittain Manchester Unitedin, Liverpoolin, Arsenalin ja muiden suurten brittijengien kannattajia. Nykyään kansainväliset vedonlyöntisivustot, kuten Betsson ja Nordicbet, tarjoavat kuitenkin mahdollisuuden paljon laajempaan kohdevalikoimaan jalkapallossa. Jopa kaavoihinsa helposti kangistuva Veikkaus on ottanut vakiolistoilleen paljon muitakin kohteita, kuten juuri mainitut Veikkausliigan ja Mestarien Liigan.

Veikkausliiga tarjoaa kotimaista jalkapalloviihdettä – ja usein hyviä kertoimia

Veikkausliiga on nostanut profiiliaan viime vuosina lähinnä HJK:n menestyksen myötä. Klubi otti upeasti paikan kauden 14-15 Eurooppa Liigasta, eikä jatkopaikkakaan lopulta ollut lohkovaiheessa kovin kaukana. Vuonna 2015 HJK oli jälleen vain minuuttien päässä jatkopaikasta, mutta tällä kertaa unelma kaatui tuomarivirheeseen vastustajan tehty paitsiomaalin. Toinen Veikkausliigan näkyvyyttä ja samalla kiinnostavuutta veikkauskohteena parantanut asia on ISTV, eli Iltasanomien VeikkausTV, joka tarjoaa nyt jalkapallo-streamin jokaisesta Veikkausliigan ottelusta. Veikkausliiga on osaavalle jalkapallovedonlyöjälle mainio sarja, sillä vedonvälittäjien kertoimet eivät pienemmissä sarjoissa ole aina yhtä hyvin kohdallaan.

Mestareiden Liigassa kohtaavat maanosan parhaat futisjoukkueet

Mestareiden Liiga on jokaisen eurooppalaisen jalkapalloseuran kauden päätavoite heti oman maan mestaruuden jälkeen. Tähän jalkapallon kuninkuusliigaan hyväksytään mukaan 32 joukkuetta, joista osa saa paikkansa suoraan sarjasijoituksensa perusteella, osa taas karsinnan kautta. Mestarien Liiga on mainettaan parempi veikkauskohde, sillä vaikka joukkueet ovat toisilleen enimmäkseen tuttuja, on niiden voimasuhteiden arvioiminen vaikeaa varsinkin alkukierroksilla. Esimerkiksi moniveto on mainio pelivalinta juuri Mestareiden Liigaan.

Jalkapallon MM-kisat ja EM-kisat ovat kulta-aikaa vedonlyöntiin

Kun puhutaan jalkapallosta, ei arvokisoja voi jättää huomiotta. Jalkapallon MM-kisat ja EM-kisat ovat tarjonneet futiksen ystäville lukemattomia jännittäviä otteluita, joihin on mahtunut dramatiikkaa ja suuria tunteita. Maradonan Jumalan kättä ja upeaa soolomaalia kelaillaan vielä vuosikymmenten päästäkin, eikä viime MM-kisojen nöyryyttävä Saksa – Brasilia -ottelukaan ihan heti unohdu.

Sen lisäksi, että jalkapallon arvokisat jaksavat viihdyttää futikansaa vuosi toisensa perään, ovat ne erinomainen mahdollisuus myös voittavaan vedonlyöntiin. Veikkaussivustoilla on aina MM- ja EM-kisojen aikaan suuria vaikeuksia saada kertoimia kohdalleen. Perehtymällä kisajoukkueisiin kunnolla ja katsomalla kaikki kisojen ottelut, voit löytää yllättävänkin maukkaita kertoimia varsinkin altavastaajille. Arvokisat ovat jalkapallovedonlyönnin kulta-aikaa myös siinä suhteessa, että liittymällä Betsafelle ja muille kansainvälisille veikkaussivustoilla, saat käyttöösi koko joukon kampanjatarjouksia: riskittömiä vetoja, kilpailuja ja talletusbonuksia. Näiden bonustarjousten avulla voi parantaa voittomahdollisuuksiasi entisestään ja siirtää edun entistä tukevammin omalla puolellesi. Jos et vielä jäsen, sinua odottaa myös uuden pelaajan vedonlyöntibonus.

Etusivulle