Veikkauskioski

Formula ykköset 2017 – lue vihjeemme kausivetoihin

f1_vihjeet_vedonlyönti

Formula ykköset on vihdoin saatu käyntiin, ja Australian GP näytti sen, että vuodesta 2017 on tulossa todella mielenkiintoinen F1-vuosi. Me iskimme Veikkauskioskilla kiinni vetovoittoihin heti kauden alussa, kun nappasimme viime viikonlopun formulavihjeessämme kiinni Sebastian Vettelin yllätysvoiton. Seuraava Formula ykkösten Grand Prix ajetaan Kiinassa, mutta nyt on luvassa muutama vedonlyöntivihje koko kauden ajalla. Tarjolla on muutamia mielenkiintoisia kohteita, joita analysoimme tarkemmin alla.

Formulavihjeet 2017 – kuskien mestaruus

Ensimmäinen vedonlyöntivihjeemme Formula ykkösiin 2017 kohdistuu kuskien mestaruustaistoon. Australian GP keikautti kertoimia mukavasti, ja nyt on aika laittaa omaa alkuperäistä vinkkiä vastapalloon. Lewis Hamiltonin mestaruuskertoimet ennen kauden alkua liikkuivat jopa tasolla 1.50, mutta nyt miehen voitosta voi napata itselleen pitkävetoon kertoimen 2.10.

Näin suurta eroa ei Ferrarin “odottamattoman” kovasta vireestä kertoimiin voida tehdä, ja nyt Hamiltonille kannattaa laittaa peliä, sillä Mersut ovat edelleen autoista selvästi nopeimipia. Rohkeimmat voivat toki odottaa Kiinan GP:hen asti ja toivoa Ferrari-voittoa, joka nostaisi Hamiltonin kertoimia entisestään…

Formulavihjeet 2017 – tallien mestaruus

Toinen formulavihjeemme 2017 perustuu melko lailla samoihin asioihin kuin yllä. Ferrari on huomattavasti lähempänä Mersua kuin viime kaudella, se on totta, mutta ei Maranellon punaisista oriista ole tallien mestaruutta ottamaan.

Voittoja tippuu Ferrarin tilille varmasti kauden aikana useampiakin, mutta Meredesin kerroin tallien mestaruuteen on Hamiltonin henkilökohtaisen kertoimen lisäksi melkoisen avokätinen. Me tartumme ainakin kertoimeen 1.55 Mersun tallimestaruudesta isolla panoksella.

Erikoisveto Kimi Räikköselle

formulavihjeet_2017Ja sitten vielä erikoisveto Kimi Räikköselle, joka on tällä kaudella vasta toiseksi kovin suomalaiskuljettaja, kun Valtteri Bottas sai paikan Mercedesiltä. Kimiä ei kuitenkaan kannata uuden Ferrarin ratissa aliarvioida, vaan mies pystyy varmasti kauden aikana hyviin yksittäissuorituksiin ja pitää takanaan ainakin Red Bullin ärhentelyt.

Iskimme silmämme Australian GP:n jälkeen mielenkiintoiseen erikoisvetoon, jossa veikataan sitä, yltääkö Kimi tällä kaudella aika-ajojen ykköseksi. Mielestämme kyseessä on melko lailla tasabuukki, mutta markkina näyttäisi olevan eri mieltä – ja aika suurella marginaalilla kaiken lisäksi. Kerroin Kimin aika-ajo-menestyksen puolesta on 2.40, jossa on kyllä hieman liikaa. Kyllähän Kimi vähintään sen yhden huippusuorituksen vetäisee nyt, kun autossa riittää puhtia paria viime kautta enemmän.