Veikkauskioski

Jääkiekkorata

liiga-pitkäveto

Radan mitat

Pohjois-Amerikan kentät, mukaan lukien NHL:ssä käytetyt, ovat erilaisia ​​kuin muualla maailmassa. IIHF (Kansainvälinen jääkiekkoliitto) hallitsee jääkiekkoa muualla maailmassa. Mutta keskitymme NHL:n spesifikaatioihin.

Jäähalli on noin 200 jalkaa (~ 61 m) pitkä ja 85 jalkaa leveä (~ 26 m). Jäähalli on suorakaiteen muotoinen pyöristetyillä kulmilla, jotta peli pysyy nopeatempoisena. Näiden rajojen reunat on merkitty neljäkymmentäkaksi tuumaa korkeaksi kohoavilla seinillä, joita kutsutaan laudoiksi (hyväksytyt vaihteluvälit 40–48 tuumaa). Akryylilasi ulottuu lautojen yläpuolelle, jotta yleisö voi katsoa turvallisesti takana ja mahdollistaa myös kiekon leikkaamisen siitä samalla kun peli jatkuu. Tämä lasi ulottuu pystysuunnassa kahdeksan jalkaa kaukaloiden päihin ja viisi jalkaa kenttien sivuille. Verkkojen takana olevien katsojien suojaamiseksi taipuneilta laukauksilta verkot ulottuvat kentän päiden ympärille vielä noin 18 jalkaa lasin yläpuolelle.

Linjat jääkiekkoradalla

On olemassa kolmenlaisia ​​viivoja, jotka ulottuvat pelipinnan leveydelle. Keskimmäinen punainen viiva jakaa kentän kahtia (kaksi 100 jalan puolikasta). Kaksi paksua sinistä viivaa ylittävät kentän 25 metrin päässä keskiviivasta. Tämä luo 50 jalkaa neutraalin alueen kahden sinisen viivan väliin. Punaiset viivat lähellä kentän päitä tunnetaan maaliviivana; yksi näistä on jäähallin molemmissa päissä. Noin 64 metrin päässä sinisistä viivoista ja 11 metrin päässä kentän päästä tämä viiva toimii myös linjana, jonka kiekon on ylitettävä maalin tekemiseksi.

Alueet

Neljä vyöhykettä jakavat pelipinnan jääkiekkoradalla. Yksi näistä vyöhykkeistä koskee vain maalivahtia. Vyöhykkeiden selittämiseksi kuvittelemme pelaavamme yhdessä joukkueessa. Aloitamme siitä lopusta, jota maalivahtimme puolustaa. Jäähallin pää ensimmäiseen siniseen viivaan (75 jalkaa) on puolustusalue. Ilmeisesti sen takia, että puolustamme siinä omaa maaliamme. Kahden sinisen viivan välissä ja mukaan lukien keskiviiva (50 jalkaa) on neutraali alue. Loput 75 jalkaa toisen sinisen viivan takana ja vastustajan maalivahti seisoo on hyökkäysalue.

Finaalialue on suhteellisen uusi näkökohta pelissä. Martin Brodeurin säännöksi kutsutun taitavan kiekkoa käsittelevän maalivahtien mukaan verkkojen takana on puolisuunnikkaan muotoinen muoto, jossa maalivahdit saavat käsitellä kiekkoa. Diagonaaliset viivat ulottuvat maaliviivasta lautoihin, jotka muodostavat puolisuunnikkaan. Se on 18 jalkaa leveä maaliviivalla ja 28 jalkaa leveä laudoilla. Loput maaliviivan takana olevat jääosat ovat maalivahtien rajoitettuja alueita, joilla he eivät voi pelata kiekkoa.

Faceoff Dots

Yhdeksän pistettä osoittavat kohtaamisen. Puolustusalueella on kaksi, neutraalilla alueella viisi ja hyökkäysvyöhykkeellä kaksi muuta. Keskijääpiste aloittaa pelin jakson alussa ja maalinteon jälkeen. Puolustus- ja hyökkäysalueen pisteet alkavat pelata sen jälkeen, kun kiekko jäätyy tai lähetetään pois pelistä sen ollessa alueella tai jäätyessä. Neljää jäljellä olevaa neutraalialueen pistettä käytetään paitsiorikoksen sattuessa tai jos kiekko lähetetään pois pelistä neutraalilla alueella.

Ympyrät ympäröivät keskimmäistä jääpistettä ja neljä pistettä puolustus- ja hyökkäysvyöhykkeillä. Näillä ympyröillä (halkaisijaltaan 30 jalkaa) saa olla vain ne kaksi pelaajaa, jotka osallistuvat otteluun. Hash-merkit tai keskiviiva osoittavat, missä muut pelaajat voivat seistä.