Veikkauskioski

Viikon alun Liigan pitkävetolappu – lue vihjeet

pitkäveto_lappu - Copy

Tänä iltana on luvassa peräti seitsemän jääkiekon SM-liiga-matsia. Veikkauskioski poimii tällä kertaa pitkävetovihjeinä lapulle kaksi kohdetta kahdesta ottelusta. Ne ovat Ilves – Sport sekä Ässät – HIFK.

Ilves saa taas kotonaan vastaansa Sport1in. Viime kerralla Sport vei voiton jatkoajalla, mutta miten käy tänään? HIFK on välttämässä välierät, mutta kahden pisteen tuntumassa kärkkyy jopa kolme joukkuetta. Millaiselta sijoitukset näyttävät huomenna?

Ilves – Sport: kovia kokenut kaksikko

Ilves on kärsiny monia takaiskuja tällä kaudella, eikä niille näy loppua. Miten tällaiset seikat vaikuttavat pelaajien ja valmentajien henkiseen kanttiin? Ilveksellä loukkaantuneita pelaajia. Sivussa ovat mm olleet Teemu Rautiainen, Matias Sointu sekä Eemeli Suomen. Vaasalaisten riveistä puuttuu Markus Nenonen ja Olavi Vauhkonen.

Molemmat ovat samoissa pisteissä peräkkäin sarjataulukossa – Ilves sijalla 10. valmiina playoffseihin, ja Sport sijalla 11. Tavoittelemassa tuota jatkoon pääsyn mahdollisuutta. Psykologisesti kummallakin on yhtä paljon pelissä. Kummankaan joukkueen pelaajia ei löydy kovinkaan ylhäältä parhaiden maalintekijöiden joukosta. Sportin Olavi Vauhkonen on sijalla 25. Ja Ilveksen Ville Meskanen on sijalla 36.

Ilveksen ylivoimapeli takkuaa, mutta toisaalta Sportin alivoimapeli on myös huonoissa kantimissa. Joukkueiden heikkoudet ovat tasapainossa. Erikoinen tilanne, mikä tarkoittaa sitä, että tässä ottelussa maaleilla juhlitaan, sillä kummallakin joukkueella on vaikeuksia sillä saralla. HIFK:n Juhamatti Aaltonen pelasi hyvin HPK:ta vastaan.

Ässät – HIFK: voitto kääntää kaiken

Tosiaan, HIFK:n Liigan viidettä sijaa kärkkyy kolme joukkuetta, Pelicans, Ässät, sekä JYP. Erityisesti Ässiä kiinnostaa kaksi pistettä, sillä ne parantaisivat fiilistä kummasti, kun pudotuspeliviivakin jäisi taakse.

Ässillä ei ole mennyt ihan putkeen kotonaan, mutta mistään Ilvekseen verrattavasta ei voi puhua. Ässät lähtee hienoisena voittajasuosikkina tähän kertoimella 2,30. Ässät ovat kyenneet pistämään kampoihin HIFK:lle, joten niin voi käydä tässäkin. Vaikka kotipelit ontuvat, Ässät on voittanut kaksi kauden kohtaamista, minkä lisäksi joukkue on voittanut viisi viimeistä kotipeliä HIFK:iä vastaan. Toisaalta HIFK on pelannut varsin kohtalaisesti vieraissa.

Illan pitkävetolappu

Ilves ei ole voittanut kotipeliään kahdeksana edellisenä kertana, mutta tällä kertaa se lähtee kotipeliinsä voittajasuosikkina 2,00 kertoimella. Joskus se kotivoitto on tultava, mutta tuleeko se tällä kertaa? Alle 3,5 maalia lähtisi noin kolmosen kertoimella – riskialtista menoa. Hiukan vähäriskisempi veto alle 4,5 maalia tiputtaa tosin kertoimen selvästi alle kakkosen. Veikkauskioski poimiii sen toiseksi pitkävetokohteeksensa.

Ässien ja HIFK:n ottelun moneylinet ovat molemmat noin 1,90 tuntumassa. Jos onnistut löytämään 1X-vedon tai X2-vedon – voitat sekä tasapelillä, että Ässien tai HIFK:n voitolla – yli 1,5 kertoimella, niin ne voisivat olla hyvä lisä lapullesi. Tällä kertaa Veikkauskioski ottaa toiseksi kohteeksensa Ässien moneylinen, sillä joukkue on kyennyt pistämään helsinkiläisille kampoihin, ja heillä on nälkäinen tilaisuus nousta paremmille sijoille.