Veikkauskioski

Joko Veikkausliigan mestaruus 2016 ratkesi? Viime vuoden kultajoukkue kriisissä

hjk_veikkausliigavedot
Ennen kauden alkua Veikkausliigan mestaruus 2016 oli lähes jokaisen vedonlyöjän papereissa kahden kauppaa. SJK vai HJK – HJK vai SJK? Kaudella 2015 yllätysmestaruuteen yltänyt seinäjokelaisryhmä on kuitenkin aloittanut kautensa huonoimmalla mahdollisella tavalla. Neljän ottelun jälkeen SJK:n pistesaldo näyttää pyöreää nollaa. Onko Veikkausliigan mestaruus 2016 siis jo ratkennut?

SJK tekee sen itse – pisterangaistus ainoasta voitosta

SJK:n pistesaldo on siis neljän ottelun jäljiltä nolla, mutta siitä huolimatta joukkue on onnistunut voittamaan kertaalleen. Se löi sarjanousija PS Kemin vieraskentällä sarja-avauksessaan 2-1, mutta muutamaa kierrosta myöhemmin voitto mitätöitiin. SJK oli peluuttanut ottelussa lukuisia pelaajia, joita ei ollut rekisteröity asianmukaisesti. Tulos muutettiin PS Kemin voitoksi, ja SJK:n kausi sai ikävän käänteen.

veikkausliiga_sjkSJK:n alkukauteen mahtuu myös tappio toiselle mestarisuosikille HJK:lle. Tappio tuli vieraskentällä Sonera Stadiumilla, joten minään katastrofina sitä ei voi pitää. Se oli kuitenkin normaalia karvaampi tappio SJK:lle, sillä seinäjokelaiset ehtivät jo johtaa ottelua 1-0, ennen kuin HJK käänsi pelin toisella puoliajalla. Liekö tämä sitten katkaissut SJK:n selkärangan lopullisesti, sillä edelliskierroksella SJK hävisi käsittämättömästi Ilvekselle kotikentällään 0-2.

Veikkauskioskin arvio SJK:n tilanteesta on tyly. Joukkue ei tältä takamatkalta enää HJK:n kelkkaan ehdi, varsinkin kun joukkueen henkinen tila on varmasti juuri nyt todella huono.

Voiko kukaan haastaa HJK:ta tällä kaudella

Me laskemme siis jo tässä vaiheessa SJK:n ulos mestaruustaistosta, mutta mukana on silti yksi joukkue, joka voi haastaa helsinkiläiset tosissaan. Rovaniemen Palloseura on jo näyttänyt tällä kaudella moneen otteeseen olevansa todella kovassa iskussa. Juha Malinen on luonut paperilla heikentyneestä joukkueesta yhtenäisemmän kuin viime vuonna.

RoPSin joukkuehenki ja usko omaan tekemiseen tuntuu olevan todella kovalla tasolla. Vaikka cupista tulikin lähtö yllättäen Hakaa vastaan, ei se vaikuttanut joukkueen esityksiin seuraavalla liigakierroksella. Viime hetken 1-0-voitto PK-35:stä kielii siitä, että pienet vastoinkäymiset eivät tämän kauden RoPSia hetkauta. Suomen cupista putoaminen voi olla myös liigan kannalta etu, sillä näin rovaniemeläisten ei tarvitse pelata liikaa otteluita muutenkin kiireisellä eurokaudella.

RoPSin mestaruudesta saa tällä hetkellä jopa 23.00 kertoimen, jolla ainakin me lähdemme kokeilemaan onneamme pienellä panoksella.