Veikkauskioski

Vakiovihjeet

Vaikka monet suomalaiset vedonlyöjät tuntevatkin vakioveikkauksen kiemurat kuin omat taskunsa, haluamme silti antaa muutamia rahanarvoisia vihjeitä, joilla voit parantaa voittomahdollisuuksia tässä veikkausmuotojen klassikossa.

Jo vuonna 1940 tiensä Veikkauksen listoille ja samalla Suomeen löytänyt Vakioveikkaus on ollut lauantai-iltapäivien kohokohta jo vuosikymmeniä. Perinteisesti vakiossa on veikattu Valioliigaa, ja vakiovihjeet ovat olleet osa iltapäivälehtien materiaalia jo pitkään. Me Veikkauskioskilla emme anna sinulle kierroskohtaisia vinkkejä vakioon. Näitä maksullisia ja maksuttomia vakiokierrosvihjeitä on netti pullollaan, osa parempia, osa huonompia. Me haluamme sen sijaan antaa sinulle vakiovihjeet, joita voit käyttää hyväksesi joka ikisellä kierroksella. Lue alta, kuinka voit parantaa voittomahdollisuuksiasi vakiossa!

Hyödynnä vakiovihjeet ja voitat enemmän ja useammin

Veikkauskioskin vakioveikkaus vihjeet auttavat sinua voittamaan sekä useammin että suurempia summia, kun pelaat vakiota. Vakioveikkaukseen pätevät pitkälti samat ohjeet kuin pitkävetoonkin, joten jos olet voittava pitkävedon pelaaja, on sinulla hyvät mahdollisuudet pärjätä myös vakiossa. Eroavaisuuksiakin toki on. Perinteisessä vakiossa ei esimerkiksi ole kertoimia lainkaan, vaan pelien kannattavuus tulee tarkistaa peliprosenttien kautta. Valitsemalla vakiokohteita, joita muut pelaajat ovat pelanneet liian vähän, parannat mahdollisuuttasi voittaa enemmän osuessasi. Kerromme peliprosenteista hieman tarkemmin alla.

Mikäli haluat hyödyntää kierroskohtaisia vakiovihjeitä, suosittelemme sinua kääntymään maksullisten palveluiden puoleen. Näistä palveluista kannattaa valita tunnetuimmat, koska joukkoon mahtuu monenmoista yrittäjää. Luotettavat vakiovihjeet tulevat yleensä sellaisilta vihjaajilta, jotka kertovat avoimesti vanhojen peliensä tulokset ja palautusprosentit. Tarkastele näitä tietoja ennen kuin maksat yhdestäkään vihjepalvelusta. Jos vihjaajan palautusprosentti on miinuksen puolella, ei hänen vakiovihjeistään varmasti kannata maksaa senttiäkään.

Pelaa vakiota kansainvälisillä pelisivustoilla

Veikkauksen palautusprosentti on vakiossa todella heikko, vain 55 %. Tämä tarkoittaa sitä, että vain reilut puolet vakioon veikkauksella panostetuista rahoista palautuu pelaajille voittojen muodossa. Netin vedonlyöntisivustojen palautusprosentit ovat monissa kohteissa jopa 97 – 98 %, koska kilpailu on kansainvälisillä pelimarkkinoilla niin paljon kovempaa. Kun tähän lisätään vielä netin pelisivustojen tarjoamat aloitusbonukset ja muut kampanjaedut, kuten vaikkapa Betssonin usein tarjoamat riskittömät vedot, on netissä pelaaminen fiksun pelaajan päätös.

Myös vakioveikkaus palauttaa netissä huomattavasti korkeammalla prosentilla kuin Veikkauksella. Kansainvälistenkin pelisivustojen perinteiset vakiokupongit ovat voittoprosentiltaan sivustojen heikompaa osastoa, mutta tarjoavat kuitenkin noin 80 – 85 % tuntumaan nousevan palautuksen. Jos haluat maksimoida voittomahdollisuutesi, voit lyödä vakiokuponkisi valitsemalla kohteet tavallisesta pelivalikoimasta. Näin voit lyödä samat 1X2-vakiokohteet sisään, ja voitat suuremman summan, jos kaikki menee kohdalleen. Tällöin et tosin pääse kilvoittelemaan lisävoitoista, joita myös netissä on vakiokierrosten yhteydessä jaossa. Netissä pelattavan vakion rivihinta on myös halutessasi pienempi kuin Veikkauksella, sillä voit aloittaa pelaamisen jo 10 sentin rivihinnalla.

