Veikkauskioski

Lauantain turpajuhla: vihjeet otteluun Mayweather – McGregor

mcgregor_mayweather_vedot

Ensi lauantaina 26. elokuuta tehdään historiaan, kun nyrkkeilykehässä kohtaavat kahden kamppailulajin legendaariset huippuottelijat Floyd Mayweather Jr. sekä Conor McGregor. Jos olet hypetykseltä jotenkin onnistunut välttymään, niin luit oikein: UFCn hallitseva kevyen sarjan maailmanmestari Conor McGregor lähtee haastamaan yhtä maailmanhistorian parasta nyrkkeilijää. Ammattiuransa vuonna 2015 lopettaneella Floyd Mayweatherilla on takanaan 49 voitettua ottelua ilman yhtään mustaa merkkiä. Betsafe luottaa hänen voittoonsa niin paljon, että tarjoaa McGregorin voitosta melkoisesti boostattua pitkävedon kerrointa.

Nyrkkeilyottelu ainakin puoliksi

Veikkauskioski ei voi olla ihmettelemättä sitä, mitä näytettävää legendalla enää on? Haluaako hän kenties tuon 50:n voitetun ottelun, vai onko syynä ottelusta maksettava valtava palkkio? Koska miehet kohtaavat nyrkkeilyn merkeissä, ja koska Mayweather on lajin äärimmäistä huippua, eivät kertoimet usko McGregoriin. Eivätkä ainakaan Betsafen kertoimet, sillä raflaavista kampanjoista tunnettu vedonlyöntisivusto on mäjäyttänyt McGregorille peräti 50:n kertoimen.

Todellakin, luit oikein. Betsafe tarjoaa peräti 50,00 korotettua kerrointa McGregorille, tosin vain euron maksimipanoksella. Tässä kohtaa on syytä katsoa, mitä kertoimien laskijat ovat saaneet kertoimiksi ennen markkinamiesten kampanjointia. Floyd on ennakkosuosikki kertoimella 1,28, kun taas McGregor saa nelosen kertoimen. Tasapeli lähtisi kertoimella 40,00. Jos McGregor ei tyrmää, niin tämä menee pisteille, milloin Floyd voittaa varmasti. Nyrkkeily on pohjimmiltaan yksinkertainen laji: osu vastustajaan, äläkä anna hänen osua takaisin – ja Floyd Mayweather on siinä mestari. Onko arroganttina tunnettu McGregor todellakin tekemässä elämänsä virheen, vai onko tässä tapahtumassa jotakin muuta?

Kumpi voittaa, karhu vai leijona?

vihjeet_mayweather_mcgregorNo leijona savannilla ja karhu metsässä. Ja Floyd nyrkkeilykehässä? Tiedä sitten. Ensinnäkin 50:n kerroin on aivan absurdi, joten kyllä siihen kannattaa euro heittää. Lisää lukuja: kaksi vuotta lajista eläkkeellä ollut Mayweather on 40-vuotias, kun taas huippukunnossa oleva McGregor on häntä melkein 12 vuotta nuorempi. Toisaalta Floyd on aina luistellut voittoon ilman sen suurempia kolhuja, ja miehet kohtaavat hänen kotikentällään.

Lisäksi ei ole ollenkaan varmaan, että McGregor on edes lähdössä nyrkkeilyotteluun, ainakaan perinteiseen sellaiseen. Paras vertailukohde voisi olla Floydin vuoden 2014 ottelu Marcos Maidanaa vastaan. Epäortodoksinen ottelija laittoi Mayweatherin koville. Lisäksi McGregor ei valinnut nyrkkeilyvalmentajaa kuuden kuukauden harjoitteluohjelmaansa, mikä vaikuttaa ihan järkevältä – kukaan ei kukista Floydia kuuden kuukauden harjoittelulla.

Veikkauskioski uskoo, että tästä tulee jotakin, jota kukaan – McGregoria lukuun ottamatta – ei ole osannut odottaa Betsafe tarjoaa melkoisen määrän kertoimia ihan joka lähtöön. Ottelu ratkeaa ensimmäisen minuutin aikana saa kertoimen 31,00, kehästä uloslyönti 26,00, Tyson/Suarez-tyylinen purentaveto 34,00, käden katkeaminen 34,00 ja jopa sähkökatko kertoimella 21,00.

Toinen legenda, Usain Bolt, kaatui uransa viimeisessä lähdössä. Käykö nyt samoin Floydille? On luonnonlaki, että nuoremmat syrjäyttävät vanhemmat – ja McGregor jos joku pystyy uskomattomiin suorituksiin. Kyllä tämä on vähintään euron arvoinen kohde Veikkauskioskin mielestä.