Veikkauskioski

Vedonlyöntivihjeet EM-kisoihin: Saksa – Italia

italia_em2016_pitkäveto
Nyt pelataan vasta jalkapallon EM-kisojen puolivälieräotteluita, mutta silti tässä pelissä on finaalin tuntua. Italia ja Saksa voittivat molemmat omat alkulohkonsa, ja joukkueet ovat esittäneet turnauksen parasta peliä yhdessä Belgian kanssa. Onkin hieman sääli, että kisakaavio pakottaa näin kovat maat vastakkain jo tässä vaiheessa, mutta minkäs teet. Luvassa on joka tapauksessa huippujännittävä klasikko-ottelu, jonka asetelmat ovat jo historiallisesta näkökulmasta todella mielenkiintoiset. Lue vedonlyöntivihjeemme otteluun Saksa – Italia alta.

Italia on pelannut loistavat EM-kisat

Italia voitti upean esityksen jälkeen ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan Espanjan, joka jäi todella aseettomaksi Azzurrin kivenkovan puolustuksen pihdeissä. Paljon Italian fokuksesta kertoo se, että myös joukkueen voittomaalin teki puolustaja, kun romuluinen Giorgio Chiellini runnoi väkisin pallon maaliin vapaapotkun jälkitilanteesta. Tahtotila on italialaisilla kunnossa, mutta joukkueen fyysinen kunto tunti hieman pettävän Espanja-pelin loppuvaiheessa. Gigi Buffon oli kuitenkin maalin suulla kuin muuri, ja otti tarvittavat torjunnat espanjalaisten päästyä yrittämään muutaman kertaan hyvistä paikoista loppuminuuteilla.

Päävalmentaja Antonio Conte on saanut joukkueensa iskuun, ja ennen kaikkea pelaamaan valmentajalleen. Conte heiluu ja huitoo vaihtopenkin edessä kuin heinämies ja elää tunteella mukana otteluissa alusta loppuun asti. Energia on tarttunut myös pelaajiin, ja samaa voi sanoa Conten taktiikoista. Vaikka Italia on tunnettu taktisesta osaamisestaan, ei näin valmista Italiaa ole arvokisoissa nähty pitkään, pitkään aikaan.

Saksa ei viihdy Italiaa vastaan arvokisoissa

vedonlyöntivihjeet_saksaSaksan EM- ja MM-historia on tilastojen valossa aivan huippuluokkaa, mutta yksi selkeä tahra siitä löytyy: maa ei ole koskaan onnistunut voittamaan Italiaa arvokisoissa. Kahdeksan kisakohtaamisen saldo on Saksan kannalta melkoisen surullinen: 0 voittoa, 4 tasapeliä, 4 tappiota. Italia on siis ollut Saksalle aikojen saatossa se joukkue, jota Saksa ei missään tapauksessa halua kohdata.

Saksan EM-kisat ovat tänä vuonna sujuneet rutiininomaisen hyvin. Joukkue ei ole vielä päästänyt maaliakaan omaan verkkoonsa, ja se on voittanut neljästä ottelustaan kolme ja pelannut kerran tasan (0-0 Puolaa vastaan). Hyvistä esityksistä huolimatta Saksan joukkueessa näkyy täysikuntoisen Bastian Schweinsteigerin ja maajoukkueuransa lopettaneen ex-kapteeni Philipp Lahmin poissaolo. Saksa on hyvä, mutta ei niin hyvä kuin MM-kisoissa 2014.

Vedonlyöntivihjeemme otteluun Saksa – Italia

Olemme poimineet kerroinvalikoimasta kaksi mieleenkiintoista vedonlyöntikohdetta. Ensimmäinen on Italian jatkoonmeno kertoimella 2.50. Saksa on suosikki, mutta tämä on mielestämme lievä ylikerroin joukkueiden tasoa ja historiaa ajatellen. Italian puolustus voi pitää kenet tahansa nollilla, eikä Saksan hyökkäys ole vielä vakuuttanut aivan parhaalla tavalla. Panos maltillinen.

Toinen pelivalintamme on puoliaika- / lopputulosveto. Uskomme Italian mahdollisuuksien piilevän nimenomaan ensimmäisellä jaksolla, ja Saksan myllyttävän toisella paremman fyysisen kuntonsa myötä. Kohteet Italia / tasapeli ja Italia / Saksa ovat hyviä pelivalintoja kertoimilla 17.00 ja 34.00. Panos pieni.