Veikkauskioski

Liiga-torstain vetovihje: JYP saa vieraakseen HPK:n

jaakiekko_liiga_kertoimet

Heti alkuun täytyy hehkuttaa Veikkauskioskin tiistain putkeen mennyttä vetovihjettä. Kai muistit poimia pitkävetolapullesi alle 3,5 maalia melkein kolmosen kertoimella? Vielä parempaa oli, jos otit riskin, ja nappasit lapullesi alle 2,5 maalia. HPK – Ilves -ottelussa ei tosiaan maaleilla juhlittu. Runkosarjaa on kuitenkin vielä jäljellä – ja onneksi niin. Poimitaan tälläkin viikolla taas kiinnostavia pitkävedon pelikohteita esiteltäväksi.

Sijoitus sarjataulukossa psyykkaa yrittämään

Jatketaan HPK:n otteluiden poimintoja. Tällä kertaa joukkue matkaa Jyväskylään kohtaamaan JyP:n. Maalivahti Antti Karjalainen onnistui pitämään Ilvestä vastaan verkon puhtaana ja siivittämään joukkueen kolmanteen perättäiseen voittoon. Ihan kevyt urakka tuo ensimmäinen nollapeli ei ollut, sillä torjua täytyi 22 kertaa – ja kyseessä oli miehen vasta kolmas kerta tällä kaudella. HPK on nyt pisteen päässä himoitusta – ja huomattavasti turvallisemmasta – kuudennesta Liigan sarjataulukon sijasta. Pudotuspelikarsintojen välttäminen luulisi olevan päällimmäisenä mielessä, vaikka sarjaa on vielä jäljellä.

pitkavetovinkit_2016_liigaIlman täysiä pisteitä HPK:lla on ainakin kertoimien perusteella varsin pienet mahdollisuudet mennä Pelicansin ohi, sillä pitkävedon kertoimet maalaavat lauantain Ilves-ottelusta Pelicansin voittoa. Tämän tapaisia psykologisia syitä ei missään nimessä kannata jättää huomioimatta, sillä nämä ovat niitä seikkoja, jotka saavat pelaajat puristamaan vielä hiukan lisää tehoja irti. Jää nähtäväksi miten käy HPK:n kohdalla. Niko Kapanen ja Philippe Cornet onnistuivat maalinteossa, miten tällä kertaa?

Saako JYP aikaiseksi voittoputken?

Sanotaan, että kaksi kertaa ei tee putkea. Eli JYP tarvitsee nyt kolmannen voittonsa päästäkseen himoittuun voittoputkeen. Ässät kaatuivat 3-2 Julius Nättisen, Jerry Turkulaisen ja Tuomas Pihlmanin maaleilla. SaiPakin kaatui lopulta jatkoajalla 4-5. Maalin saivat aikaan Antti Suomela kahdesti, Sami Niku, Urho Vaakanainen sekä Mikko Kalteva, joten on selvää, että joukkueelta löytyy paljon pelaajia, jotka kykenevät maalintekoon. Emme yllättyisi, jos JYP luistelisi kotonaan voittoon varsinaisella peliajalla.

Ja tällä kertaa SM-liigan pitkävetolapulle poimitaan…

HPK voitti JYP:n viimeksi kotonaan syyskuussa, mutta viime aikoina hämeenlinnalaiset eivät ole oikein pärjänneet vieraspeleissä. JYP:n varsinaisen peliajan voitto lähtee kakkosen kertoimella, mikä tuntuu Veikkauskioskista aika hyvältä. Viimeaikaiset tilastot osoittavat, että JYP on onnistunut tekemään keskimäärin kolme maalia kotiotteluissaan. Lisäksi koska HPK tuntuu vauhtiin päästyään kykenevän melko lailla samaan, niin yli 4,5 maalia kertoimella 1,90 vaikuttaa melko todennäköiseltä. Over and out.