Veikkauskioski

Veikkausliigassa ratkotaan jo mestaruutta, lue sunnuntain pitkävetovihjeet

pitkävetovihjeet_veikkausliiga

Jalkapallon Veikkausliigan kausi 2016 on hiljalleen kääntynyt viimeiselle kolmannekselleen, eikä kukaan olisi voinut ennustaa, kuinka tiukka tilanne sarjan yläpäässä onkaan. Sarjaa johtaa yllättäen supertähtensä Petteri Forsellin ja pitkäaikaisen päävalmentajansa Pekka Lyyskin menettänyt IFK Mariehamn, jonka puolustus on ollut liigaan selvästi pitävin. Nähtäväksi jää, riittääkö MIFK:n lento loppuun asti, mutta kauden jälkimmäisestä puoliskosta on tulossa joka tapauksessa huippujännittävä.

Pitkävetovihjeet Veikkausliigan sunnuntaikierrokselle

Tämän sunnuntain Veikkausliigakierros on todella tärkeä mestaruuden kannalta, sillä tulessa ovat molemmat liigan kärkijoukkueet, MIFK ja HJK. Sarjajohtaja MIFK on tiukimmin kiinni sarjan ykkössijassa, sillä se johtaa HJK:ta yhden pisteen erolla, vaikka on pelannut ottelun helsinkiäisiä vähemmän. Joukkueilla on kuitenkin edessään vielä yksi keskinäinen ottelu Helsingissä, joten MIFK ei varmasti halua menettää pistettäkään ennen tuota matsia.

Pitkävetovihjeet Veikkausliigan kierrokselle tänä sunnuntaina kulkevat vierasjoukkueiden kautta. Molemmat kärkijoukkueet ovat pelanneet melko heikosti viime aikoina, ja MIFK on kaiken lisäksi ollut kotikentällään huono koko kauden ajan. Pitkävetokertoimet ovat Veikkauskioskin asiantuntijoiden mielestä turhan vahvasti varsinkin MIFK:n puolella VPS:aa vastaan, mutta myös HJK:n puolella sen ottelussa KuPS:aa vastaan.

Veikkausvihjeet otteluun IFK Mariehamn – VPS

Kuten sanottua, sarjajohtaja IFK Mariehamn on perustanut menestyksensä vahvan puolustuksen varaan – 16 päästettyä maalia 23:ssa ottelussa on loistosaldo. MIFK:n sunnuntain vierasjoukkue VPS ei kuitenkaan jää juurikaan ahvenmaalaisista tässä tilastossa jälkeen: VPS:n päästettyjen maalien saldo on 20.

Molemmilla joukkueilla on siis todella kova puolustus Veikkausliigatasolle, mutta hyökkäyspelin kanssa on välillä ollut tekemistä. VPS:n tehoista vastaavat tällä hetkellä lähinnä Pyry Soiri ja Steven Morrissey, MIFK nojaa puolestaan paljon Dever Orgillin varaan.

X2 (tasuri / vierasvoitto) antaa tällä hetkellä kertoimeksi 1.80, joka maistuu meille keskisuurella panoksella. 5 / 10 yksikköä tähän peliin.

Veikkausvihjeet otteluun HJK – KuPS

hjk_pitkävetoHJK:lla alkavat olla edessä ne kuuluisat totuuden hetket. Joukkue romahti ulos Eurooppa-liigasta IFK Göteborgia vastaan, eivätkä sarjapelitkään ole sen jälkeen sujuneet: tuon tappion jälkeen HJK on onnistunut voittamaan kotonaan vain sarjajumbo PK-35:n.

HJK:n kauden ensimmäinen kotitappio tuli nimenomaan tämän sunnuntain vastustajaa KuPS:aa vastaan, kun kuopiolaiset käänsivät pelin sensaatiomaisesti lisäajalla. Hyvävireinen KuPS saa kertoimenlaskijoilta edelleen käsittämättömän korkeita kertoimia, ja 6.00 on muutaman panosyksikön arvoinen ottaen huomioon HJK:n pienen kriisin. 2 / 10 tähän vierasjoukkueelle.