Veikkauskioski

KHL-jääkiekko laajenee Englantiin?

khl_jääkiekko_lontoo
KHL eli Kontinental Hockey League on ottanut paikkansa maailman jääkiekkokartalta nopeasti. Nykyään tätä Venäjän pääsarjan paikalle kasattua eurooppalaista jääkiekkoliigaa pidetään yleisesti maailman toisiksi kovimpana, edellään tietenkin vain Pohjois-Amerikan kiekkoliiga NHL. KHL:ään on otettu mukaan joukkueita lukuisista Euroopan maista, mukaan lukien Suomi, josta liigaa on muutaman kauden ajan pelannut Jokerit. Yhteensä osallistujamaita on tällä hetkellä seitsemän, mutta KHL hamuaa lisää: viimeisin kosiskelureissu on tehty Englantiin ja sen pääkaupunkiin Lontooseen, johon KHL:n isoherra Georgi Kobylyansky haluaisi perustaa KHL-joukkueen.

Suuret suunnitelmat, vähän järkeä?

On ymmärrettävää, että KHL tahtoo levittäytyä yhä laajemmalle alueelle. Englanti ei ehkä kuulu jääkiekon emämaihin, mutta alueella on silti valtava taloudellinen potentiaali, josta riittäisi varmasti jaettavaa yhden KHL-joukkueen tarpeisiin.

Silti Kobylyanskyn ehdotuksessa on suuria ongelmia. KHL-joukkueet ovat kamppailleet lentokilometreihin vaadittavien rahasummien kanssa jo aiemmin, eikä asiaa varmasti auta se, jos liigaa pelataan Pekingistä Lontooseen asti. Kobyansky ehti jo varmistaa saaneensa luvan laajennukseen Englannin jääkiekkoliitolta, mutta virallista vahvistusta tiedolle ei vielä tähän saakka ole saatu. Nähtäväksi jää myös se, onko tarkoituksena nostaa jokin Englannin olemassaolevista jääkiekkoseuroita mukaan KHL:ään, vai luoda Lontooseen uusi lätkäjengi.

World Cup -kuume kohoaa hiljalleen

world_cup_jääkiekko_2016Kun KHL ja NHL ovat vielä tauolla ja jalkapallon EM-kisat on saatu alta pois, on aika alkaa keskittyä jääkiekkofanien tämän vuoden ykkösturnaukseen. Jääkiekon World Cup 2016 alkaa syyskuussa, ja siihen osallistuu kahdeksan joukkuetta: Kanada, Tsekki, USA, Suomi, Venäjä, Ruotsi sekä Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden ja Euroopan yhdistelmäjoukkueet.

Kanada lähtee Torontossa pelattavaan turnaukseen ehdottomana ykkössuosikkina, eikä ihme – maassa riittää huippupelaajia vaikka useamman iskukykyisen joukkueen luomiseen. World Cup 2016 -vedonlyönnissä ei kannata kuitenkaan unohtaa Suomeakaan. Leijonat esittivät upeita otteita Venäjän MM-kisoissa aina finaaliin asti, mikä antaa varmasti itseluottamusta jatkoa ajatellen. World Cupiin lähtevä joukkue on toki koostumukseltaan aivan eri kuin MM-kisajoukkue, mutta pelijärjestelmässä tullaan varmasti näkemään monia yhtäläisyyksiä. Ennustammekin Leijonista jääkiekon World Cup 2016 -yllätysjoukkuetta. Suomen kertoimet ovat jälleen yläkanttiin – aivan kuten MM-kisoissakin – ja panostamme jo tässä vaiheesssa pienellä panoksella Suomen voitolle kertoimella 15.00.