Veikkauskioski

Veikkausvihjeet Stadin derbyyn – saako HJK pelinsä kulkemaan?

hifk_hjk_23_5

Tänään pelataan Veikkausliigan kauden 2017 toistaiseksi mielenkiintoisin kamppailu, kun vastakkain asettuvat Helsingin jalkapalloklubi ja Helsingin IFK. Kyseessä on 2000-luvun seitsemäs Liiga-tason Stadin derby, ja luvassa on todennäköisesti jälleen kerran täysi tupa ja loistavaa tunnelmaa. Lue veikkausvihjeet illan otteluun alta.

Ennakko Stadin derbyyn – tasaista on ollut

Derbyt ovat aina siitä kummallisia matseja, että materiaalieroilla voidaan heittää vesilintua. Tai näin on ainakin 2000-luvulla pelattujen Stadin derbyjen yhteydessä. HJK:n ylivertainen pelaajamateriaali ei ole näkynyt tuloksissa lainkaan, vaan molemmat joukkueet ovat onnistuneet voittamaan kertaalleen ja neljästi on päädytty tasalukemiin. Tasaista on siis ollut, mutta jatkuuko sama trendi myös tällä kaudella, vai onko HJK päässyt yli “HIFK-pelostaan”?

Oman lisämausteensa illan otteluun tuovat HIFK:n riveissä pelaavat lukuisat Klubi-taustaiset pelaajat. Mika Väyrynen nähtiin jo viime kaudella punanutussa, ja nyt HJK:n kannattajat saavat hieraista silmiään, kun Mikael “Miklu” Forssell juoksee kentälle vastustajan paidassa. Valmennuspuolella tilanne on sama: nykyinen HIFK-valmentaja Antti Muurinen on ehkäpä se legendaarisin HJK-luotsi.

Näin joukkueet ovat pelanneet kaudella 2017

veikkausvihjeet_stadin_derbyMolemmat joukkueet ovat aloittaneet kauden 2017 oikeastaan melko samalla tavalla, mikäli suoritusta verrataan odotuksiin ennen kauden alkua. HIFK on 10. sijalla voitettuaan 7 pelistä vain yhden ja pelattuaan neljä tasan. Maaleja ei ole omiin juuri mennyt, vain hieman yli 1 per peli, mutta myös maalinteko on ollut hankalaa. Mikään Antti Muurisen hurlumhei-joukkue ei siis ole kyseessä, vaan vanha velho on kaivanut taktiikkapakista puolustukseen perustuvan pelitavan.

Lehkosuon Klubi johtaa sarjaa odotetusti 8 ottelukierroksen jälkeen, mutta otteet eivät ole vielä päätä huimanneet. Klubilla näyttäisi olevan pieni laituriongelma, kun Demba Savage on varjojen mailla, Akseli Pelvas on edelleen parempi kärjessä ja nuori Evans Mensah ei ole kuitenkaan päässyt harjoituskauden liitoon. Maalinteko onkin lähes pelkästään kolumbialaisen Alfredo Morelosin harteilla.

Veikkausvihjeet 23.5. HIFK – HJK

Nyt jos joskus kannattaa pitkävetolapulla raapustaa risti. Odotettavissa on todella vähämaalinen kamppailu, sillä kumpikaan joukkue ei juuri ole maalijuhlia järjestänyt, mutta puolustus toimii molempiin suuntiin hyvin. Esimerkiksi NordicBet tarjoaa tasurille pitkävedon kerrointa 4.80, jossa on ehdottomasti liikaa jo pelkkien tilastojen valossa.

Tulosvetolapulle voi laittaa vähämaalisia voittoja molempiin suuntiin tai 1–1 tasuria, jolle saa kertoimeksi 8.45. Otamme omalle lapullemme myös 1–2 ja 2–1 tulokset kertoimilla 9.25 ja 15.00.