Veikkauskioski

Veikkausliiga 2017

Kohta se taas alkaa! Jalkapallon Veikkausliiga 2017 käynnistyy ensimmäisen ottelukierroksen osalta 5.4. 2017, ja luvassa on varmasti jälleen vauhdikasta futisviihdettä heti ensiminuuteista alkaen. Ainakin jos kentät sen sallivat: Veikkausliigassahan on totuttu vuodesta toiseen tuskailemaan kenttämestarien ammattitaidottomuuden ja kastelujärjestelmien toimimattomuuden yhdistelmän kanssa.

Veikkauskioski tarjoilee tietenkin tuoreet uutiset ja vetovihjeet Veikkausliigaan myös vuonna 2017. Veikkausliigan vetovihjeet osuivat viime kaudella melkoisen hyvällä prosentilla, ja tällä kaudella aiomme laittaa vieläkin paremmaksi. Tässä artikkelissa annamme jo muutamia vihjeitä koko kauden mittaisiin vetoihin, kuten Veikkausliigan mestari 2017 ja Veikkausliigan maalikuningas 2017. Veikkausliiga-uutiset tulevat muodostamaan suuren osan uutistarjonnastamme, kunhan kausi pyörähtää käyntiin, joten lisää vetovihjeitä on luvassa kauden mittaan tasaiseen tahtiin.

Veikkausliigan otteluohjelma ja liveseuranta 2017

Veikkausliigan otteluohjelma 2017 on jälleen aiheuttanut keskustelua – joidenkin mielestä kausi on liian lyhyt, toisten mielestä taas liian pitkä. Osa valittaa maanantai-otteluiden suurta määrää, osa taas haluaisi ottelut myöhemmäksi. Koskakohan Suomessa nähdään otteluohjelma, joka kelpaa kaikille ja vakiintuu käyttöön?

Kuten sanottua, Veikkausliiga alkaa vuonna 2017 huhtikuun 5. päivänä. Viimeinen kierros pelataan lokakuun lopussa, 28.10. 2017, minkä jälkeen käydään vielä Veikkausliigan karsinta, jossa kohtaavat Ykkösen toiseksi sijoittunut ja liigan 11. sijoittunut joukkue. Veikkausliigan viimeinen putoaa suoraan, Ykkösen voittaja nousee suoraan.

Veikkausliigan ottelut tarjoilee tänäkin vuonna ISTV, ja Ilta-Sanomien sivuilta voi käydä katsomassa myös kaikki Veikkausliigan maalit ja kokoonpanot. Veikkausliigan live-seuranta onnistuu paremmin kuin koskaan aiemmin, sillä kaikki pelit ovat nähtävinä suorina lähetyksinä netissä – ja myös jälkilähetyksinä, jos et ehdi mukaan avausvihellyksen aikaan. Samasta paikasta löytyvät myös Veikkausliigan huhut, kokoonpanot, loukkaantumiset, tilastot, kuntopuntari ja tulokset jokaisen kierroksen jälkeen.

Veikkausliigan joukkueet 2017

Veikkausliigan joukkueet kaudella 2017 ovat viime kauden lopullisen sarjataulukon mukaisessa järjestyksessä: IFK Mariehamn, HJK, SJK, VPS, Ilves, RoPS, KuPS, FC Lahti, PS Kemi, HIFK, FC Inter ja nousijajoukkue JJK. Positiivisena seikkana mainittakoon, että edelliskauden päätteeksi yksikään joukkue putoaja PK-35 Vantaata lukuun ottamatta ei kärsinyt vakavista talousvaikeuksista. Kaikki pääsevät siis Veikkausliiga-kauteen 2017 ilman lisenssiongelmia.

Alla esittelemme kaikki Veikkausliigan joukkueet 2017 siinä järjestyksessä, jossa veikkaamme niiden kauden päätyttyä olevan.

1. HJK

Helsingin Jalkapalloklubi lähtee Veikkausliiga-kauteen 2017 ehdottoman ykkössuosikkina. Klubi päätti antaa Mika Lehkosuolle vielä mahdollisuuden päävalmentajana, vaikka moni odotti jo Banan potkuja. Valmentajanvaihdoksen sijaan tiimiin otettiin mukaan espanjalainen Jose Riveiro, jonka Lehkosuo on kertonut haastatteluissa ottaneet suurta roolia päivittäisestä tekemisestä. Myös pre-seasonin tulokset ja esitykset ovat parantuneet aiemmasta, mikä lupaa HJK:lle hyvää tulevaa kautta silmällä pitäen.

