Veikkauskioski

Koe jääkiekon MM-kisat 2016 paikan päällä

Lätkäfaneille on tänä vuonna luvassa todellista herkkua, sillä vuosi 2016 pitää sisällään sekä MM-kisat että World Cupin. Ensimmäisenä ovat vuorossa MM-kisat, jotka pidetään Venäjällä 6. – 22. toukokuuta. Kisakaupunkeina toimivat Pietari ja Moskova, joten suomalaisfaneilla on nyt elämänsä tilaisuus lähteä kokemaan kisatunnelmaa paikan päällä itänaapurissamme. Veikkauskioski katsasti erilaisia vaihtoehtoja kisamatkan järjestämiseen – pääpaino tietenkin Leijonien otteluissa.

Suomi aloittaa jääkiekon MM-kisat 2016 Pietarissa

Suomi pelaa MM-kisoissa 2016 alkulohkossa A, jonka ottelut käydään Pietarissa. Lohkon muut joukkueet ovat Kanada, USA, Slovakia, Valko-Venäjä, Ranska, Saksa ja pitkästä aikaa kisoihin selvinnyt Unkari. Pelejä tulee siis jo alkusarjan aikana Leijonille seitsemän kappaletta, joten Pietariin matkaaville suomalaisfaneille riittää jännitettävää. Suomi aloittaa kisaurakkansa Valko-Venäjää vastaan heti kisojen avajaispäivänä, joten 6.5. kannattaa ympyröidä kalenteriinsa paksulla tussilla.

Pietariin on helppo matkustaa

Pietariin pääsee Suomesta kätevästi sekä junalla että bussilla. Omatoimimatkailijat löytävät varmasti itselleen sopivimman kulkuvälineen aikatauluja selaamalla, mutta tarjolla on myös monia valmispaketteja, joihin sisältyy matkalippujen lisäksi otteluliput, majoitus ja tietenkin takuuvarmati hyvää seuraa muiden fanien kanssa. Esimerkiksi Event Travel ja Aikamatkat ovat tunnettuja kisamatkojen järjestäjiä niin jääkiekon kuin jalkapallonkin puolelta, ja näiden matkanjärjestäjien paketteihin sisältyy yleensä paljon hauskoja lisäetuja.

Näin teet kisamatkan Pietariin junalla

Junamatka Pietariin kisoja katsomaan on hieman bussimatkaa kalliimpi vaihtoehto. Kisajunat Pietariin lähtevät Helsingistä, joten muualta Suomesta tulevien on ensin hoidettava itsensä pääkaupunkiin omin toimin.
Jos päätät valita valmispaketin junalla ja haluat nähdä ainakin pari matsia matkallasi, alkavat matkapakettien hinnat noin 400 eurosta sisältäen majoituksen ja liput Suomen alkusarjan otteluihin. Matkapaketit voi räätälöidä omiin tarpeisiinsa, sillä junia lähtee tasaisesti Helsingistä koko kisojen ajan.

Näin teet kisamatkan Pietariin bussilla

Pienemmällä budjetilla matkaaville leijonafaneille sopii hyvin bussikyyti, jossa kisatunnelma nousee varmasti kattoon jo hyvissä ajoin ennen Venäjän rajaa. Bussi sopii mainiosti myös Helsingin ulkopuolellla asuville, sillä busseja lähtee ainakin Turusta, Tampereelta, Kuopiosta ja Oulusta, ja ne nappaavat matkustajia kyytiinsä ajaessaan kohti Pietaria.
Mikäli bussimatka kisoihin on sinulle sopiva valinta, voit selvitä koko reissusta alle 300 eurolla sisältäen niin otteluliput kuin majoituksenkin. Pietarin satamaan parkkeerataan myös Leijonalaiva, johon kisamatkaajat pääsevät yöpymään – ja juhlistamaan myöhemmin Suomen voittoja aamuun asti. Yöpyminen Leijonalaivassa kuuluu osana moneen bussilla tehtävään valmispakettimatkaan.