Veikkauskioski

Erilaisten rangaistustyyppien määrittely

Pelin aikana ei ole harvinaista, että pelaaja tekee laittoman teon. Näitä kutsutaan rangaistuksiksi. Monista erilaisista rangaistuksista keskustellaan muissa artikkeleissa. Kuitenkin kutsuttavat jääkiekkorangaistukset vaativat oman perusteellisen selityksensä.

Myöhästyneet rangaistukset

Kun rangaistus on suoritettu, toinen kahdesta erotuomarista (rangaistusten määräävistä) nostaa kätensä yllä kuvatulla tavalla. Tätä kutsutaan viivästyneeksi rangaistukseksi. Jos rikkonut joukkue ei saa kiekkoa hallussaan, peliä jatketaan, kunnes he saavat hallussaan tai kiekko on poissa pelistä. Näinä hetkinä rangaistuksen uhriksi joutunut joukkue voi tehokkaasti vetää oman maalivahtinsa ja lisätä ylimääräisen luistelijan, koska toinen joukkue ei voi hallita kiekkoa ilman pelin pysäyttämistä ja rangaistuspotkua.

Jääkiekon rangaistustyypit

Pieni

Yleisimmät rangaistustyypit ovat pienet rangaistukset. Suurin osa NHL:n sääntökirjan rikkomuksista on pieniä rangaistuksia. Jos hänelle tuomitaan pieni rangaistus, rikkonut pelaaja viettää kaksi minuuttia rangaistuslaatikossa ja hänen joukkueensa pelaa oikosulkua (vain neljä luistelijaa). Rangaistusaika umpeutuu, jos täydellä voimalla oleva joukkue tekee maalin tai kaksi minuuttia umpeutuu. Joukkueelle voidaan tuomita useita pieniä rangaistuksia samanaikaisesti. Näissä tilanteissa rikkonut joukkue pelaa kahdesti oikosulkua (5-3). Jos toinen joukkue tekee yhden maalin, ensimmäinen rikkonut pelaaja vapautetaan, mutta toinen pelaaja jää ruutuun.

Double Minor

Kaksoisalaikäinen tuomitaan alaikäistä törkeämmäksi katsotusta ja tietyille rangaistuksille ominaisesta teosta. Pään lyöminen, keihään lyöminen, perun päättäminen tai korkea tarttuminen, joka johtaa vereen, ovat rangaistuksia, jotka ansaitsevat kaksinkertaisen alaikäisen aseman. Näistä rangaistuksista saa neljä minuuttia rangaistuslaatikkoon. Keskeinen ero kaksinkertaisessa pienessä voimapelissä ja pienessä voimapelissä on tehdyn maalin tulos. Jos yksi maali tehdään, rikkonutta pelaajaa ei vapauteta. Tavallaan se huuhtoo pois vain yhden “kaksoisosasta”. Kahden maalin tekeminen neljän minuutin aikana vapauttaa pelaajan.

Penkki alaikäiset

Penkkialaikäinen on rangaistus, joka määrätään pelaajalle tai valmentajalle, joka ei ole tällä hetkellä jäällä. Liian monta miestä ja epäurheilijamaista käytöstä voi tulla penkiltä. Tässä tilanteessa pelaaja kärsii kahden minuutin rangaistuksen, joka tuomitaan tavallisen alaikäisenä.

Satunnaiset rangaistukset

Ensimmäinen rangaistustyyppi, joka ei johda joukkueen oikaisemiseen, on sattuma. Nämä ovat virheitä, jotka tapahtuvat samassa tapahtumassa. Esimerkiksi tapahtuu ryöstö ja kaksi pelaajaa menee liian pitkälle karkeissa asioissa; rikolliset menevät kentälle kahdeksi minuutiksi, mutta molemmat joukkueet pysyvät täydessä voimissaan. Rikoksentekijät vapautetaan ensimmäisen pelikatkon jälkeen, kun he ovat pelanneet kaksi minuuttia.

Suuri

Jääkiekon rangaistustyyppejä, jotka syntyvät viisi minuuttia rangaistuslaatikossa, kutsutaan suurrangaistuksiksi. Yleisimmät suuret rangaistukset ovat tappelemisesta. Riippumatta itse rangaistuksesta, suuri rangaistus sulkee kyseisen pelaajan pelin viideksi minuutiksi. Tilanteessa, jossa satunnaiset pääsarjat (taistelu), kumpikaan joukkue ei pelaa lyhennettynä (viisi-viisi jatkuu). Jos kyseessä on erillinen päärangaistus, rikkonut joukkue saa lyhennyksen viideksi minuutiksi riippumatta siitä, kuinka monta maalia vastustajajoukkue tekee.