Veikkauskioski

Tulosvetovihjeet: Suomi – Turkki, jalkapallon MM-karsinta

tulosveto-suomi-turkki

Viime viikolla Veikkauskioskin tulosvetokassaan ropisi mukavasti lisätäytettä, kun Pyry Soiri kurkotti Suomen Kroatiassa hienoon 1-1-tasuriin. Markku Kanervan pelisuunnitelma toimi täydelllisesti, vaikka isäntäjoukkue pääsikin iskemään johtomaalin suomalaisten hölmöiltyä omassa kulmapotkutilanteessaan. Nyt edessä on uudenlainen haaste, kun viime viikolla Islannille hävinnyt Turkki saapuu Veritas Stadionille.

Ennakko MM-karsintaotteluun Suomi – Turkki

Ei liene tarpeen mainita, ettei Suomella ole mahdollisuuksia selvitä enää MM-kisoihin. Tässä ottelussa tosin myös Turkki on samassa tilanteessa, kun se hävisi Islannille kotonaan peräti 3-0. MM-unelma on siis Turkissakin särkynyt, ja nähtäväksi jää millaisella motivaatiolla joukkue Suomeen matkaa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Turkissa päättyi kotijoukkueen 2-0-voittoon, mutta tuosta pelistä alkaa jo olla aikaa. Nyt Suomi on kerännyt kolmesta edellisestä pelistään peräti seitsemän pistettä – tahtia, joka olisi riittänyt kisapaikkaan tässä lohkossa.

Ennakoidut avauskokoonpanot

Omiin on edellisessä kolmessa pelissä mennyt vain Kroatian vastahyökkäyksestä iskemä osuma, joten puolustus tuntuisi toimivan hyvin. Kapteeni Niklas Moisander palasi mukaan Kroatiaa vastaan ja hoiti vasemman laitapuolustajan tontin hyvin. Toisella puolella Albin Granlund oli enemmän vaikeuksissa, joten nähtäväksi jää, saako Joona Toivio mahdollisuuden Turkkia vastaan.

Keskikentällä Robin Lod palaa riveihin, joten Simon Skrabb on ainakin liipasimella, sillä hänen paikkaansa uhkaa suorana korvaajana myös Teemu Pukki. Lod saattaa myös korvata pienissä ongelmissa Kroatiassa olleen Rasmus Schüllerin. Pohjanpalo jatkanee kärjessä, ja Hämäläinen ottaa jonkin keskikentän paikoista.

Myös vierasjoukkueen avaus kiinnostaa. Poissa ovat niin Sahin, Turan kuin Yilmazkin, eikä edellisen ottelun pelaajistosta juuri onnistujia löytynyt. Turkki marssittaneekin kentällä melko kokemattoman ryhmän, ainakin mitä yhdessä pelattuihin minuutteihin tulee.

Tulosvetovihjeet

suomi-turkki-vihjeetTurkki on arvottu vedonlyöntitoimistojen puolelta tässä pelissä pieneksi suosikiksi, mutta mielestämme kertoimenasettelu on melko lailla pielessä. Turkki on edelleen ailahteleva mielialajoukkue, joka tuskin on toipunut MM-kisaunelman pirstoutumisesta kappaleiksi. Suomi taas on todella kovassa nosteessa ja haluaa varmasti päättää karsinnat kotiyleisön edessä voittoon.

Koska Turkki on suosikki kertoimissa, löytyy tulosvetoonkin Suomen puolesta paljon maukasta pelattavaa. Lähdetään tässä siitä, että Turkki ei maalia tee, sillä Suomen puolustus on hyvässä vedossa. 1-0 antaa kertoimeksi noin 8.00, 2-0 puolestaan 14.00. Näihin molempiin voi asettaa panoksia tasaisesti. Otetaan vielä pelikassasta pieni siivu kahteen yllätystulokseen: 3-0 ja 4-0. Ensimmäisen kerroin on 34.00, toinen palauttaa rahat 100-kertaisesti. Pukki Party!