Veikkauskioski

Japanin GP:n ennakko ja vedonlyöntivihjeet – nousevatko suomalaiset?

japanin osakilpailu

Japanin GP:n aika-ajot saatiin päätökseensä tänään aamupäivästä. Lewis Hamilton ajoi paalupaikalle ennen Sebastian Vetteliä, joten MM-titteli näyttää karkaavan britille entistä vahvemmin. Suomalaisittain aika-ajot sujuivat hieman mollivoittoisesti. Valtteri Bottas ohjasti Mersunsa kutossijalle, Räikkösen Ferrari starttaa huomiseen kisaan puolestaan 10. lähtöruudusta. Suomalaisilla on kuitenkin pieni jippo takataskussaan. Lue Japanin GP:n ennakko ja vedonlyöntivihjeet alta!

Japanin GP 2017 – ennakko

Japanin GP 2017 alkoi suomalaisten kannalta murheellisesti, kun molemmat joutuivat vaihdattamaan vaihdelaatikkonsa. Säännöt rankaisevat tästä viiden pykälän pudotuksella aika-ajosuorituksesta, joten kovin korkealle kumpikaan ei voinut lauantaina kuvitella sijoittuvansa.

f1 japani 2017Molemmat valitsivat tästä syystä hieman erilaisen kisataktiikan. Sekä Räikkösen että Bottasin alla oli pehmeä rengaspari, kun muut kärkikymmenikön kuskit ajoivat superpehmeillä renkailla. Kisassa tämä tietää sitä, että suomalaiset voivat ajaa pidempään ennen ensimmäistä varikkokäyntiä. Pari hyvää kierrosta siihen väliin kevyellä autolla, ja sijoitusta voi parantaa huimasti.

Aika-ajon ykkönen oli siis Lewis Hamilton, perässään Vettel, Ricciardo, Verstappen, Ocon ja Bottas. Oconille Force Indialla siis melkoinen suoritus, mutta kisassa se tuskin kovin pitkälle riittää. Tallikaveri Sergio Perez lähtee ruudusta seitsemän.

Japanin GP:ssä lähtö nousee jälleen suuren arvoon, samoin varikkotaktikoinnit. Ohittaminen on radalla hankalaa, ja varsinkin Mercedes vaikuttaa täysin lyömättömältä ilman virheitä.

Vedonlyöntivihjeet

Suomalaisvoitosta lienee tässä kisassa turha haaveilla, mutta rengastaktikointi yhdistettynä mahdolliseen hyvään lähtöön saattaa parantaa molempian sijoitusta heti alkuun. Tässä tapauksessa jopa Kimi Räikkösen palkintopallipaikka on mahdollinen, tai ainakin se kannattaa ottaa peleihin 6.50 kertoimella pitkävedossa. Bottaksen vastaava kerroin 2.40 on myös ihan pelattavissa.

Voittotaistelussa voisi nostaa esiin Red Bull -kaksikon, joka pääsee lähtemään avausmutkaan hyvistä kyttäysasemista. Hamiltonin on ensisijaisesti pidettävä takanaan Vettel, Red Bullit voi vaikka tiukassa paikassa päästääkin ohi. Olisiko jompikumpi, Ricciado tai Verstappen, valmis ottamaan hieman isompaa riskiä heti lähdössä?

Ricciardon voittokerroin on 21.00, Verstappenin voitosta saa noin 23.00. Bottas on muuten vedonlyöntimarkkinan mielestä tätä kaksikkoa suurempi voittajasuosikki, mutta 17.00 kerroin ei houkuta pelaamaan. Oconin unelmakisaan voi sijottaa euron, joka muuttuu ihmeen sattuessa toimintatonniksi.