Veikkauskioski

U20 jääkiekon MM-kisat – tänä yönä Leijonat kohtaa Ruotsin

u20_jääkiekko_mm

Nyt on Pikkuleijonilla tiukka paikka. Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnaus on täydessä vauhdissa, eikä Suomella ole enää varaa virheisiin, mikäli mestaruus kiinnostaa. Tänä yönä Suomen joukkue on selkää seinää vastaan, kun vastaan asettuu klassikko-ottelussa rakas länsinaapurimme Ruotsi. Tre Kronor on pelannut tähän mennessä hyvän turnauksen, ja se lähtee illan peliin suosikkina. Mutta ei heitetä kirvestä kaivoon ennen kuin on pakko – lue ennakkomme ja vedonlyöntivihjeemme illan jännitysnäytelmään alta.

Erilaiset lähtökohdat

Suomi ja Ruotsi pelaavat MM-kisoissa samassa lohkossa A, mutta joukkueiden lähtökohdat illan peliin ovat täysin erilaiset. Suomi on aloittanut turnauksen kahdella kirvelevällä tappiolla, joista kummassakin vastustaja osoittautui tasan yhden maalin verran paremmaksi. Ensin tuli kuokkaan Tsekiltä 2-1, ja sen jälkeen Tanska nöyryytti Pikkuleijonia 3-2. Pelin on parannuttava rutkasti, mikäli Suomi meinaa vielä nousta tosissaan taistelemaan jatkopaikasta.

vedonlyöntivihjeet_u20_mmRuotsi on sen sijaan jo jatkopaikkansa varmistanut. Kaksi peliä ja kaksi voittoa maalierolla 10-3 on saldo, joka takaa Tre Kronorille paikan pudotuspeleissä. Silti Ruotsillakin on tänä yönä paljon pelissä. Sijoittumalla lohkon kärkeen Ruotsi saa nimittäin paljon helpomman vastustajan ensimmäiseen pudotuspeliotteluun, eivätkä sinikeltaiset varmasti lähde löysäilemään. Pahimmassa tapauksessa Suomen kannalta tietty panoksettomuus näkyy vain positiivisesti, kun nuoret pelaajat pääsevät näyttämään taitojaan paineettomassa tilassa.

Vedonlyöntivihjeet U20-otteluun Suomi – Ruotsi

Ennakkoon Suomelle on vaikea povata yön ottelusta menestystä. Pikkuleijonien peli on takkuillut kaukalon molemmissa päissä, ja erityisesti maalivahtien haparointi syö koko joukkueen itseluottamusta varmasti. Jos hyökkääjät eivät saa hyvistäkään paikoista sisään ja maalivahdit päästävät vähintään yhden helpon per peli, ei voittaminen ole helppoa. Tänään tilanne on kuitenkin analyysimme perusteella hieman erilainen, sillä Ruotsin ja Suomen keskinäinen historia povaa tiukkaa ottelua.

Tässä ottelussa huomionarvoista on se, että Ruotsi on varmasti tyytyväinen jo tasapeliinkin, jolla se takaisi itselleen hyvät asetelmat lohkovoittoa ajatellen. Pikkuleijonat lähtevät kahden tappion jälkeen peliin puolustuksen kautta, ja uskomme pelin olevan melko vähämaalinen. Tämä nostaa samalla tasapelin todennäköisyyttä entisestään. Vedonlyöntivihjeemme U20-otteluun Suomi – Ruotsi onkin laittaa vetokupongille risti kertoimella 5.50, joka on mielestämme selkeä ylikerroin. Ei Suomi näin paljon Ruotsia ole jäljessä.