Veikkauskioski

Katkeaako Ilveksen tappioputki tänään – lue pitkävetovihje

liigavinkit_jaakiekko

Tänään lauantaina Liigassa pelataan kuusi ottelua, joista Veikkauskioski tällä kertaa ottaa kiikareihinsa ottelun Pelicans – Ilves. Viimeksi Pelicans voitti lokakuun lopulla edellisen kohtaamisen 3-1. Nyt vajaata kuukautta myöhemmin sama alkuasetelma toistuu, mutta kuinka käy nyt? Tappioputkessa rämpivä Ilveksellä täytyy olla todella kova nälkä nousta Liigan sarjataulukon kymmenennelle sijalle ja pudotuspelikarsintoihin. Onko se voimakkaampi, kuin Pelicansin halu säilyä sijalla kuusi? Tosiasia on, että Ilveksellä on sekä enemmän voitettavaa, että hävittävää, kuin Pelicansilla. Lue pitkävetovihjeemme Liigan otteluun alta.

Illan ottelun kuntokartoitus

Ilves on pelannut viisi ottelua putkeen ilman voittoa. Pelicans on sitä vastoin voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan neljä. Ensivilkaisu koti- ja vierastilastoihin paljastaa, että Ilveksellä ei todellakaan mene ihan hyvin. Pelicans hävisi viimeksi Lukolle kotiottelussa 1-4. Lisäksi on selvää, että maaleja pussinokkalinnut osaavat tehdä – jos sille päälle sattuvat.

liigavinkit_jaakiekkoMolemmat joukkueet ovat pelanneet viimeksi tiistaina, joten siitä ei eroja pitäisi syntyä. HPK:ta vastaan Ilves ei onnistunut maalinteossa. Pelicans on tehnyt maaleja hyvinkin vaihtelevasti. Ilveksen vieraspelien perusteella he tuskin pääsevät tässäkään ottelussa maalinteon makuun. Pelicans on kysymysmerkki, sillä välillä joukkue laukoo pistetaululle melkoisia maalimääriä, mutta nyt Vili Sopanen on sivussa. SaiPaa ja TPS:ää vastaan pelatut ottelut päättyivät molemmat lukemin 2-1.

Saa nähdä mitä Ilveksen Ville Meskanen saa tänään aikaiseksi. Ylivoimapeli saattaa ratkaista tämän, sillä siinä Ilves on tilastojen valossa huomattavasti parempi. Alivoima ei kummallakaan toimi toivotunlaisesti. Näiden seikkojen valossa Veikkauskioski poimii illan otteluvalinnan vetokohteen.

Mitä laitetaan lapulle

Pelicansin voitto lähtee hiukan alle kahden. Ilveksen tappioputken katkaisu tarkoittaisi melkein kolmen ja puolen kerrointa. Pelicansin moneyline on kiinnostava boosti yhdistelmävetoon, mutta ei oikein toimi sinkkuvetona. Veikkauskioski näkisi, että viimeisen viiden ottelun kunnon perusteella Ilveksen on vaikea viedä voittoa tässä ottelussa. Tappioputken täytyy joskus katketa, mutta on ehkä liian iso riski lyödä vetoa siitä, että se toteutuu nyt. Pitkävetolapulle kannattaa tänään poimia joko Pelicansin varsinaisen peliajan voitto, tai sitten alle 4,5 maalia noin kahden kertoimella.