Tarkkaile vakioveikkauksen peliprosentteja

Peliprosentit ovat perinteisen vakioveikkauksen kulmakivi. Kun pelaat vakiota, näet netissä reaaliajassa, kuinka jokaisen kohteen peliprosentit ovat jakautuneet. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että voit tarkastella muiden pelaajien asettamia panostuksia prosenttimuodossa. Nämä prosentit näytetään esimerkiksi muodossa 50 – 30 – 20, ja ne seuraavat tuttua 1X2-kaavaa, jossa ykkönen on kotijoukkue, ristitasapeli ja kakkonen vierasjoukkue. Esimerkissä puolet pelaajista ovat asettaneet panoksensa kotijoukkueelle, noin kolmannes tasurille ja loput vierasjoukkueelle.

Miten sitten voit hyödyntää näitä tietoja? Monet heikommin vakioveikkausta ymmärtävät käyttävät kyllä prosentteja, mutta usein väärällä tavalla. Useat pelaajat nimittäin seuraavat prosenttien antamia “vakiovinkkejä” kohteissa, joista eivät itse tiedä paljoa. Tämä on huono lähestymistapa sen takia, että jos pelaat samoja pelivaihtoehtoja kuin suurin osa muista pelaajista, saat myös pienemmän voiton kaiken sattuessa kohdalleen. Fiksu pelaaja tarkasteleekin vakion peliprosentteja eri tavalla. Jos löydät kohteen, jossa mitä tahansa merkkiä on mielestäsi pelattu prosenttien valossa liikaa, valitse toinen merkki. Tasurit ovat hyvin usein alipelattuja myös vakioveikkauksessa, ja ne ovat yleisesti ottaen paras pelivalinta kohteissa, joista olet epävarma.

Laadi joukkueille voimasuhteet jo ennen kauden alkua

Moni vakioveikkaaja jämähtää helposti lähikierrosten tuloksiin lappuja täyttäessään, vaikka kokonaiskuvassa voisi olla järkevämpää tarkastella pelivalintoja pidemmällä tähtäimellä. Yksi hyvä tapa välttää tämä sudenkuoppa on luoda kaikille sarjan joukkueille voimasuhteet, oli kyseessä sitten Veikkausliiga, Valioliiga tai vaikka Mestareiden liiga. Voit tehdä tämän tutustumalla joukkueisiin ennen kauden alkua, lukemalla arvioita alan lehdistä ja vertailemalla joukkueiden pelaajistoa ja valmentajia. Mikäli et halua itse syventyä voimasuhteisiin turhan tarkasti, voit myös käyttää jonkin vihjesivuston tai vedonlyöntifoorumin laatimia voimasuhteita. Voimasuhteet laaditaan usein kirjaimina, joista A kuvastaa kaikkein kovimpia joukkueita ja alemmat kirjaimet heikompia joukkeita E:hen saakka. Käyttämällä näitä voimasuhteita vihjeinä vakiota luodessasi et kiinnitä liikaa huomiota joukkueiden nykyvireeseen, vaan osaat heti ottaa paremmin huomioon myös joukkueiden yleisen laadun. Voimasuhteita voi toki tarkistaa kauden kuluessa, ja se kannattaakin tehdä muutamia kertoja kauden aikana.

Pelaa niitä lajeja ja sarjoja, jotka tunnet

Jos seuraat jotakin sarjaa intensiivisesti, on se hyvä valinta myös vakiolapullesi. Tämä voi kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta monet suomalaiset vakioveikkaajat ovat niin tottuneita pelaamaan vain Valioliigavakiota, että he unohtavat monien muidenkin liigojen olevan nykyään vakion kohteina. Tarkkaille myös joukkueiden loukkaantumisia, virettä koti- ja vieraskentällä sekä sää- ja kenttäolosuhteita. Esimerkiksi Veikkausliigassa on usein huonojen kenttien vuoksi mahdollista löytää alkukaudesta suuriakin yllätyksiä. Taitavat joukkueet ovat usein vaikeuksissa pelatessaan vieraissa huonolla kentällä isokokoisia vastustajia vastaan.

Analysoi vakiokuponkisi pelien jälkeen

Veikkauskioskin viimeinen vakiovihje on pelin jälkeinen analyysi. Tämä on tärkeä vaihe missä tahansa pelimuodossa monivedosta tulosvetoon, mutta erityisen tärkeää se on vakioveikkauksessa. Jos pelaat perinteistä vakioveikkausta, jossa kohdevalikoiman määrä ja joukkueet pysyvät enemmän tai vähemmän samana koko ajan, voit saada huomattavaa etua jälkianalyysin avulla. Kirjaa ylös vakioveikkaus tuloksesi, tarkastele pelijakaumia vielä jälkikäteenkin ja mieti, olivatko tekemäsi pelivalinnat oikeita. Pelivalinnan oikeellisuus ei nimittäin aina riipu siitä, oletko voittanut, vai et. Tutkimalla tilastoja ja katsomalla otteluita voit päätellä, arvoitko joukkueiden voimasuhteet oikein. Näin voit parantaa peliäsi jatkuvasti ja samalla kasvattaa mahdollisuuksiasi napata jollain viikolla se himoittu jättipotti…