Veikkauskioski

Huippuvinkki kauden ensimmäiseen HPK – Ilves -otteluun

liiga_pitkaveo

Illan seitsemästä Liiga-matsista tällä kertaa Veikkauskioskin lapulle päätyy ainoastaan kaudella ensimmäistä kertaa kohtaavat HPK ja Ilves. Mitä voi odottaa, kun heikko kotijoukkue kohtaa heikon vierasjoukkueen? Vaikea sanoa, etenkin, kun ainoa aikaisempi kohtaaminen on elokuulta ja kyseessä oli CHL-ottelu, jonka vierasjoukkue Ilves voitti. Eikä siinä kaikki: lue pidemmälle, niin tajuat miksi on todella hankala ennustaa, mitä tuleman pitää tässä ottelussa. Juuri siksi siihen kannattaakin nyt iskeä kiinni, ja riipiä ottelukalkkunasta kaikki mahdollinen liha luista. Lue huippuvinkkimme pitkävetoon alta.

Onko dataa tarpeeksi – ennusteet romukoppaan?

Molemmat joukkueet ovat lähekkäin sarjataulukossa, HPK sijalla kahdeksan ja Ilves sijalla kymmenen. Ensisilmäys tilastoihin paljastaa, että HPK on pelannut tällä kaudella huonosti kotonaan, mutta ei Ilveskään ole mitenkään loistanut vierasmatseissa. Kaiken lisäksi kumpikaan joukkue ei ole kohdannut tällä kaudella Liiga-matseissa, joten senkään perusteella ei voi tehdä mitään johtopäätöksiä.

vihjeet_jaakiekkoliigaHPK:lta sekä ykkösmaalivahti Emil Larmia, että Janne Lahti ovat sivussa, mikä ei välttämättä auta puolustuspeliä, eikä maalintekoa, mikä on ollut joukkueen ongelma muutenkin. HPK on lopettanut pahimman suossa rämpisen, mutta Ilves toisaalta jatkaa sitä. Molemmilla joukkueilla on pelaajia sivussa loukkaantumisten takia, minkä lisäksi kummankin joukkueen valmentajat ovat laittaneet kokoonpanoja muutenkin uusiksi, joten tästä tulee entistä arvaamattomampi ottelu. Ilveksen loukkaantumisia on paikattu hankkimalla Jerry D’Amigo ja Brett Bulmer. D’Amigo ei ainakaan ole saanut vielä mitään merkittävää aikaiseksi.

Katsaus illan kertoimiin ja vetovihjeemme

Pitkävedon kertoimia tarkasteltaessa HPK on ilmiselvä suosikki kertoimella 1.75. Ilveksen varsinaisen peliajan voitto lähtisi kertoimella 3.75. Tässä tilanteessa vedonlyöjän täytyy kysyä itseltään, että ovatko kertoimet tasapainossa. On myönnettävä, että HPK on tässä ottelussa vahvemmassa asemassa, mutta tässä matsissa on niin paljon uusia ja ennustamattomia elementtejä, että peli voi kääntyä kummin päin tahansa. Myös se seikka, että eri vedonlyöntifirmojen kertoimet vaihtelevat merkittävästi, tukee tätä seikkaa. Eli jos Veikkauskioski löisi vetoa voittajasta, olisi se todennäköisesti Ilves.

Mutta näin emme tee.

Koska aiempia kohtaamisia ei ole, kannattaa tarkastella miten joukkueet ovat pelanneet muissa Liigamatseissa. HPK on tehnyt kaksi tai alle maalia viidessä viimeisessä ottelussa, ja Ilves tehnyt vain yhden maalin kolmesti viimeisen viiden ottelun aikana. Viisi tehopisteetöntä ottelua pelannut Ilveksen Jerry D’Amigo tuskin saa peliä käyntiin vieläkään. Lisäksi molemmat joukkueiden pelityylit tuntuvat ikään kuin kumoavan toisensa, joten tästä voi odottaa vähämaalista ottelua. Tästä syystä kannattaakin katsoa yli/alle vetoja. Alle 4,5 maalia lähtee noin kahden kertoimella, ja alle 3,5 maalia jopa 3,70 kertoimella.