Veikkauskioski

Tour de Ski -vihjeet 2016/17 – ketkä vievät kokonaiskilpailun?

vedonlyönti_tour_de_ski

Taas mennään maastohiihdon saralla! Yksi vuoden odotetuimmista hiihtotapahtumista – Tour de Ski 2016/17 – on täällä, ja loistavaa viihdettä on luvassa yli viikoksi. Mikäpä sen mukavampaa kuin rauhoittua joulunvieton jälkeen ja seurata suomalaishiihtäjien otteita ladulla. Tänä vuonna suomalaisilla on kaiken lisäksi hyvät mahdollisuudet menestykseen, sillä joukkueestamme löytyy sekä miehissä että naisissa yksi potentiaalinen kokonaiskilpailun voittaja. Lue ennakkomme ja vedonlyöntivihjeemme Tour de Skille alta.

Tällainen on Tour de Ski 2016/17

31.12. sprinttikilpailuilla käynnistyvä Tour de Ski sisältää tuttuun tapaan monipuolisen kattauksen erilaisia kisamatkoja. Sprintit käydään siis pois alta heti kättelyssä, minkä jälkeen siirrytään perinteisen kautta vapaalle hiihtotavalla – ja niin edespäin. Koko homman kruunaa sekä miehissä että naisissa 9 kilometrin takaa-ajo, joka hiihdetään viimeisenä kisapäivänä 8.1.

Suomi lähettää Tour de Skihin 12-henkisen joukkueen, mutta vain 8 hiihtäjää ottaa osaa koko Touriin. Nämä 8 ovat miehistä Matti Heikkinen ja Ristmatti Hakola, naisista puolestaan Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Aino-Kaisa Saarinen ja Riitta-Liisa Roponen. Menestystä voimme odottaa erityisesti Pärmäkoskelta ja Matti Heikkiseltä, joista molemmat ovat kovassa iskussa.

Vihjeet naisten Tour de Skin kokonaiskilpailuun

tour_de_ski_vihjeetNaisten Tour de Skin kokonaiskilpailu on suomalaisittain mielenkiintoisempi kuin aikoihin. Krista Pärmäkoski on nostettu vedonlyöntitoimistojen kertoimissa peräti kolmossuosikiksi, ja kerroin 9.00 houkuttelee pelaamaan. Pärmäkoski on nähty tällä kaudella palkintopallilla jo kolmesti, ja monipuolinen Tour de Ski on omiaan taitavalle suomalaishiihtäjättärelle.

Vihjeemme naisten Tour de Skin kokonaiskilpailuun on selkeä: koko rahalla Kristaa. Doping-skandaalien poltteessa käpristelevä hiihtomaailma on juuri oikeassa tilassa, jotta yllätys on mahdollinen.

Vihjeet miesten Tour de Skin kokonaiskilpailuun

Miesten Tour de Skin kokonaiskilpailussa ei ole kuin yksi suosikki, Norjan Martin Sundsby. Sundsbyn kertoimet kokonaiskilpailun voitosta ovat kuitenkin alle kahden, eivätkä ne vaikuta pelaamisen arvoisilta. Vaikka kyseessä onkin monen kilpailun sarja, jossa yksittäiset epäonnistumiset tasoittuvat hieman, on kisamatkojen määrä lopulta kuitenkin vähäinen. Siksi näemme enemmän arvoa yllätysten hakemisessa, ja tänä vuonna yllätys voisi miestenkin puolella tulla Suomesta.

Matti Heikkinen on aloittanut kautensa hyvin, ja nyt olisi mainio paikka iskeä norjalaisten peesissä kärkitaistoon. Voittoon saakka Heikkisen vauhti tuskin riittää, mutta kolmen sakkiin miehellä on hyvät edellytykset – varsinkin, kun Calle Halfvarsson jättäytyi loppumetreillä Tourilta pois. Uskaliaimmat voivat laittaa muutaman euron Heikkisen ykkössijalle jopa 100 kertoimella, mutta itse panostamme mieluummin top-3 sijoitukseen, jolle tarjotaan juuri nyt pitkävedon kerrointa 5.50.