Veikkauskioski

Veikkausvinkit olympialaisten yleisurheiluun: miten käy suomalaisten Riossa?

rio_vedonlyöntivihjeet_2016

Rion olympialaiset ovat jo täydessä käynnissä, ja tänään perjantaina päästään vihdoin ensi kertaa myös yleisurheilun pariin. Luvassa on paljon mielenkiintoisia kisoja, mutta suomalaisnäkökulmasta suurimmat menestysmahdollisuudet ovat jälleen heittolajeissa – ja nimenomaan miesten puolella. Sekä miesten keihäs että miesten moukari ovat mahdollisia mitalilajeja sinivalkoisille, mutta suomalaisurheilijoiden päivän kunnon yläpuolella leijuu monia kysymysmerkkejä. Varsinkin keihäsmiehet ovat olleet vaihtelevassa kunnossa, ja esimerkiksi Antti Ruuskasen toipuminen EM-finaalin loukkaantumisesta on vielä hieman hämärän peitossa. Lue Veikkauskioskin vedonlyöntivihjeet Rion yleisurheiluun suomalaisnäkökulmasta alta.

Suomalaiset yleisurheilijat kovan paikan edessä Rion olympialaisissa

Suomalaiset yleisurheilijat eivät varsinaisesti lähde lajeihinsa suosikkeina missään kisassa, vaan tänäkin vuonna liian monen urheilijan maksimitavoite on lähinnä finaaliin tai välierään pääseminen.

Joukkueessa on toki monia nuoria mielenkiintoisia urheilijoita, kuten Nooralotta Neziri, jonka edelliset arvokisat ovat päättyneet niukasti välierävaiheeseen. Täydellisellä onnistumisella Neziri on mukana taistelussa finaalipaikasta Rion olympialaisissa, mutta tällöin 21-vuotias hätyyttelee jo Suomen ennätysaikoja. Toinen mahdollinen finalisti on seiväshyppääjä Minna Nikkanen, jonka pitäisi selvittää karsinnat rutiinillaan melko varmasti. Mitaleille Nikkasella ei kuitenkaan ole asiaa varsinaisessa finaalissa, vaikka kaikki menisikin nappiin.

Veikkausvinkkimme miesten keihään finaaliin

veikkausvinkit_miesten_keihäsKuten sanottua, suomalaisten menestysmahdollisuudet Riossa nojaavat jälleen tuttuihin lajeihin. Miesten keihäs on suurin mitalitoivo, sillä Suomella on heittää keihäskisaan kaksi varteenotettavaa mitaliehdokasta: Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki. Kummankaan menestys ei ole kuitenkaan kirkossa kuulutettu.

Pitkämäki on ollut EM-kisapettymyksen jälkeen vain varjo entisestä itsestään, eikä ole onnistunut sen jälkeen kunnolla missään kisassa. Veikkauskioskilla ei uskota Pitkämäkeen Riossa, vaikka miehellä onkin paljon kokemusta kovista kisoista. Veikkausvinkkimme miesten keihään finaaliin on sen sijaan Antti Ruuskanen. Ruuskanen lähtee keihäsfinaaliin eräänlaisena mustana hevosena, sillä miehen kuntoutumisesta ei ole mitään takeita. Epäilemme kuitenkin, että kyseessä on lähinnä medialle annettu väärä kuva Ruuskasen tilanteesta. Ei ole järkeä tiedottaa liikaa, sillä kilpakumppanien pitäminen pimennossa on aina etu.

Ruuskaselle tarjotaan hämmentävän korkeita kertoimia pitkävetoon keihäsfinaalin voittajaksi – jopa 8.00! Kyseessä on ehdottomasti riskinoton arvoinen kerroin, sillä miehen ollessa täydessä kunnossa nousisi hän todennäköisesti jopa finaalin kakkossuosikiksi noin kertoimella 5.00. Panostamme tähän veikkausvihjeeseen 4 / 10 panosyksikköä.