Veikkauskioski

Suomen MM-karsinnat: vedonlyönnin järki ja tunteet

mm_huuhkajat_riskitön

On taas se aika vuodesta, kun meidät suomalaiset repäistään raa-asti kesäloman pöhnäisestä rauhasta raakaan todellisuuteen. Veikkauskioskille tai vedonlyöjille tämä ei tarkoita paluuta sorvin ääreen, vaan sitä, että se vuosia näkökenttää häirinnyt kiero joulukuusi alkaa taas puskea karvaa ruohikolla – eli on Suomen MM-karsintojen aika! Joulukuusi on hiukan liioittelua, mutta kyllä nämä ovat henkisesti raskaita aikoja harrastaa pöllöjen bongausta. Siltikin se pieni toivonkipinä, että Suomi pääsisi joskus arvokisoihin, elää.

Nyt tähdätään Venäjän vuoden 2018 jalkapallon MM-kisoihin. Vaikka kisat eivät Huuhkajien osalta useinkaan jatku kovinkaan kauaa, niin silti jos vedonlyöjän sydämestä löytyy edes hitusen isänmaallisuutta, niin nämä ottelut voivat tulla kalliiksi. Onneksi tunnettu vedonlyöntisivusto Betsson on havahtunut suomalaisten tuskaan, ja tarjoaakin riskittömiä vetoja jalkapallon MM-karsintojen otteluihin. Tarjouksen lunastaminen on helppoa: siirry Betssonin promosivulle ja klikkaa “Hae omasi” -namiskuukkelia. Lue ohjeet ja noudata niitä. Helppoa kuin heinänteko. Pikainen sääntöjen vilkaisu osoittaa, että tätä ei välttämättä tarvitse käyttää Suomen peleihin, mutta tämä on jokaisen henkilökohtainen päätös.

Tuskaa, tuskaa, tuskaa…

suomi-islanti-vedonlyöntiKesäkuussa vierasjoukkue Ukraina kukisti Suomen 1-2. Bundesligan Leverkusenissa pelaava Joel Pohjanpalo sentään teki tokalla puoliajalla tasoitusmaalin, mutta se ei riittänyt. Sitä ennen Suomi kohtasi piskuisen Liechtensteinin. Tuolloin SJK:n Mehmet Hetemaj vei Huuhkajat johtoon ensimmäisessä erässä, mutta sitten reilun 37 tuhannen asukkaan Liechtenstein pääsi tasoihin. Karsinnat jatkuvat syyskuussa, kun MM-karsintojen I-lohkon Suomi vastaan tulee ensin Islanti, ja sitten Kosovo.

Veikkauskioskin tuoreessa muistissa on viime vuoden lokakuun MM-karsintojen viimeisen minuutin kyseenalainen 2-3 -tappiomaali, kun Islannin tähtipelaajiin kuuluva Ragnar Sigurdsson potkaisi pallon Suomen verkkoon tylysti maalivahti Lukas Hradeckyn hanskoista – myöhemmät hidastukset osoittivat pallon kuitenkin lipuneen maaliviivan yli jo aiemmin. Entistä raskaammaksi tämän teki se, että Suomi johti ottelua viimeisille minuuteille, mutta sitten voitto valui käsistä, kuin Saharan hiekka.

Suomi – Islanti, payback time?

Kotijoukkue Suomi saa 4,15:n kertoimen, kun taas vierasjoukkue Islanti 1,94:n kertoimen. MM-kisat ovat hankalasti ennustettavia, mutta tuo Betssonin tarjoama kympin riskitön veto on kyllä ihan kiva pikku porkkana. Islanti on voittanut kolme viimeistä ottelua, mutta niistä on aikaa. Tulosvedossa kysymys on siitä, saako Suomi tehtyä maalin. Lopputulos 0-1 lähtee vitosen kertoimella ja 1-2 8,3:n kertoimella. Molemmat tuntuvat mahdollisilta.

Puolueeton alle 1,5 maalia lähtee 2,60 kertoimella, mutta tuo Islannin 0-1 on parempi kohde. Nyt tehdään valintaa järjen ja tunteiden väliltä – sydänsärkyjä riskitön veto ei paranna, mutta lompakon haavat kylläkin. Tai sitten voit valita Islannin voiton pitkävetolapullesi. Ei hätää, kukaan ei saa tietää siitä, mutta nukutko yösi sen jälkeen hyvin?