Veikkauskioski

Pitkävetovihjeet Liigan perjantai-illan huumaan

liiga_vedot_suomi

No niin, perjantai on pelastettu – jääkiekon SM-liigaa tulee kolmen ottelun verran. KalPa kohtaa Jukurit, TPS kohtaa HIFK:n ja Ässät kohtaa JYP:n. Veikkauskioski poimii jokaisesta illan ottelusta kohteen pitkävetolapulle.

Kasaamme tällä kertaa järjestelmävedon kolmesta tuplakohteesta. Järjestelmävedot tunnetaan muillakin nimillä, mutta keskeistä niissä on se, että panos hajautetaan triplavedon – eli kaikki kertoimet yhteen – sijaan kolmeksi tuplakohteeksi. Maksimivoitto laskee, mutta riski pienenee, sillä tämä kolmen tuplavedon järjestelmä hyväksyy yhden pieleen menneen vedon. Toki kahden kohteen voitto on pieni verrattuna triplavetoon, mutta ainakin riski on pienempi sille, että pelikassa menee nollille.

Sarjakolmonen kohtaa Jukurit

Kalpa on tulostaululla sijalla kolme, kun taas Jukurit havittelee nousua sijalle kymmenen. Kalpa on saanut kotipeleistä kuusi voitta, neljä tappiota ja pelannut viisi tasapeliä. Jukurit on onnistunut saamaan kolme voittoa kymmenestä vierasottelusta. Tasapelejä on tasan yksi. Joukkueiden välisissä KalPan kotiotteluissa on tullut kaksi tasapeliä. Tässä ottelussa tasapeli saa yli nelosen kertoimen. Tästä tulee se riskiveto, jonka ympärille järjestelmäveto kasataan.

Turku vs. Helsinki

TPS on noussut Liigan tulostaulun sijalle kaksi, ja saa nyt vastaansa yhdeksättä sijaa pitävän Helsingin HIFK:n. TPS on vahva kotonaan, ja on voittanut seitsemän viimeisintä ottelua kymmenestä. HIFK on kuitenkin voittanut kaksi kolmesta pelatusta joukkueiden välisistä otteluista Turussa. TPS voitti kuitenkin kaksi viimeisintä kohtaamista Helsingissä, mikä tarkoittaa sitä, että lapulle päätyy varmistusvetona TPS:n moneyline-voitto hiukan alle 1,6:n kertoimella.

Ässät saa vastaansa JYP:n

liigakiekko_perjantaiKertoimien perusteella tästä tulee tasainen ottelu. Kotiedusta huolimatta Ässät ovat altavastaajana noin 2,6:n kertoimella. Jyp on sijalla neljä ja Ässät yhden sijan päässä himoitusta kuudennesta sijasta. Kauden neljästä kohtaamisesta voitot ovat tasan, mutta Ässät voitti viimeksi joulukuussa JYP:n 0-3.

Ässillä on viisi voittoa ja kaksi tasapeliä viimeisistä kymmenestä ottelusta. JYP on voittanut jokaisen kymmenestä viimeisestä vieraspelistään, eikä tasapelejä ole kuin yksi. Huikeaa. Mutta jokaisen putken on katkettava joskus. Veikkauskioski uskoo, että se tapahtuu juuri tässä ottelussa. Otetaan tästä kuitenkin toinen varmistusveto, eli kohteeksi valikoituu 1X-veto – voitat sekä Ässien varsinaisen peliajan voitolla, että tasapelin sattuessa.

Lappu täyttyy näin

No niin, nyt kohteet ovat selvillä. Kaikki kolme kohdetta samassa vedossa tarkoittaisi noin kympin kerrointa. Järjestelmäveto, jos kaikki kohteet osuvat, puolittaisi kertoimen viitoseen. Se on kuitenkin tässä tapauksessa hyvä idea, sillä yksi, kohteista on suhteellisen suuren riskin tasapelikohde. Voit toki vaihtaa 1X-vedon moneylineksi, jos haluat hiukan lisää riskiä ja parempia voittoja. Näillä eväillä Veikkauskioski lähtee viikonloppuun. Over and out.