HJK:n materiaali on suorastaan ylivoimainen Veikkausliigaan. Kärjessä Alfredo Morelos ja Atom pelaavat todennäköisesti viimeistä kauttaan Suomessa, laidoilla nuori Evans Mensah näyttää todella lupaavalta ja Demba Savage teki paluun Ruotsista, keskikentällä pelaavat muun muassa Anthony Annan ja pre-seasonilla dominoinut Mosa Yaghoubi… Ainoat kysymysmerkit ovat oikeastaan puolustuksen keskustassa ja vasemmassa laidassa, mutta Veikkausliigan mestaruuden pitäisi olla Klubille pelkkä suupala.

2. SJK

SJK sai viime kaudella tyytyä pronssisiin mitaleihin, vaikka mestaruus olisi ollut tarjottimella Klubin kompuroitua. Kauteen 2017 seinäjokiset lähtevät uudessa valmennuksessa, kun Simo Valakari ajautui riitoihin seurajohdon kanssa. Hänen tilalleen hankittiin viimeksi HJK:ta valmentanut Sixten Boström, jolla on paljon todistettavaa Klubi-pestinsä jäljiltä. Saako Sixten SJK:n mukaan mestaruustaistoon? Emme usko siihen, mutta toinen sija pitäisi olla saavutettavissa.

SJK on menettänyt joitakin avainpelaajiaan talven aikana, Roope Riski ehkäpä tärkeimpänä. Silti joukkue on edelleen Suomen mittapuulla kova, ja myös uusia vahvistuksia (Dani Hatakka, Diego Bardanca, Facundo Guichon) on hiljattain hankittu. HJK:hon verrattuna SJK:n ryhmä on kuitenkin melko kesy, eikä se ole ehtinyt hitsaantua yhteen Boströmin alaisuudessa vielä kunnolla. Alkukaudesta on helppo povata vaikeaa, mutta kauden edetessä SJK parantanee esityksiään.

3. Ilves

Jarkko Wissin valmentama Ilves oli viime kauden Veikkausliigan upeimpia joukkueita. Tamperelaiset yllättivät kaikki ja taistelivat vielä muutamia kierroksia ennen loppua mestaruudestakin. Lopulta kausi päättyi lievään pettymykseen, kun Vaasan Palloseura nappasi viimeisen europaikan viidenneksi jääneen Ilves-lauman kynsistä. Tällä kaudella tavoite lienee selvä: palauttaa Ilves eurokentille.

Ilves menetti viime kauden suurimman tähtensä Mikael Soisalon Middlesbrough’n organisaatioon, mutta Wissin joukkue tuskin yhtä miestä kaipaa. Tuco hankittiin SJK:sta tehoja tuomaan, ja myös Youness Rahimi on kaudella 2017 mielenkiintoinen nimi – samoin kuin Lauri Ala-Myllymäki, joka on taas vuotta kokeneempi. Ilves on ollut pre-seasonilla hyvä, ja uskomme jälleen vahvaan kauteen Tampereella.

4. KuPS

Kuopion Palloseura on yksi Veikkausliigan perinteisimmistä joukkueista. Viime vuosina perinteeksi on muodostunut kuitenkin lähinnä se, että KuPS menettää mahdollisuutensa aivan kärkisijoihin jo kauden alussa. Veikkausliiga-kauteen 2017 kuopiolaiset lähtevät uudessa komennossa, kun HIFK:sta viime kaudella potkut saanut Jani “Honsu” Honkavaara siirtyi KuPS:n käskijäksi.

Myös muita tuliaisia saatiin pääkaupunkiseudulta Sebastian Sorsan muodossa. Sorsa on kova vahvistus Veikkausliigaan, ja samaa voi sanoa kärkimies Gbolahan Salamista, jolta voi odottaa komeaa maalimäärää. Keskikentällä odotetaan paljon nuorelta Urho Nissilältä. Uskomme KuPS:n taistelevan mitalisijoista MIFK:n, Ilveksen ja SJK:n kanssa.

