Veikkauskioski

Jatkuuko voittoisien pitkävetovihjeiden Liiga-viikko?

vetovihjeet_pitkaveto_liiga

Kai huomasit poimia talteen Veikkauskioskin eilisen pitkävetovihjeen JYP:n voitosta jatkoajalla? Moneyline tuo mielenrauhaa. Korkeampi kerroin houkuttaa aina, mutta jos nyt tartuit siihen, niin saattoi tulla tuskanhiki pintaan katsellessa sitä, miten Lukko kuroi umpeen kahden maalin eron kolmannessa erässä. Tosiaankin, jompikumpi joukkue voittaa aina, mutta ei välttämättä sinulle edullisella tavalla. Moneylinet voivat pidentävät vedonlyöjän uraa ja elinajanodotekin petraantuu, kun verisuonet paukkuvat vähemmän.

Keskiviikon kaksi kamppailua

Tänä iltana pelataan kaksi Liiga-ottelua: HIFK – HPK ja KooKoo – KalPa. HIFK on vedonlyöjien ennakkosuosikki kertoimella 2,15. Kotikenttäedusta huolimatta KooKoo lähtee tähän otteluun kertoimien näkökulmasta altavastaajan asemasta kertoimella 2,65. Veikkauskioski tarttuu näistä otteluista kuitenkin pääkaupunkiseudulla pelattavaan, sillä se tarjoaa hiukan mielenkiintoisemman asetelman.

Miten käy Helsingin jäähallissa keskiviikkona

HPK voitti 19. marraskuuta Hämeenlinnassa pelatun ottelun. Sitä edellisen lokakuun ottelun voitti HIFK. Psykologisesti ajateltuna HPK:lla on suurempi draivi pysyä sarjataulukon kalliilla kuudennella sijalla, tai jopa petrata sitä, kuin mitä HIFK:illä on sijalla yhdeksän. Pudotuspelikarsintojen välttäminen ei ole ihan pikkujuttu.

sm_liiga_2017_vedonlyontiTilastoja tarkasteltaessa selviää, että HPK on napsinut viime aikoina enemmän voittoja, ja että ennen niin paljon kauhua herättänyt HIFK:n jäähalli ei oikein tällä kaudella herätä samoja tuntemuksia. Toisaalta ei HPK ole pelannut mitenkään erinomaisesti vieraissa. Takana on kaksi voittoa jatkoajalla ja viisi tappiota. Kummaltakaan joukkueelta ei löydy Liigan huippumaalintekijöitä, eikä kummankaan ylivoimapelaaminen oikein toimi. HIFK epäonnistui 25. päivä maalinteossa KooKoota vastaan, mutta sen vastapainoksi ei päästänyt yhtään maalia SaiPaa vastaan.

Illan pitkävetolappu – vihjeenä vierasvoitto

On vaikea nähdä tämän päättyvän suurempaan, kuin yhden maalin eroon. Myös tasapelin mahdollisuus on myös suuri, joten jos päädyt valitsemaan voittajaa lapulle, niin laita ihmeessä moneyline. HPK:n yhden maalin tasoitusveto lähtisi kertoimella 1,75 – se on parempi, kuin X2-vedossa. Parempaa kerrointa etsivän kannattaa tarttua HPK:n 2,20 varsinaisen peliajan voittoon, lähinnä HIFK:n ontuvan kotipelin takia ja sen, että HPK:n pelityyli ei ole HIFK:n mieleen.

Viiden viimeisimmän ottelun maalimääriä katsoessa HIFK kotimatseissa on tehnyt alle 4,5 maalia kolmessa ottelussa, ja alle 2,5 kahdessa. HPK:n vieraspeleissä on kuitenkin tehty enemmän maaleja – kolmessa yli 4,5 maalia. Tässä valossa yli/alle pitkävedot tuntuvat kolikonheitolta. Aseella uhaten Veikkauskioski tarttuisi 2,12 kertoimen takia yli 4,5 maalia -vetoon, vaikkakin se tuntuu melko arvaamattomalta.