Veikkauskioski

Vihjeet ja ennakko Lontoon derbyyn Arsenal – Chelsea

valioliiga-arsenal-chelsea-ennakko

Arsenal ja Chelsea kohtaavat tänään tiistai-illan ainoassa Valioliiga-ottelussa, joka pelataan klo 21.45 Suomen aikaa. Kyseessä on jälleen yksi Lontoon derby, ja panokset ovat sen mukaiset. Voitolla Arsenal nousisi takaisin Liverpoolin ja Chelsean kyytiin taistelussa suorista paikoista Mestareiden liigaan – tappiolla koko Tykkimiesten kausi uhkaa muuttua pannukakuksi. Lue ennakko ja vihjeet otteluun Arsenal – Chelsea alta!

Ennakko otteluun Arsenal – Chelsea

Arsenalin ja Chelsean välinen vihanpito ei ole samaa luokkaa kuin vaikka Spursin ja Gunnersin kohdalla, mutta kyllä tässä pelissä silti erityislatausta on. Chelsea on sarjassa sijalla 3, ja sillä on nyt ensi kertaa mahdollisuus ohittaa Man Utd, mikäli voitto heltiää. Arsenal taas tarvitsee voiton ehdottomasti – tasurikin olisi vaikea tulos Wengerin miehistölle.

arsenal-chelsea-vihjeetTilastoja tarkasteltaessa ottelusta voisi veikata aika tasaista. Kumpikaan joukkue ei ole hävinnyt viimeisessä viidessä Valioliiga-ottelussaan kertaakaan, mutta Chelsean tulokset ovat silti olleet parempia. Arsenal jäi edelliskerroksella tasuriin vieraspelissään WBA:ta vastaan, ja juuri tämän kaltaiset lapsukset ovat pudottaneet joukkueen muiden kärkinippujen tahdista. Chelsea taas voitti kotonaan Stoken helposti 5-0.

Joukkueiden tavallisessa pelitaktiikassa on eroa kuin yöllä ja päivällä. Siinä missä Chelsea puolustaa vahvasti ja pyrkii iskemään sen 1-2 tarvittavaa maalia, Arsenal hyökkää välillä puolustuksen kustannuksellakin. Tämä lienee ottelun juoni myös tänään: kotijoukkue ottaa pallonhallinnan, vierasjoukkue kyttää vastaiskun paikkoja.

Vedonlyöntivihjeet

Pitkävedon kertoimet ovat tässä pelissä odotetunlaisesti aika tasan, ja Chelsea on nostettu hienoiseksi suosikiksi. Tämä vastaa aika lailla sitä kuvaa, joka meilläkin joukkueiden voimasuhteista tässä vaiheessa on. Arsenalin kannalta tästä pelistä tekee erityisen vaikean se, että kyseessä on omalla tavallaan pakkovoitto. Tasapeli kotona ei tässä vaiheessa juuri auta, vaikka se tappiota parempi tulos toki olisikin.

Miten Wenger peliin siis lähtee? Otetaanko riskejä heti vai tarpeen vaatiessa toisella jaksolla? Tällä kertaa voisi jopa veikata vauhdikasta peliä alusta alkaen. Se kumpaan suuntaan peli kääntyy on arvoitus, mutta uskomme runsasmaalisempaan peliin kuin nykyinen over-/under-line osoittaa. Lapulle siis yli 2,5 kertoimella 1.71 (Betsson).