Veikkauskioski

Veikkausliigan vinkit – HIFK-Lahti

veikkausliiga_vinkit_2017

Masentaako maanantai? Ei hätää – tänä maanantaina pelataan nimittäin sekä Veikkausliigaa että jääkiekon SM-liigaa yhden ottelun verran. Jälkimmäisessä sarjassa kyseessä ovat hieman tärkeämmät pelit, sillä nyt pelataan Suomen mestaruudesta tosissaan.

Otetaan kuitenkin ensin katsaus Veikkausliigaan ja HIFK:n ja FC Lahden väliseen otteluun, jossa molemmat hakevat kauden avausvoittoa kahden tasapelin jälkeen. Vaan onko sellaista tulossa kummallekaan. Lue veikkausvinkkimme peliin alta!

Veikkausliiga-ennakko: HIFK – FC Lahti

Jos jokin ottelu on etukäteen näyttänyt tasapeliltä, niin tämä. Otetaan alkuun pari faktaa. Molemmat joukkueet ovat pelanneet Veikkausliigassa 2017 vasta kaksi ottelua, mutta molempien kaksi ensimmäistä peliä ovat päättyneet tasapeliin. Lisäksi viime kauden kolmesta kohtaamisesta näiden kahden välillä kaikki päättyivät pistejakoon.

Edellinen voitto HIFK:n ja Lahden välisissä väännöissä on siis peräti kaudelta 2015, jolloin Lahti oli parempi lukemin 0–1. HIFK:n saldo näyttää vielä murheellisemmalta Lahtea vastaan, sillä nousun jälkeen se on onnistunut voittamaan Mustat Kuhnurit vain kertaalleen – tuolloin tosin komeasti vieraskentällä 0–5.

Veikkausvinkit illan peliin

pitkävetovihje_veikkausliigaYllä olevan tilastoanalyysin perusteella illan lappu näyttäisi selvältä: ristiä pitkävetoon ja tasureita tulosvetoon. Mutta laitetaanko lapulle siis välittömästi risti? Ei välttämättä kuitenkaan, kun katsotaan hieman tulosten taakse. Antti Muurisen HIFK on aloittanut kautensa kahdella tärkeällä ottelulla muita putoajakandidaatteja PS Kemiä ja JJK:ta vastaan.

Kaksi tasapeliä on aivan minimisuoritus näistä peleistä, eivätkä kannattajat ole juuri “Mursun” harvoja haivenia silitelleet. Varsinkin kun molemmat tasurit ovat tulleet pyörein 0–0-lukemin. Ei tietoakaan siitä “seksikarusellista”, josta Muurinen on aiemmin tullut tunnetuksi esimerkiksi Klubissa.

Tänään HIFK laitetaan aivan erilaiseen testiin. Vaikka Lahtea ei ennen kauden alkua veikkailtukaan aivan kärkipäähän, on se kuitenkin eri luokan joukkue kuin Kemi tai JJK. Lahti on lisäksi aloittanut kautensa hyvin, vaikka paperilla tuloksena onkin vain kaksi tasuria lukemin 1–1. Niistä molemmat tulivat kuitenkin vieraskentällä, ja vastassa olivat SJK ja Ilves – siis Veikkausliigan viime kauden 3. ja 5. Lahti ei myöskään ollut näissä peleissä mitenkään pahasti alakynnessä, joten jopa mitalitaisto saattaa olla tänä vuonna lahtelaisille mahdollinen.

Veikkausvinkki: Koko rahalla Lahtea. Hendrik Helmke on poissa keskikentältä, mikä heikentää joukkuetta, mutta tilalle on kyllä ihan laadukkaita kavereita. Meidän papereissamme Lahti on pieni suosikki, joten Moneyline yli 2.00 kertoimella maistuu pitkävedossa hyvin.