Veikkauskioski

Näin kehität veikkaustaitojasi – tutustu vedonlyönnin psykologiaan

vedonlyönnin_psykologia
Kirjoitimme viime viikolla vedonlyöntiammattilaisuudesta ja siitä, miten vaikeaa ammattimainen vedonlyöminen loppujen lopuksi onkaan. Vedonlyönnissä vaaditaan monenlaisia taitoja, joita kehittämällä myös harrastuspohjalta veikkaavat voivat parantaa peliään. Sinun ei siis tarvitse välttämättä tähdätä ammattilaisuuteen voidaksesi hyödyntää näitä vedonlyöntivihjeitä. Yksi tärkeimmistä vedonlyönnin osa-alueista liittyy henkiseen kanttiin ja ymmärrykseen vedonlyönnin psykologiasta. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit parantaa voittomahdollisuuksiasi kehittämällä psykologista osaamistasi vedonlyönnissä.

Vedonlyönnin psykologia – hyvä veto vai huono veto?

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka osaavan vedonlyöjän on hallittava, liittyy omien vetojen analysoimiseen. Jos lyöt vetoa tosimielellä ja suuret voitot mielessäsi, perustuu jokainen lyömäsi veto enemmän analyysiin kuin tunteeseen. Kertoimien ja joukkueiden nykykunnon tutkiminen ovat osa ennen vetojen lyömistä tehtävää analyysiä, jonka perusteella pelipäätös tehdään. Tämä on erittäin tärkeää, mutta yhtä tärkeää on hyvän ja huonon vedon tunnistaminen jälkikäteen.

Ihmismielen toiminta on siitä kummallista, että suurin osa meistä on hyvin lopputulosorientoituneita. Tämä pätee elämänalasta riippumatta, eikä vedonlyönti ole poikkeus. Kun oma veto on voittanut, tuntuu helposti siltä, että kyseessä oli ehdottomasti hyvä veto. Ja sama toisin päin: jos oma veto häviää, tuntuu siltä, että vetopäätös oli huono. Tämä on kuitenkin väärä lähestymistapa.

Analysoi vedonlyöntikertoimet myös jälkikäteen

em_jalkapallo_vihjeet

lyö_vetoa_fiksustiKoska vetoa lyödään kertoimilla, perustuu vedon hyvyys tai huonous todennäköisyyteen vedon toteutumisesta. Tämä seikka tulee ottaa huomioon myös jälkianalyysiä tehdessä. Jos löit vetoa esimerkiksi kertoimella 2.00, tulee vetosi osua useammin kuin kerran kahdesta, jotta kyseessä on voittava veto.

Ennen ottelua tämän kaltaisen arvion tekeminen on vaikeaa, mutta ottelua seuraamalla todennäköisyyksistä saa paljon paremman kuvan. Jos kertoimella 2.00 pelaamasi joukkue hallitsi ottelua alusta loppuun vastoin vedonvälittäjien odotuksia, mutta kaatui lopulta tehottomuuteen maalin edessä, on vetosi todennäköisesti ollut hyvä. Sinulla kävi vain huono tuuri, siinä kaikki. Moni vedonlyönnin psykologiaa ymmärtämätön syyttää kuitenkin tässä tilanteessa helposti itseään. Veto hävisi, joten monen mielessä se oli huono.

Sama ajattelumalli pätee myös voittaviin vetoihin. Jos pelasit joukkueen voittoa kertoimella 2.00, ja se onnistui voittamaan ottelun oltuaan koko pelin ajan alakynnessä, ei veto todennäköisesti ollut pitkällä tähtäimellä hyvä. Tässä tapauksessa sinun kannattaa palata alkuperäisen analyysisi pariin: teitkö virhearvion jossain vaiheessa tai jätitkö jotain tärkeää huomioimatta? Ymmärtämällä miksi alkuperäinen arviosi ei osunut kohdalleen, voit parantaa voittomahdollisuuksiasi jatkossa.

Älä jahtaa tappioitasi

Toinen vedonlyönnin psykologian tärkeimmistä seikoista liittyy läheisesti vastuulliseen pelaamiseen. Tappion hetkellä monen pelaajan arviointikyky heikkenee, ja luonnollinen halu voittaa häviämänsä rahat takaisin nousee pintaan. Tätä halua kannattaa kuitenkin hillitä. Kukaan ei ole parhaimmillaan hävittyään ison vedon, eikä se ole otollinen aika uusien vetojen lyömiselle.

Tappioiden jahtaaminen on yksi suurimmista syistä siihen, että moni taitava vedonlyöjän päätyy lopulta häviämään koko pelikassansa. Jos onnistut tunnistamaan tilanteet, joissa arviointikykysi ei ole normaalilla tasolla, olet aina askeleen edellä muita. Pitkällä tähtäimellä huomaat varmasti, kuin kokonaisvoittojesi määrät nousevat – jopa hämmästyttävän paljon.