Veikkauskioski

Tulosvetovihjeet jääkiekko-otteluun Team USA – Suomi

tulosvetovihjeet_world_cup

Jääkiekon World Cup odottaa jo aivan nurkan takana, ja luvassa on varmasti koko vuoden vauhdikkainta lätkäviihdettä, mikäli harjoitusotteluista voi mitään päätellä. Jo treenipeleissä kaukalon laidat ovat saaneet kovaa kyytiä, eikä loukkaantumisiltakaan ole valitettavasti vältytty. Kaikesta huokuu se, että maat ottavat World Cupia edeltävät ottelut tosissaan. Näissä peleissä haetaan omien taktisten kuvioiden lisäksi henkistä yliotetta vastustajista; pienetkin asiat kun saattavat World Cupissa ratkaista voiton. Team USA ja Leijonat pelaavat viimeisen harjoitusottelunsa ennen kisoja tänään – lue tulosvetovihjeemme alta.

Yhdysvalloilla ja Suomella samanlaiset lähtöasetelmat

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet valmistautumisensa World Cupiin samalla tavalla: pelaten tuplaharjoitusottelun rakasta naapurimaataan vastaan. Myös pelien lopptulokset noudattivat samaa kaavaa. Suomi voitti ensin Ruotsin kotonaan jatkoajalla, mutta tämän jälkeen “Tre Kronor” oli selvästi Leijonia parempi omassa kotikaukalossaan.

Yhdysvallat yllätti puolestaan World Cupiin suosikkina jälleen lähtevän Kanadan ensimmäisessä harjoituspelissä, mutta toisessa Team USA sai taipua selkein lukemin. Molemmilla joukkueilla riittää siis jonkin verran mietittävää ennen yön ottelua, jotta kurssi saadaan kääntymään ajoissa itse kisoja ajatellen.

Team USA huomattavasti Leijonia fyysisempi ja kokeneempi

jaakiekko_vedonlyontiWorld Cup -joukkueiden tilastoja tarkastellessa esiin nousee yksi mielenkiintoinen seikka, joka voi tehdä Yhdysvalloista Leijonille kovin vaikean vastustajan. Team USA lähtee kisoihin huomattavasti fyysisemmällä ja kokeneemmalla joukkueella kuin Suomi, jonka joukkue on poikkeuksellisen nuori muihin maihin verrattuna.

Yhdysvallat on puolestaan sekä painossa että keski-iässä mitattuna kisojen ykkönen; vertailussa Suomeen keski-ikä on Yhdysvalloilla 3 vuotta korkeampi (29 vs. 25,9) ja keskipaino puolestaan viitisen kiloa korkeampi (95,7 vs. 90,6). Tilastot eivät suinkaan kerro kaikkea, mutta pienessä kaukalossa nämä erot voivat osoittautua todella tärkeiksi. Jos Yhdysvallat onnistuu tappamaan Suomen peli-ilon fyysisyydellä, ovat Leijonien aseet todella vähissä.

Tulosvetovihjeet otteluun Yhdysvallat – Suomi

Veikkauskioskilla me uskomme edelleen Suomen mahdollisuuksiin World Cupissa. Joukkue on mielenkiintoinen ja yllätysvalmis, mikäli kaikki menee nappiin. Yhdysvallat on kuitenkin mielestämme Leijonille juuri se pahin vastustaja kaikista kisajoukkueista – mukaan lukien jopa ennakkosuosikki Kanada. Siksi tulosvetovihjeemme otteluun Yhdysvallat – Suomi kulkevat kotijoukkueen kautta.

Team USA:lla riittää fysiikkaa ja taitoa jokaiseen neljään ketjuun, ja parhaimmillaan yhdysvaltalaiset voivat tehtailla maaleja todella laajalla sektorilla. Lähdemme hakemaan tähän peliin korkeita kertoimia suurehkosta yhdysvaltalaisvoitosta, joka toivottavasti herättää Leijonat kisoja ajatellen. Suomi tekee enintään kaksi, Yhdysvallat puolestaan 5+. Pienehköllä kertoimella lapulle siis Yhdysvallat 5, 6, 7 – Suomi 1, 2.