5. IFK Mariehamn

Viime kauden yllätysmestari IFK Mariehamn on menettänyt mestaruusjoukkueestaan neljä todella tärkeää pelaajaa. Walter Viitala, Dever Orgill, Diego Assis ja Josef Ibrahim olivat kaikki suuressa roolissa viime kauden joukkueessa, joten Peter Lundbergillä ja Kari Virtasella on edessään todella kova haaste.

MIFK-leirissä odotetaan kaudelta 2017 erityisesti Mestareiden liigan -karsintoja, joista voi parhaimmillaan tehdä todella hyvää tiliä. Tämä vaikuttanee hieman joukkueen esityksiin Veikkausliigassa, ja uskomme MIFK:n jäävän lopulta hieman mitalien ulkopuolelle.

6. Inter

Interissä tehtiin viime kauden lopulla melkoinen riskihankinta, kun joukkueen perämiseen palkattiin tuittupäinen ex-maajoukkuekärki Shefki Kuqi. Shefki onnistui kuitenkin lopulta siinä, mitä häneltä odotettiin: Inter kaatoi putoamiskarsinnoissa paikallisvastustaja TPS:n ja säilytti paikkansa Veikkausliigassa 2017.

Kausi 2017 tulee olemaan Interin suhteen todella mielenkiintoinen. Turkulaisilla on ainakin liigan romuluisin kärkipari, jos ei muuta, sillä Njazi Kuqin viereen palkattiin ex-maalikuningas Timo Furuholm. Jos tarjoilu pelaa, tulee tämä kaksikko tekemään melkoisen määrän maaleja – olisiko jompikumpi jopa Veikkausliigan maalikuningas 2017? Muuten joukkue on sarjan keskitasoa, eikä Shefkistä ikinä tiedä, mitä on luvassa.

7. FC Lahti

Lahdessa loppui kaudella 2016 yksi aikakausi, kun legendaarinen brassikärki Rafael ripusti nappulakengät naulaan. Kausi oli muuten melkoisen tylsä lahtelaisnäkökulmasta, sillä putoaminen ei tuntunut missään vaiheessa sen realistisemmalta kuin suuri menestyskään.

Kaudelle 2017 FC Lahti lähtee jälleen Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa – fanien ajoittaisesta protestoinnista huolimatta. Jasse Tuominen lähti BATE Borisoviin, mikä on suuri menetys, ja maalinteko on jälleen kysymysmerkki. Keskikentällä Hendrik Helmke on kova vahvistu, ja Mikko Kuningas parantanee edelleen. Keskikastin sijoitus odottaa taas.

8. VPS

VPS teki viime kaudella komean nousun ja onnistui lopulta nappaamaan viimeiseen europaikkaan oikeuttaneen nelossijan Ilveksen kuonon edestä. Sulka päävalmentaja Petri Vuorisen hattuun ehdottomasti, sillä paperilla VPS ei ollut mikään kovinkaan ihmeellinen ryhmä.

Mistään huippujoukkueesta ei voida puhua Vepsun kohdalla myöskään kaudella 2017. VPS koki todella kovan kolauksen, kun Pyry Soiri siirtyi ulkomaille, eikä tilalle ole hankittu samantasoista korvaajaa. Kärjessä Steven Morrissey on kunnossa ollessaan kova tekijä, mutta muuten joukkue on melko tasapaksu. Putoamista ei toki Vaasassa tarvitse pelätä.

9. RoPS

Lopulta kuudenneksi viime kaudella sijoittunut Rovaniemen Palloseura on saanut kokea markkinatalouden realiteetit jälleen. Juha Malisella on käsissään taas kerran heikentynyt joukkue, josta pitäisi saada kaikki irti, jotta menestyksestä voi haaveilla.

Erityisesti Rovaniemellä jäätiin kaipaamaan HJK:hon siirtynyttä kaksikkoa Faith-Friday Obilor ja Juha Pirinen sekä Australiaan siirtynyttä Aleksandr “Boris” Kokkoa. Tilalle on hankittu lähinnä junioreita ja Virosta saapunut target-kärki Sakari Tukiainen, joka on Veikkausliiga-tasolla vielä iso kysymysmerkki. Robert Taylor sentään jäi, ja hän on kapteeni Antti Okkosen kanssa suuressa roolissa RoPS:ssa kaudella 2017.

