Veikkauskioski

3. Stanley Cup -finaali: San Jose Sharks – Pittsburgh Penguins

stanley_cup_vedonlyönti
NHL-kausi 2016 alkaa lähestyä loppuaan, sillä Stanley Cup -finaaleja on pelattu jo kahden ottelun verran. Tämän vuoden Stanley Cup -pokaalista taistelevat San Jose Sharks ja Pittsburgh Penguins, joka on pelannut tähän mennessä todella upean kauden. Penguins on ottanut yliotteen myös finaalisarjassa, sillä se voitti molemmat kotiottelunsa yhdellä maalilla. Ensimmäinen osaottelu päättyi pittsburghilaisten 3-2-voittoon, toinen puolestaan ensimmäisen jatkoerän jälkeen 2-1. Nyt San Josella onkin tiukka paikka: jos voittoa ei sunnuntaiyön kotiottelusta tule, on sarja katkolla jo seuraavassa pelissä.

Toimiiko Pittsburghin pelisysteemi myös vieraissa

Penguins ja Sharks kohtasivat ennen finaalisarjan alkua kahdesti myös runkosarjassa. Tuolloin molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa, joten näistä lähtökohdista San Jose Sharks voi elätellä vahvoja toiveita voitosta kotikaukalossaan myös nyt.

Pittsburgh on kuitenkin parantanut peliään koko ajan kauden edetessä. Tiukasti puolustuksen kautta pelaava joukkue ei ole päästänyt omiin montaakaan maalia pudotuspelien aikana, ja myös sen maalivahtipeli on ollut todella hyvällä mallilla. Kun maaleja on lisäksi syntynyt vastahyökkäyksistä tarpeellinen määrä, on Penguinsin pelisysteemi toiminut todella hyvin varsinkin pudotuspeleissä.

Liikettä, nopeutta, yksilötaitoa

vedonlyöntivihjeet_nhlPittsburghin joukkue on mielenkiintoinen yhdistelmä kurinalaista puolustusta sekä nopeita jalkoja ja käsiä. Joukkue ei ole ollut ainoastaan supertähtiensä varassa, vaan ratkaisijoita on pingviiniryhmästä löytynyt laajalta rintamalta. Se onkin todella vaikea vastustaja siinä mielessä, ettei vastustaja voi uinahtaa hetkeksikään, vaikka jäällä olisikin Penguinsin kolmos- tai nelosketju.

San Jose Sharksin peli ei ole finaalisarjassa vielä vakuuttanut. Joukkue ei tunnu pääsevän omalta alueeltaan liikkeelle samaan malliin kuin monia muita joukkueita vastaan, ja avauspelin heikkous on näkynyt myös hyökkäyspään tehojen puutteena. Sharks tuntuu löytävän itsensä jatkuvasti kulmaväännöistä hyökkäysalueella, eikä maalintekosektorille tunnuta pääsevän millään.

Vedonlyöntivihjeet NHL:n Stanley Cup -finaaliin

Vaikka Pittsburgh onkin tällä hetkellä suursuosikki Stanley Cup -voittajaksi, lähtee Sharks kuitenkin pitkävetokertoimien valossa suosikkina kolmanteen osaotteluun kotietunsa ansiosta. Meidän NHL-asiantuntijamme eivät kuitenkaan usko San Josen onnistuvan näin tiukassa paikassa nauttimaan kotiedustaan tavalliseen tapaan. Paineet ovat Sharksilla niin kovat, että kotiyleisö saattaa vain lisätä niitä, jos ottelu ei lähde käyntiin hyvin.

Vedonlyöntivihjeemme Stanley Cup -finaaliin kulkevat Pittsburghin kautta. Lyömme pienehköllä panoksella Penguinsin voittoa Moneyline-vetona kertoimella 2.15 ja iskemme kylkeen vielä maalivedon. Alle 5.5 maalia on tässä ottelussa oiva valinta, sillä San Jose lähtee peliin varmasti varovaisesti. Tähän vetoon sijoitamme keskisuurella panoksella kertoimella 1.85.