Veikkauskioski

Paikallistunnelmaa Tampereella pitkävetoperjantaina

jääkiekon_sm_liiga_2017

Veikkauskioskin perjantain pitkävetolappu keskittyy tällä kertaa jääkiekon SM-liigan paikallisotteluun Ilves – Tappara. Perjantain Liiga-iltaan hallitseva mestari Tappara lähtee sijalla 1. Joukkue on kaksi pistettä edellä KalPaa, vaikka on pelannut yhden ottelun vähemmän. Illan isäntä Ilves on myös pelannut vasta 29 ottelua. Paikallisottelut ovat aina mielenkiintoisia, eikä tästä kohtaamisesta varmastikaan tule tylsä.

Tappara on terästä

Tapparalla on takanaan neljän ottelun voittoputki ja samat luvut vieraspeleissä. Tappio tuli KalPaa vastaan marraskuussa varsinaisella peliajalla. Tapparan varsinaisen peliajan voiton kerroin on 2,05, mutta kaksi viimeisintä kotivoittoa on tullut jatkoajalla. Liigan pistepörssin kärjessä komeilee kaksi Tapparan pelaajaa. Henrik Haapala sekä Veli-Matti Savinainen kisaavat keskenään ykkössijasta.

Ilveksen pitäisi teroittaa kynsiään

Ilves on sarjataulukossa sijalla 11, eli kahden pisteen päässä tärkeästä playoffs-paikasta.

Joukkueella on takanaan kaksi voittoa ja kolme tappiota. Kotipeleissä on kuitenkin neljän ottelun tappioputki, ja viimeksi voitetusta, Ässiä vastaan pelatusta ottelusta, on yli kuukausi.

Ilveksen varsinaisen peliajan voiton kerroin on 3,10 kerroin. Ilves on selkä seinää vasten, ja kelkan on käännyttävä joskus. Mutta se ei todennäköisesti tapahdu tämän illan kotiottelussa.

Ja perjantain pitkävetolapun kohde on…

liiga_perjantai_pitkävetoJoukkueet ovat kohdanneet toisensa kahdesti tällä kaudella: syyskuussa ja marraskuussa. Tappara voitti syyskuun ottelun varsinaisella peliajalla, ja marraskuisen matsin kotonaan jatkoajalla. Miten paljon Ilveksen kotikenttäetu painaa tällä kertaa? Kuten jo todettiin, Ilves ei ole päässyt vireeseen kotiotteluissaan. Asiaa ei Ilveksen kannalta yhtään helpota se, että Ilves on Liigan kotipelien huonoimmalla sijalla 15, kun taas Tappara taas vieraspelien paras.

Kuitenkin näissä paikallisotteluissa kahden saman kaupungin joukkueen välillä voi tapahtua vaikka mitä.

Tappara on hävinnyt kymmenestä viimeisestä ottelustaan vain kaksi. Ilveksen neljän kotiottelun tappioputki painaa tässä, eikä yleensä tällaisissa suurten tunteiden paikallispeleissä kohentuva taistelutahto riitä viemään voittoon. Mikä pahinta, Ilves ei voi hyötyä edes kotikenttäetua. Tämä on molemmille joukkueille kotiottelu, sillä molemmat pelaavat Hakametsän hallissa. Veikkauskioski uskoo, että kirvesrinnat ovat tänään vahvempia, mistä syystä pitkävetolapulle päätyy niinkin radikaali veto kuin Tapparan varsinaisen peliajan voitto 2,05 kertoimella. Tulosvetoon voi hakea runsasmaalisiakin Tappara-voittoja.