10. HIFK

HIFK:n kausi 2016 päättyi lopulta kohtalaisen hyviin tunnelmiin, kun joukkue välttyi karsinnoilta ja sai vyölleen Stadin Derbyn voiton kolmannessa pelissä. Tällä kaudella sama saavutus miellyttäisi varmasti, sillä HIFK on enemmän tai vähemmän sekaisin. Pre-seasonilla nähtiin jo, että HJK:ta vastaan tulee olemaan entistä vaikeampaa: kauden alun “talviderby” päättyi cupissa selvästi 4-0 Klubille.

Kaudella 2017 HIFK:ta valmentaa legendaarinen Antti Muurinen, joka on nimennyt joukkueensa kapteeniksi vanhan kunnon Mika Väyrysen. Väykkä on väläytellyt pelikuntoaan, ja hän on HIFK:n tärkein yksittäinen pelaaja. Myös hyökkäyspäässä on riittävästi taitoa Veikkausliiga-tasolle, mutta puolustus on aika huolestuttavassa jamassa, jos loukkaantumiset jatkuvat. Putoamistaistelu näyttää jälleen todennäköiseltä.

11. PS Kemi

Sensaatiomaisen hyvin alkanut viime kausi päättyi sarjanousija PS Kemin osalta lopulta kunniakkaasti 9. sijaan. Kemissä oltiin varmasti tähän tyytyväisiä, ja päävalmentaja Jari Åhman saa jatkaa tehtävässään myös tulevalla kaudella, josta voi povata paljon vaikeampaa.

Sanottakoon se nyt suoraan: Kemin kokoonpanoa katsellessa ei edes Veikkauskioskin asiantuntijoiden silmiin osu montaa tuttua nimeä. Maalivahtiosasto on kohtalaisessa kunnossa Oskari Forsmanin ja Mikko Vilmusen ansiosta, mutta muuten joukkue vaikuttaa todella heikolta. Keskikentällä Matias Ojala voi onnistua, kärjessä kiinnostaa Jussi Aallon motivaatio ja elopaino. Putoamistaistelussa JJK:n ja HIFK:n kanssa.

12. JJK

JJK on palannut, mutta kuinka pitkäksi aikaa? Jyväskyläläiset voittivat viime kauden Ykkösen jopa hieman yllättäen ennen TPS:ää, eikä nousu ole ainakaan näkynyt pelaajahankintoina. JJK on ryhmä on edelleen divaritasoa.

Jos JJK selviää Veikkausliiga-kaudesta 2017 kuivin jaloin, voidaan Jyväskylässä kaivaa shamppanjat jäistä. Joukkueen suurin tähti lienee takavuosien laiturilupaus Mikko Manninen, joka on parhaimmillaan maaginen ja pahimmillaan täysin näkymätön. Myös vanha kunnon Tommi Kari on edelleen menossa mukana, ja tämän kaksikon kanssa JJK elää tai kuolee. Veikkaisimme jälkimmäistä.

Veikkausliigan vetovihjeet 2017

Veikkausliiga-vedonlyönti on jälleen kerran loistomahdollisuus tehdä rahaa, jos kotimainen futis kiinnostaa. Koska kyseessä on Euroopan mittapuulla pieni futissarja, eivät kansainvälisten vedonlyöntifirmojen kertoimenlaskijat yleensä tunne sitä niin hyvin kuin suurempia sarjoja. Tämä on yksinomaan hyvä juttu sinun kannaltasi pelaajana, sillä pienellä taustatyöllä voit löytää Veikkausliiga-vedonlyöntiin todella maukkaita ylikertoimia.

Veikkauskioski tarjoilee tuttuun tapaan Veikkausliigan vetovihjeet sivuillaan myös kaudella 2017. Lue vinkkimme viikottain etusivun uutisosiosta ja liity mukaan tekemään tiliä suomifutiksesta. Kerromme sinulle Veikkausliigan vetovihjeiden lisäksi myös kotimaiseen futikseen liittyvistä vedonlyöntibonuksista ja kampanjoista, joita nähdään varmasti kauden aikana paljon.