Veikkauskioski

Taas mennään: lue ennakko ja vihjeet Stadin derbyyn HJK – HIFK!

ennakko_stadin_derby 2017

On taas aika selvittää, kuka on toistaiseksi Helsingin herra! Veikkausliiga-kauden 2017 toinen Stadin derby pelataan tänään maanantaina, ja luvassa on epäilemättä jälleen suuria tunteita ja kovaa taistelua alusta loppuun. HJK haluaa repiä lisää eroa kilpailijoihinsa sarjan kärkipäässä, HIFK taas tekee kaikkensa noustaakseen karsintaviivan yläpuolelle. Molemmat haluavat tästä pelistä voiton, mutta nähtäväksi jää, onko tuloksena jälleen kerran kuitenkin tasapeli…

Ennakko Stadin derbyyn 31.8. 2017

HJK lähtee Stadin derbyyn jälleen kerran ennakkosuosikkina, se lienee kaikille selvää. Klubi putosi eurokentiltä osin huonon pelin, osin huonon tuurin saattelemana, mutta pahin eurokrapula taisi jo hellittää kotivoitossa PS Kemistä. Filip Valencic alkaa hiljalleen löytää virettään, mikä on HJK:n kannalta todella hyvä juttu loppukautta ajatellen. HIFK derbyssä olisi Valencicille ihanteellinen, hieman heikompi vastus, joten Lehkosuo heittänee miehen avaukseen.

HJK:n loukkaantumistilanne on aika hyvä, joskin Atom on edelleen kysymysmerkki. Kärjessä aloittaa todennäköisesti Akseli Pelvas, mutta laidat ja keskikentän muodostelma ovat enemmän auki. Kapteeni Rafinha on pelikiellossa, joten nauhaa kantaa Pelvas. Rafinhan korvaa hyvin viime pelissä onnistunut Ville Jalasto.

HIFK:n loukkaantumistilanne on murheellinen. Joukkueesta puuttuvat topparit melkeinpä kokonaan, sillä ainoa pelikuntoinen keskuspuolustaja on HJK-lähtöinen Nosh A Lody. Toinen paikka mennee Otto-Pekka Jurvaiselle, mikäli Muurinen ei vedä jotain kaniinia hatustaan esimerkiksi vanhan kunnon Tuomas Ahon muodossa. Jurvainen on koulutukseltaan laitapakki, eikä Nosh A Lodykaan aina peleistä virheettä selviä, joten vaikeaa saattaa tähtirintojen puolustuksessa tulla.

Hyökkäyksestä HIFK:lta löytyy laatua – tai ainakin pitäisi löytyä. Mikael Forssell on tehtaillut tällä kaudella ihan ok tehot, mutta Juho Mäkelä ja Pekka Sihvola ovat olleet täysin pimennossa. Veikkaamme näyttöhaluja puhkuvan Forsselin aloittavan vanhaa seuraansa vastaan, sillä paikan saadessaan Miklu on edelleen vaarallinen.

Vedonlyöntivihjeet otteluun HJK – HIFK

stadin derby vihjeetEdellisessä pelissä HIFK haki arvokkaan vieraspisteen Maarianhaminasta tasaisen matsin jälkeen, joten olisiko se kunto kuitenkin löytymässä? Emme oikein osaa uskoa tähän, sen verran alistuneelta joukkue on ajoittain näyttänyt. Muurinen ei ole löytänyt HIFK:n pelaamiseen punaista lankaa, ja tuntuu siltä, että pelaajat ovat väsyneet häviämään. Nyt on kuitenkin derbyn aika, joten nousisivatkohan päät vielä kerran pystyyn? Voitto tästä, ja HIFK :n kausi on saanut huiman käänteen.

Klubi-leirissä Lehkosuon asema ei oikein derbytappiota kestäisi, mutta tuskin sellaista on tulossakaan. HJK:n peli on kuitenkin ajoittaisesta tehottomuudestaan huolimatta ihan kohtalaisessa kuosissa, joten tasuria huonompaa tulosta ei Klubille ole luvassa. Epäonnistuminen tiukassa paikassa on ollut Klubin kauden teema, joten jatketaan nyt rohkeasti sillä linjalla ja veikataan thän tasuria huippukertoimilla – jopa 6.00. Myös HT/FT-veto X/1 houkuttaa, pitkävedon kerroin jopa yli 4.