Veikkauskioski

Jääkiekko – Pelikenttä

eht-vihjeet-venaja-suomi

Jääkiekkoa pidetään laajalti maailman nopeimpana urheilulajina. Kyse on luistimilla liukumisesta jään peittämän kentän yli, joukkueiden välisestä terveestä taistelusta lisää maaleja ja pelin voittamisesta. Pelin ensisijainen tarkoitus on saada kiekko vastustajan maalihäkkiin; kunkin joukkueen viisi luistelupelaajaa työskentelevät yhdessä voittaakseen vastajoukkueen pelaajien aiheuttamat esteet.

Radan suunnittelu jääkiekkoon

Jäähallin jää syntyy ruiskuttamalla vettä koko betonipinnalle ja antamalla veden jäätyä pinnan alla olevissa pakasteputkissa. Ihanteellinen jään paksuus on 19 millimetriä.

Jäähalli on 200 jalkaa pitkä ja 80 jalkaa leveä ja jaettu kolmeen vyöhykkeeseen IIHF:n mukaan. Punainen viiva kulkee kentän keskellä kahden sinisen viivan kanssa, jotka jakavat kolme aluetta ja ovat yhtä kaukana maalihäkeistä molemmilla puolilla. Neutraali vyöhyke on keskellä, kun taas puolustava vyöhyke on alueella, jossa on punaiset korostetut ympyrät. Hyökkäysalue, kuten alla olevasta kaukalosta näkyy, on alue, jossa on siniset korostetut ympyrät ja vastustajan verkko.

Rinkan suunnittelu

Kentän pinnan molemmissa päissä osoittimet G tunnetaan maalitolppaina tai maalihäkkeinä, ja maalihäkit on peitetty takaa verkoilla, jotka on merkitty symbolilla “m”. Maaliviivat ovat kaksi punaista viivaa, jotka kulkevat G-ympyröiden takana. Maalihäkin nailonmateriaaliverkon tulee olla 4 jalkaa korkea ja 6 jalkaa leveä, ja sen molemmissa päissä on oltava maalivahti.

Jääkiekon aikataulut

Tavallinen jääkiekkoottelu kestää yhden tunnin ja on jaettu kolmeen 20 minuutin jaksoon. Pelikello jatkaa tikitystä vain niin kauan kuin pelaajat pelaavat kiekkoa kaukalolla. Jos peli pysähtyy, pelikello pysähtyy välittömästi. Toisen ja kolmannen erän jälkeen sekä jatkoajan alussa hyökkäävät ja puolustavat joukkueet vaihtavat kentän päitä.

Peli alkaa kohtaamisella, jossa molempien joukkueiden keskuspelaajat, jotka on merkitty layoutissa C:ksi, asettuvat toistensa eteen kentän keskelle ja erotuomari asettaa kiekon jäälle heidän väliinsä. Pelin alussa molempien joukkueiden keskuspelaajat yrittävät saada kiekon haltuunsa. Pelin alkua lukuun ottamatta torjuntaa käytetään pelin jatkamiseen, jos peli keskeytyy.

Tasapelissä pelille annetaan 5 minuutin jatkoaika ja joukkue tekee pisteen voittaakseen pelin. Jos peli on edelleen tasapeli jatkoajan jälkeen, pelataan rangaistuslaukauskilpailu, jossa kustakin joukkueesta on kolme ampujaa. eniten maaleja tehnyt joukkue voittaa.

Varusteet jääkiekkoon

Kiekko ja jääkiekkomaila ovat jääkiekon perusvarusteita. Siellä on myös paljon muita laitteita, jotka on peitetty alempana.

Kiekko on kolmiulotteinen pyöreä kiekko, joka on valmistettu mustasta vulkanoidusta kumista. Sen halkaisija on yleensä 80 – 85 mm ja paksuus 25 – 30 mm. Kiekon paino on normaalisti 1-1,5 kg. Siinä on myös 2 mm paksu suojapinnoite ulkosivulla.

Mitat

Jääkiekkomailat valmistetaan pääosin puusta ja grafiitista, ja niiden pituus vaihtelee 150–200 cm, ja niissä on tasainen vaakasuora jatke, joka tunnetaan nimellä terä. Terä on 135 asteen kulmassa, mikä antaa jääkiekkomailalle L-kirjaimen muodon. Terä on 25-40 cm pitkä, ja sen päässä on pieni taivutus, joka auttaa pelaajaa pitämään kiekon kentällä. Jääkiekkomailan koko vaihtelee pelaajan pituuden mukaan. Luistelijoiden jääkiekkomailoihin verrattuna maalivahtien jääkiekkomailassa on leveämpi terä ja kapeampi kulma, jotta kiekon estäminen maalihäkkien lähellä on helpompi.