Veikkauskioski

Uuden Liiga-viikon pitkävetokohde: Lukko kohtaa JYP:n

latkavedot_liiga

Uusi Liiga-viikko pyörähtää käyntiin, ja tällä kertaa Veikkauskioski ottaa illan kohteeksi Lukon ja JYP:n ottelun. Ensivilkaisu illan ottelun kertoimiin saattaa yllättää, sillä Liigan viimeisellä sijalla olevan Lukon kotikerroin on 2,40 ja Liigan sijalla 10 olevan JYP:n vieraskerroin on 2,55. Kotikenttäetua ei voi jättää huomioimatta, mutta miten neljän pisteen päässä KooKoo:sta oleva Lukko voi saada noinkin hyvän pitkävetokertoimen? Tätä on syytä tarkastella enemmän.

Uusi päävalmentaja – avain Lukkoon?

Lukko on tosiaan Liigan pistetilastoissa viimeisellä sijalla 15. Tämän lisäksi joukkueella on kyseenalainen kunnia olla myös kotipelien viimeisellä sijalla. Viidestä viimeisestä kotipelistä on tullut vain yksi voitto Kärppiä vastaan. Kyseessä oli ensimmäinen ottelu uuden päävalmentajan Kari Heikkilän alaisuudessa, ja joukkue vei täydet pisteet kotiin oululaisilta. Toinen ottelu meni jatkoajalle ja päätyi lopulta HPK:n voittoon.

pitkavetokohde_veikkausVaikuttaisi siltä, että moni Lukon kauden alun ongelma on ollut henkistä sorttia, sillä puolustus toimii nyt paremmin. Myös Aleksi Saarela avasi maalitilinsä, minkä lisäksi loukkaantumisten takia sivussa olevat pelaajat alkavat palata takaisin jäälle.

Edellisen kerran kun joukkueet kohtasivat 18. lokakuuta, onnistui Lukon katkaista tappioputkensa. Sitten vuoden 2014 JYP on voittanut viidestä viimeisestä Lukon kotipelistä neljä. Valmentajavaihdosten takia vanhempaa dataa ei siis kannata liikaa tuijottaa, sillä edellinen päävalmentaja Juha Vuori vaikutti joukkueessa vuodesta 2008 asti ja päävalmentajana vuodesta 2012.

Toiseksi huonoin vieraspeleissä kohtaa kotipelien kehnoimman

JYP keikkuu juuri ja juuri pudotuspelikarsintoihin oikeuttavalla sijalla 10. Yksi seikka joka selittää aiemmin ihmettelemäämme kertoimien samansuuruisuutta on se fakta, että JYP on Liigan toisiksi huonoin vieraspeleissä. Toisaalta Lukko on kauden 2016-2017 kotipelitilastojen surkein. Viimeisistä vieraspeleistä JYP:illä on kolme tappiota ja kaksi voittoa, minkä lisäksi kuntoisuutta katsottaessa Lukolla pienoinen etu.

Historiallisia tilastoja katsellessa Lukko on voittanut kaikki kuusi sitten vuoden 2015 keväällä pelatuista otteluista, joista puolet Raumalla. Lisäksi joukkue voitti hiljattain HPK:n jatkoajalla, joka puolestaan voitti Lukon edellisen ottelun. Viimeisimmässä ottelunsa JYP hävisi KalPalle jatkoajalla ja menetti alussa saadun kahden maalin kaulan.

Mitä pitkävetolapulle lätkäistään?

pitkaveto_vihjeet_smliigaIhan alkuun Veikkauskioski suosittelee moneylinea, ihan kumman joukkueen nyt päädytkin laittamaan lapullesi. Kummankin joukkueen voitto jatkoaika mukaan lukien lähtee about kakkosen kertoimella. Suoraan sanottuna, niin paljon on muuttunut sitten edellisen kohtaamisen, että historiallisia tilastoja ei voi purematta niellä. Niiden perusteella JYP:n pitäisi voittaa tämä, mutta Lukolla on uusi valmentaja.

Siltikin Veikkauskioski kallistuu JYP:n suuntaan, vaikka Lukolla on kotikenttäetu. Tärkein syy on se, että JYP kukisti HPK:n, joka taas voitti vuorostaan Lukon. Toisaalta molemmat ottelut olivat tasaisia. Maalimäärien ennustaminen on nyt vaikeaa. Lukko on tehnyt seitsemästä kotiottelustaan kymmenessä kaksi maalia tai vähemmän. JYP taas tuntuu tekevän vieraspeleissä tasaisesti ainakin pari maalia. Jos bongaat jostakin yli 4,5 maalia about kakkosen kertoimella, niin siihenkin voi harkita tarttumista, mutta JYP:n voitto viimeistään jatkoajalla päätyy meidän pitkävetolapullemme.