Veikkauskioski

JÄÄKIEKON YLEISET SÄÄNNÖT

Pitkäveto liiga

Kun ymmärrät muutamia perussääntöjä ja käytäntöjä, maailman paras ja viihdyttävin peli on helppo seurata. Tässä on lyhyt yhteenveto jääkiekon tärkeimmistä säännöistä!

Laitan käteni kiekon päälle ja suljen sen

Jokaisen kiekon nappaavan pelaajan, paitsi maalivahtia, on välittömästi lyötävä tai asetettava se takaisin jäälle. Tämän säännön rikkomisesta tuomitaan kahden minuutin alaikäinen.

Kohtaukset

Kaikki pelaajat sijoittuvat kentällä yhden viidestä aloitusympyrästä. Ottelun aikana vain kaksi pelaajaa pääsee piirin sisälle. Viimeisen toiston keskeytymisen syy määrittää aloituspaikan.

Viive pelissä

Kahden minuutin pieni rangaistus pelin viivästymisestä seuraa seuraavista toimista:

Kiekon ampuminen tai lyöminen tarkoituksella pelialueen ulkopuolella
Maalin siirtäminen sen tavallisesta sijainnista tarkoituksella
Saatuaan varoituksen erotuomarista, ei ole toimittanut oikeaa määrää pelaajia jääpinnalle tai tehnyt laittoman vaihdon
High-mailin käyttäminen kiekon pelaamiseen
Peli keskeytetään ja aloituspeli pidetään, jos vastustaja lyö kiekon ilmasta olkapäätä korkeammalla mailalla. Maali, jonka kiekko törmäsi mailaan, joka oli korkeampi kuin maalin poikkipalkki, ei hyväksytä.

Jään laittaminen kiekon päälle

Kun joukkueensa punaisen maaliviivan puolella oleva pelaaja ampuu kiekon kokonaan alas jäätä pitkin ja se ylittää punaisen maaliviivan missä tahansa kohdassa, sitä kutsutaan jäätymiseksi (muuksi kuin maaliksi). Kun joukkueet ovat yhtä vahvoilla tai voimapelissä, jäätä ei sallita. Peli keskeytetään ja kiekko palautetaan jään vastakkaiseen päähän ottelua rikkoneen joukkueen alueella. Kiekon jäätymisprosessia ei tunneta nimellä:

Vaikka maalivahti ei koske kiekkoon, hän jättää rypyn pelatakseen kiekkoa.
Jos virallinen määräys, että vastustajan pelaaja olisi voinut pelata kiekkoa ennen kuin se ylitti punaisen maaliviivan,
Jos toimitsija uskoo, että ohitusyritystä on yritetty, hän voi luopua jääkutsusta.

Offsides

Jokainen hyökkäävän joukkueen jäsen, joka edeltää kiekon vastustajan siniviivan yli, katsotaan paitsiossa. Pelaajan luistimen asento, ei hänen mailansa, määrää tuloksen. Pelaaja on paitsiossa, jos molemmat luistimet ovat siniviivan yli ennen kiekkoa. Hän on paikalla, jos hänellä on vain yksi luistin bluelinen yli ja yksi sen päällä.

Ajan myötä

Viiden minuutin äkillisen kuoleman jatkoaika pelataan, jos runkosarjan peli päättyy tasatulokseen. Jos peli on edelleen tasapeli jatkoajan päätyttyä, peli ratkaistaan ​​rangaistuslaukauksella. Pudotuspeleissä ei pelata rangaistuspotkukilpailuja, ja jatkoajat ovat 20 minuutin pituisia.

Rangaistukset

Tuomareiden harkinnan mukaan pelisääntöjä rikkovia pelaajia voidaan rangaista. Rangaistuksia on kolmenlaisia: lieviä, suuria ja väärinkäytöksiä. Pelaajien on istuttava kaksi minuuttia rangaistuslaatikossa pienestä rangaistuksesta, kun heidän joukkueensa on ohitettu. Jos toinen joukkue tekee maalin voimapelissä, rangaistaan ​​pieni rangaistus. Pelaajan on istuttava viisi minuuttia rangaistuslaatikossa suuresta rangaistuksesta, joka vanhenee vasta kyseisen jakson päätyttyä. Väärinkäytöksistä määrätyt rangaistukset vaihtelevat pituudeltaan.

Laukaukset rangaistuslaukauksesta

Kun pelaaja työnnetään takaapäin murtautumistilanteessa tai kun vastustajan maalivahti tai puolustajat tarkoituksella häiritsevät verkkoa, tuomitaan rangaistuslaukaus.