Veikkauskioski

La Ligan voittaja 2016 – vedonlyöntivihjeet Espanjan liigan päätöskierroksille

barcelona_laliga_vedonlyönti
Espanjan jalkapalloliiga eli La Liga on tällä hetkellä todella jännittävässä tilanteessa. Kautta on jäljellä enää kolme ottelua, ja kolme kärkijoukkuetta ovat kaikki yhden pisteen sisällä. Barcelona johtaa sarjaa 82:lla pisteellä, mutta katalonialaisten niskaan hengittää kaksi kovassa iskussa olevaa madridilaisryhmää. Atletico Madrid on tasapisteissä Barcelonan kanssa huonommalla maalierolla; Real Madrid on puolestaan yhden pisteen Barcelonaa jäljessä, mutta maalierossa suunnilleen tasoissa. Lue vedonlyöntivihjeemme Espanjan liigan päätöskierroksille alta.

Vieläkö Barcelona kompuroi?

Viimeiset kolmisen viikkoa eivät ole olleet Barcelonalle ruusuilla tanssimista. Joukkue hävisi ensin El Clasicon Real Madridia vastaan kotikentällään 1-2 johdettuaan peliä jo 1-0. Samalla jo pitkällä takamatkalla La Ligassa ollut Real pääsi kuin varkain takaisin mestaruustaistoon. Barcelona ei vakuuttanut itse ottelussakaan, ja kaikesta sen tekemisestä tuntui huokuvan kummallinen hengettömyys. Tämä siis vaikka kyseessä oli kauden peleistä suurin, El Clasico.

Vain reilua viikkoa myöhemmin tapahtui toinen katastrofi, kun Barcelona kohtasi Atletico Madridin Mestareiden liigan neljännesvälierissä. Barcelona lähti otteluun ensimmäisen osaottelun 2-1-voitto takataskussaan, mutta joukkueen esitys ei ollut Madridissa riittävän hyvä. Atletico ja Antoine Griezmann näyttivät katalonialaisille pelaamisen mallia, ja ottelun päätyttyä Barcelona oli ulkona Mestareiden liigasta.

Barcelonan kunto ei siis ole paras mahdollinen, mutta se on silti suursuosikki voittamaan La Ligan. Jos se voittaa kolme viimeistä peliään helpohkoja vastustajia vastaan, juhlitaan Barcelonassa kauden päätteeksi liigamestaruutta. Paineet ovat kuitenkin joukkueen sisällä varmasti kovat, eikä olisi ihme, jos Barcelona tiputtaisi pisteitä vielä kertaalleen.

Kumpi madridilaisista nousee vielä haastamaan?

atletico_la_liga_2016Molemmat madridilaisjoukkueet ovat vielä hyvällä iskuetäisyydellä mestaruutta ajatellen. Silti näistä vain Atletico Madrid on hyvä pelikohde. Realin mestaruuteen vaadittaisiin nimittäin sekä Atleticon että Barcelonan pistemenetyksiä, mikä laskee Los Blancosin mahdollisuuksia huomattavasti. Vaikka uskomme molempien madridilaisten hoitavan loppukautensa ilman pistemenetyksiä, on vedonlyöntivihjeemme La Ligan voittajaksi 2016 kuitenkin Atletico Madrid.

Vanhan jalkapallosanonnan mukaan mestaruuksia voitetaan puolustuksella ja otteluita hyökkäyksellä. Jos tähän on uskominen, on Atletico Madridin mestaruus jo varma – niin vakuuttava se on ollut varsinkin puolustussuuntaan. On vaikea nähdä sen päästävän maaleja pienempiään vastaan, ja kun hyökkäys tuntuu tekevän aina maalin tai kaksi, menettää Atletico tuskin enää pistettäkään. Kerroin Atleticon La Ligan mestaruudesta on noin 6.50, joka on pelaamisen arvoinen keskipienellä panoksella.