Veikkauskioski

Jääkiekko peli

Jääkiekko on urheilulaji, joka on suosittu monissa osissa maailmaa, kuten Yhdysvalloissa, Kanadassa, Skandinaviassa ja Itä-Euroopassa. Tietysti se kerää nopeasti myös paljon seuraajia Isossa-Britanniassa, ja yhä useammat ihmiset alkavat arvostaa sen tarjoamaa korkeaoktaanista jännitystä.

Mutta entä jos olet uusi tässä urheilussa etkä ymmärrä mitä tapahtuu? Olemme koonneet avuksi alla olevan jääkiekon oppaan aloittelijoille.

Jääkiekon perusteet

Joukkueessa on kuusi henkilöä – 1 maalivahti, 2 puolustajaa ja 3 hyökkääjää. Tämä voi kuitenkin muuttua pelin aikana, jos yksi pelaaja lähetetään jäältä tietyksi ajaksi vakavan virheen vuoksi. Pelin tavoitteena on tehdä enemmän pisteitä kuin toinen joukkue. Pisteet saadaan lyömällä kova kumikiekko vastustajan verkkoon. Jääkiekkoottelut kestävät 60 minuuttia – tämä jaetaan 3, 20 minuutin jaksoihin, ja 60 minuutin jälkeen pelataan 5 minuutin jatkoaika voittajan selvittämiseksi, jos tulos on tasan. Tänä aikana ensimmäinen maali voittaa. Jos pisteet ovat jatkoajan jälkeen tasatilanteessa, pelataan rangaistuslaukauskilpailu voittajan löytämiseksi. Reilun pelin takaajia jääkiekossa on neljä – kaksi erotuomaria ja kaksi linjamiestä.

Jäähalliin tutustuminen

Kaikki toiminta tapahtuu jääkiekkoradalla, joka on jaettu värillisillä viivoilla eri osiin. Punainen viiva leikkaa kentän keskiosan poikki, kun taas sen molemmilla puolilla on 2 sinistä viivaa. Löydät myös jokaisen maalin läheltä jäälle merkittyjä kohtausympyröitä, keskiympyrän ja maaliviivan kentän molempiin päihin. Molempiin päihin merkitään myös puoliympyrän muotoinen maalikäyrä, jossa maalivahti voi toimia. nämä linjat pohjimmiltaan määrittelevät kunkin joukkueen hyökkäävät tai puolustavat jään osat. Aloituspisteet osoittavat myös, missä pelin uudelleenkäynnistykset pidetään, ja tämä tapahtuu, kun tuomari huomaa pelissä virheen, kuten paitsion.

Jääkiekko on urheilulaji, jossa kaksi joukkuetta pelaa toisiaan vastaan ​​yrittämällä ohjata pallon tai kiekon vastustajan maaliin jääkiekkomailalla. Kaksi päätyyppiä ovat jääkiekko ja maahockey, ja lajia kutsutaan enimmäkseen yksinkertaisesti jääkiekoksi.

Katso alla olevasta tietotiedostosta lisätietoja jääkiekosta tai vaihtoehtoisesti voit ladata 24-sivuisen Hockey-työarkkipakettimme käytettäväksi luokkahuoneessa tai kotiympäristössä.