Veikkauskioski

Jääkiekon säännöt

Jääkiekon kohtaaminen

Otteluja käytetään pelijaksojen aloittamiseen ja pelin aloittamiseen uudelleen tauon jälkeen. Ottelussa kaksi vastakkaista pelaajaa seisoo toisiaan vastapäätä noin yhden mailan päässä toisistaan ​​ja erotuomari pudottaa kiekon heidän väliinsä. Tämän jälkeen pelaajat yrittävät saada kiekon haltuunsa.

Jääkiekkopelin kohde

Yksinkertaisesti sanottuna jääkiekon tavoitteena on tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja viemällä kiekko vastustajan maaliin. Maali tehdään vain, jos kaikki kiekko ylittää koko maaliviivan. On laitonta potkaista kiekkoa linjan yli tai heittää sitä sisään, joten pelaajien on käytettävä mailaansa lyödäkseen kiekkoa, kun se on kosketuksissa jään kanssa maalin tekemiseksi. Kuitenkin poikkeamat muista pelaajista – mukaan lukien maalivahti (tunnetaan myös maalivahtina) – ovat myös sallittuja laillisina maaleina.

Kuinka pitkä on jääkiekon pelaaja?

Ottelut pelataan kolmessa 20 minuutin jaksossa. Kello pysähtyy aina, kun toisto pysähtyy – mikä tarkoittaa, että jokainen sekunti on ratkaiseva.

Joukkueet jääkiekossa

Jokaisessa joukkueessa voi olla enintään 20 pelaajaa, mukaan lukien kaksi maalivahtia – vaikka vain kuusi pelaajaa kustakin joukkueesta voi olla jäällä kerrallaan. Vaihtoja voi tehdä missä vaiheessa peliä tahansa.

Pelialueet jääkiekkootteluissa

Jää on merkitty sarjalla punaisia ​​ja sinisiä viivoja. Punainen (keskiviiva) jakaa jään kahteen puolikkaaseen, kun taas siniset viivat erottavat jään kolmeen yhtä suureen “vyöhykkeeseen”: puolustava vyöhyke, neutraali vyöhyke ja hyökkäysvyöhyke.

Jääkiekon säännöt

Jääkiekossa on vain kaksi perussääntöä:

Paitsi: Jos hyökkäävä pelaaja saapuu vastustajan puolustusalueelle (merkitty sinisellä viivalla) ennen kiekkoa, hänet kutsutaan paitsiopuolelle. Jos näin tapahtuu, peli keskeytetään ja aloituspeli pelataan neutraalilla alueella.

Jäätelö: “Jäätä” tarkoittaa pelaajaa, joka lyö kiekon omalta puolikkaalta vastustajan maaliviivan ohitse ilman, että se poikkeaa tai tulee kosketuksiin toisen pelaajan (mukaan lukien maalivahti) kanssa. Jos näin tapahtuu, peli keskeytetään ja kiekko palautetaan maaliin ilman maalia, josta syötettiin.

Ottelutuomarit jääkiekkootteluissa

Erotuomari (jolla on punainen käsivarsinauha) hallitsee peliä ja tekee lopullisen päätöksen missä tahansa asiassa. Erotuomaria avustavat linjamiehet, jotka ovat huolissaan paitsiosta, ja maalituomarit, jotka katsovat, onko kiekko ylittänyt maaliviivan vai ei.

Fyysinen kontakti jääkiekossa

Kilpailutasolla jääkiekko on ansainnut mainetta aggressiivisena urheilulajina toistuvien kehontarkastusten ja muiden jäällä tapahtuvien fyysisten kontaktien ansiosta – mutta se ei ole vain ilmainen kaikille, jossa pelaajat pääsevät eroon siitä, mitä he tekevät. Kuten. Säännöissä sanotaan, että kosketus sivulta ja edestä on hyvä, mutta tahallinen tarkastelu (vastustajan hidastaminen tai estäminen) takaa yleensä johtaa rangaistukseen.

Vastustajien kompastuminen ja pelaajien väkivaltainen pakottaminen osumaan kentän seiniin on kiellettyä, kuten myös kyynärpäät, ryöstö, mailan runsas käyttö ja mailan varren käyttö vastustajan tarkistamiseen. Tietenkin pelin nopeus tarkoittaa, että monet näistä tapahtuvat, joten erotuomarin on päätettävä, onko rikos tehty ja onko rangaistus määrättävä.