Veikkauskioski

Jalkapallon Suomen Cupin finaalin ennakko ja vedonlyöntivihjeet

suomen_cup_finaali_ennakko

Kun suuret sarjat vasta pääsevät vauhtiin, eletään Suomen Veikkausliigassa jo aivan loppuhetkiä. Ja millainen loppukausi onkaan luvassa! Mestaruustaistelussa on mukana vielä neljä joukkuetta, kun ottelukierroksia on jäljellä viisi. HJK, SJK, IFK Mariehamn ja jättiyllättäjä Ilves pelaavat kaikki vielä aivan realistisesti mestaruudesta, joten nyt kannattaa kiinnittää huomio kansainvälisten pelikenttien lisäksi vielä hetkeksi kotimaan kamaralle.

Kaksi ensimmäisenä mainittua joukkuetta – HJK ja SJK – kohtaavat toisensa kaiken lisäksi vielä Suomen Cupin finaalissa, joka pelataan huomenna lauantaina. Lue jalkapallon Suomen Cupin finaalin ennakko ja vedonlyöntivihjeet alta.

Suomen Cupin finaali 2016 pelataan Tampereella

Palloliitto on siirtänyt Suomen Cupin finaalin 2016 Tampereelle, joten tällä kaudella cup-mestaruudesta pelataan puolueettomalla kentällä. Joku irvileuka saattaisi tosin sanoa, että vaikka Tampereella pelaaminen käykin kaupungin sijainnin ansiosta järkeen, olisi stadionin silti voinut valita toisin. Cup-finaali 2016 pelataan nimittäin kolkossa ja liian suuressa Ratinassa, kun vaihtoehtona olisi ollut tällä kaudella Ilveksen ja TPV:n kotikenttänä toiminut Tammelakin.

Noh, Suomen Palloliiton tapauksessa hämmentävä stadionvalinta ei toki yllätä ketään. Pertti Alaja, koska eroat?

Ennakko cup-finaaliin SJK – HJK

Stadionvalitus sikseen, Suomen Cupin finaali 2016 on ennakolta todella mielenkiintoinen ottelu, jossa kohtaavat kaksi huippujoukkuetta. SJK:n ja HJK:n kuntokäyrät osoittavat tällä hetkellä kuitenkin hieman eri suuntiin.

Alkukaudesta Veikkausliigan häntäpäässä pitkään roikkunut SJK on noussut hyvillä esityksillään jo neljänneksi, eikä mestaruuskaan ole vielä poissuljettu asia. Hyvän alkukauden pelannut HJK on pelannut eurokentiltä putoamisen jälkeen puolestaan surkeasti, ja vasta edelliskierroksen vaikea voitto RoPS:ista katkaisi Klubin kahden ottelun tappioputken. Vaan ratkesivatko samalla Lehkosuon miehistön taktiset ongelmat?

Valakarilla yliote Lehkosuohon?

suomen_cup_vedonlyonti_2016Simo Valakarin valmentama SJK on usein ollut HJK:lle taktisesti kova pala, eikä HJK-luotsi tunnu aina olevan samalla tasolla kollegansa kanssa. On Klubi Valakarin SJK:n toki onnistunut voittamaankin – jo tälläkin kaudella – mutta usein ottelut ovat olleet tasaisempia kuin olisi etukäteen uskonut.

Tällä hetkellä Mika Lehkosuo on valmentajauransa kovimmassa paikassa. Peliesitykset ovat olleet japanilaistähti Atomin loukkaantumisen jälkeen kauniisti sanottuna heikkoja, eikä Lehkosuo ole saanut tehtyä joukkueen pelijärjestelmään tarvittavia muutoksia. RoPS-pelin toisella puoliajalla saatiin tosin pieni maistiainen siitä, miltä HJK:n peli voisi näyttää, mikäli Lehkosuo yksinkertaistaisi pelaamista. Jos Suomen Cupin finaalista tulee tappio, eikä HJK onnistu voittamaan seuraavaa derbyä, pelaa Lehkosuo loppukauden myös omasta valmentajanpaikastaan. Tämä saattaa näkyä HJK:n otteissa hermostuneisuutena jo huomenna.

Vedonlyöntivihjeet finaaliin

Jos joskus kannattaa lähteä vihjaamaan tasapeliä jalkapallo-otteluun, niin nyt on ehdottomasti sen paikka. Liigassa kumpikaan joukkue ei voi yleensä tasapeliin tyytyä, mutta cup-finaalissa asiat ovat toisin. Lehkosuo lähettänee HJK:n kentälle puolustus mielessään, emmekä usko Valakarin SJK:n hyökkäävän kovin suurella riskillä. Luvassa on hermostunut peli, jossa ei maaleilla mässäillä, mikäli helsinkiläispuolustus pitää aiempia pelejä paremmin.

Vedonlyöntivihjeemme Suomen Cupin finaaliin on siis tasuri kertoimella 3,20, johon laitamme likoon 5 / 10 panosyksikköä. Myös tulosvetoon voi hakea pienimaalisia tasureita, kuten 1 – 1 tai jopa 0 – 0.