Veikkauskioski

Vedonlyöntivihjeet otteluun Kosovo – Suomi – jumbofinaalin aika

kosovo_suomi_vedonlyöntivinkit

Viime lauantaina se vihdoin tapahtui – Suomen jalkapallomaajoukkue voitti ottelunsa! Eihän kyseessä toki mikään uskomattoman dominoiva esitys ollut, mutta Islanti jäi Tampereella nollille, eikä Alex Ringin vaparimaali unohdu ihan hetkeen. Pieni lepotauko on nyt kuitenkin ohi, ja Suomen joukkue on jo Kosovossa valmistautumassa vieraspeliin toista lohkon I hännänhuippua vastaan. On siis jumbofinaalin aika – lue vedonlyöntivihjeet otteluun Kosovo – Suomi alta.

Kantaako Suomen hyvä henki vieraskentälle?

Suomen joukkueen pelaajat olivat silminnähden helpottuneita, kun tuomari vihdoin vihelsi pilliinsä ottelun loppumisen merkiksi lauantaina. Eikä ihme: edellisestä kilpailullisen ottelun voitosta ehtikin vierähtää jo 2 vuotta! Käsittämätön tilasto, jota on turha puolustella kapealla materiaalilla – paremmin organisoituna Suomen olisi pitänyt hakea voitto jo pariin otteeseen näissäkin karsinnoissa.

Nyt Markku Kanervan miehistöllä on näytön paikka. Kantaako hyvä henki ja miehekäs esitys edelleen vieraskentälle, vai palaako Suomi aiemmista karsintaotteluista tuttuun taaperrukseen? Joukkueesta puuttuu yksi tärkeä mies, kun Perparim Hetemaj ei pelaa, mutta ainakin lauantaina keskikentällä loistavasti pelannut kaksiko Ring-Sparv jatkanee samassa muodossa.

Toisen laiturin paikka on silti iso kysymysmerkki, samoin laitapakkien, kun Jere Uronen on pelikiellon vuoksi sivussa ja Kari Arkivuon pelikunto ei taida vielä riittää. Kärjessä avannee Eero Markkanen, sillä Teemu Pukilla on ilmeisesti edelleen pientä vammaa. Lisäksi lahjakas “Pikku” Jensen kärkkyy paikkaa avauksesta.

Väsyttääkö Kosovoa?

mm_karsintavihjeet_2017Suomen puolesta tässä ottelussa puhuu vahvimmin Kosovon vähäinen lepoaika edellisen ottelun jälkeen. Kosovo joutui pelaamaan siirretyn Kroatia-ottelunsa eilen sunnuntaina, ja kyseessä oli kaiken lisäksi vieraspeli. Kaksi päivää on jo melkoisen haastava lepoaika mille tahansa joukkueelle, joten tämän voisi kuvitella näkyvän Kosovon pelaajien jaloissa ainakin pelin loppuhetkillä.

Kroatiaa vastaan Kosovo ei tuliaisia pisteiden merkeissä saanut, sillä lohkoa johtava Kroatia voitti kotiottelunsa 1-0. Esitys oli Kosovolta ihan kohtalainen, mutta mitään sen suurempaa uhkaa joukkue ei Kroatian maalille saanut luotua. Siitä kertoo jo laukaustilastokin: 0 vetoa kohti maalia.

Vedonlyöntivihjeet otteluun Kosovo – Suomi

Suomi saa varautua siihen, että Kosovo pitää palloa kotikentällään. Eihän kyseessä mikään varsinainen pallonhallintajoukkue ole, mutta esimerkiksi kotipelissä Islantia vastaan Kosovo kuitenkin hallitsi palloa vierailijaansa enemmän. Kyseinen peli päättyi 1-2 Islannille, eikä Kosovo olekaan saanut lohkossa pisteitä tätä ennen muilta kuin Suomelta. Kaikkihan me varmasti muistamme, kuinka Suomen murheelliset MM-karsinnat saivat surkean alun, kun Kosovo haki ansaitun vieraspisteen Huuhkajilta.

Vaikka Suomi lähtee tähän otteluun suosikkina, niin pitkävedossa Huuhkajiin ei näillä kertoimilla voi panostaa. Paras vedonlyöntivihje otteluun Kosovo – Suomi onkin valitettavasti isäntäjoukkueen ensimmäinen voitto arvokisakarsinnoissa. Suorasta voitosta tarjottava 4.50 on ylikerroin, mutta ehkäpä parempi valinta on kuitenkin DNB (eli tasapeli – ei vetoa), jossa rahat saa takaisin tasuritilanteessa. Tällekin vedolle saa komean kertoimen 3.20. Ilman Kosovon ottelusiirtoa molemmat kertoimet olisivat huimia lahjoja, mutta nytkin ne ovat hyvin pelattavissa.