Veikkauskioski

Viimeisiä viedään – KooKoo kohtaa Lukon

lätkä_liiga_2016

Liigan sarjataulukon häntäpäässä pisteen päässä toisistaan kituuttavat KooKoo ja Lukko. Tänään joukkueet kohtaavat toisensa Kouvolassa ottelussa, joka ainakin kertoimien perusteella vaikuttaa tasaiselta. KooKoon voitto lähtee kertoimella 2,30, tasapeli 4,00 ja Lukon voitto kertoimella 2,65. Periaatteessa ero johtuu lähinnä kotikenttäedusta. Veikkauskioski nuuski hiukan tilastoja, katso heijastuuko kotietu tällä kertaa oikein pitkävedon kertoimiin.

Kumpikin joukkue on petrannut peliään hiukan. Molemmat ovat napsineet voittoja viimeisimmistä matseista, minkä lisäksi molemmat ovat saaneet ladata akkuja usean päivän ajan. Veikkauskioski onkin kiinnostunut siitä, kumpi joukkue on käyttänyt huilihetket tehokkaammin?

KooKoo koossa, Lukko uudessa kurssissa

KooKoo sai viis päivää sitten katkaistua hyytävän kuuden kotiottelun tappioputkensa voittamalla JYP:n kolmella maalilla, minkä lisäksi kuusi päivää aikaisemmin joukkue kaatui hallitsevaa mestaria Tapparaa vastaan vasta saappaat jalassa jatkoajalla. Jatkuuko suotuinen kehitys? JYP:iä vastaan ylivoimapeli toimi hyvin, kiitos Jan-Mikael Juutisen kolmannen erän pelin. liiga_sm_jääkiekkoMyös viimeisimmästä ottelusta tuli voitto, kun Pelicans kaatui, ja jälleen maalitehdas latoi urakalla kiekkoja maalin perälle.

Lukko on pelannut viime aikoina kohtuullisen hyvin vieraissa. Kolmen varsinaisen peliajan voittoputki katkesi kuitenkin Porissa Ässiä vastaan, ja Kari Heikkilän luotsissa joukkue jäi ensi kertaa ilman pisteitä, mutta katsotaan sisuuntuuko mies siitä. Hyökkäyspeli ontui pahasti, mutta puolustus toimi.

Osasyy vaisulle pelille oli varmasti edellisessä vierasmatsissa, jossa kaatui HIFK. Luultavasti KooKoo saa huomata, että maalien teko ei välttämättä ole aivan helppoa Lukkoa vastaan. Nyt kumpikin joukkue on saanut kuitenkin levätä, joten Veikkauskioski uskoo, että illan ottelussa maaleja syntyy huomattavasti helpommin puolin ja toisin.

Illan pitkävetolappu

Viimeaikaisia otteluiden kuntoisuutta katsoessa Lukko on niskan päällä.

Molemmat joukkueet saaneet kerätä voimia monen päivän ajan, joten yli 4,5 maalia tuntuu todennäköiseltä – alle kakkosen kerroin vain ei houkuta yhtään, joten tällä kertaa se jää pois Veikkauskioskin pitkävetolapulta.

Aiempien statsien perusteella Veikkauskioski uskoo, että KooKoon kotietu ei ole kovinkaan merkittävä tekijä tässä ottelussa. On vaikea nähdä kummankaan joukkueen karkaavan monen maalin päähän, joten tasapelin riski – tai kenties mahdollisuus – on suuri. Lukon moneyline lähtee noin kakkosen kertoimella, joten Veikkauskioski tarttuu tällä kertaa siihen. Kovat kundit tarttuvat tietysti juurikin tuohon tasapeliin.

Varoituksena ja vihjeenä: live-vedoista pitävien kannattaa muistaa, että KooKoon onnistui kääntää Pelicansia vastaan pelatun ottelun kelkka viimeisessä erässä…