Veikkauskioski

Mitä laitetaan Liigan lauantaipussi?

Kuumottavaa Liiga-lauantaita jääkiekon saralla! Mitä tänään pistetään Veikkauskioskin Lauantain Liiga-lapulle? Otteluita on peräti seitsemän, eikä liigassa ole 15 joukkuetta enempää, joten mitä niitä kaikkia läpikäymään. Niin tosiaan, se ainoa joukkue, jolla ei ole ottelua tänään on Jukurit. Vetokohteiden runsaudenpula iskee. Veikkauskioski valitsee tänään vain yhden kohteen, sillä se nousee hyvin esiin pelkästään siksi, että kummalakin joukkueella on logonaan kilpi. No, ei vaan. Tarkastellaan seuraavaksi illan ottelua HIFK – KalPa, siitä löytyy monia mielenkiintoisia piirteitä.

Punapaidat saavat vastaansa KalPan

Liigan sijalta kaksi löytyvä KalPa matkustaa Helsinkiin kohtaamaan kuudennen sijan punapaidat. HIFK on kotikenttäedun ansiosta voittajasuosikki. KalPalla on myös huomattavasti miellyttävämpi tilanne Sarjataulukolla, kun taas HIFK on vaarassa tipahtaa sijalle seitsemän. Tappioita ja voittoja on molemmilla sama määrä viidestä viimeisestä matsista, mutta KalPalla on monta jatkoajan voittoa. Joukkue on sekä kirinyt itsensä tasapeliin tappiotilanteessa, että hukannut varsinaisen peliajan voiton.

liiga_vedot_lauantaiHIFK on voittanut kaksi viimeistä kotipeliään 4-1, joten jotain on tehty oikein. Lisäksi HIFK:illä on neljän kotivoiton putki KalPaa vastaan. KalPa on viimeksi voittanut syksyllä 2014, ja tuolloinkin vain maalin erolla. KalPalla on kaksi vierasvoittoa viidestä matsista.

Tilastot ja psykologiset seikat saavat tämän kyllä näyttämään ihan HIFK:n varsinaisen peliajan voitolta, kunhan Juhamatti Aaltonen on iskussa. Mies on vastannut aika lailla kaikista viime aikojen maaleista. Toisaalta, jos KalPa saa paljon ylivoimatilanteita, niin kelkka saattaa kääntyä yllättäen, niin kuin vain jääkiekossa voi.

Kertoimia jakoon ja lapulle

Live-vetojen ystävien kannattaa pitää silmällä KalPan tappiotilanteita, sillä joukkueen ylivoimapeli voi muuttaa tilanteen äkisti – onhan joukkue Liigan ylivoimatilastojen ykkönen ja jääkiekko salamaakin nopeampi peli. Maalimäärien veikkaaminen tuntuu tällä kertaa aikamoiselta arpapeliltä, joten jätetään ne tällä kertaa pois.

HIFK:n varsinaisen peliajan voittoon löytyy jopa niinkin korkeita pitkäveto kertoimia kuin 2,4. Huomaathan, että eri vedonylyöntitoimistojen kerroinero joukkueille saattaa vaihdella jopa 0,3 ja 0,7 välillä. Tällaiset kohteet ovat varsin hyviä, kun niistä näkee, että kertoimien laskijat eivät ole yksimielisiä. HIFK:n alin kerroin 2,15. Tieto on valtaa, etenkin vedonlyönnissä.

Vaikea uskoa tämän ottelun päätyvän suureen maalieroon, sillä molempien joukkueiden maalimäärät ovat vaatimattomia. Joku ovela savolainen saattaisi tarttua HIFK:n -1 tasoitusvetoon ja veikata tulokseksi tasapeliä. Eli tällöin veto osuu, jos HIFK voittaa ottelun vain yhdellä maalilla. Tuolloin kerroin nousee jopa 6,25 asti. Rikoo on riskillä ruma, kuten eräs suomalainen poliitikko lauloi, joten älä pelaa talvilomasi käyttörahoja, tai puolisosi saattaa suutahtaa.