Veikkauskioski

Veikkausliigan vihjeet viikonlopulle – aika jälkeen Sheriffin

veikkausliigan_vihjeet_viikonloppu

Niinhän siinä sitten lopulta kävi niin kuin on jo vähän aikaa odotettu: Shefki “Sheriffi” Kuqi sai lähteä FC Interin peräsimestä. Surkeasti tällä kaudella pelannut turkulaisryhmä on Veikkausliigassa vasta sijalla 8., mikä on joukkueen materiaaliin nähden todella huonosti. Nyt Inter kohtaa perjantain ainoassa Veikkausliiga-pelissä HIFK:n, jossa alkaa olla myös valmentajanvaihto lähellä, jos tuloksia ei pian tule… Lue vihjeemme tähän ja toiseen Veikkausliiga-otteluun alta!

Vihjeet otteluun Inter – HIFK

FC Inter kävi Kemissä häviämässä paikalliselle Palloseuralle, eikä pääomistaja Stefan Håkansia sen matsin jälkeen juuri hymyilyttänyt. Kuqi sai lähteä, ja nyt puikoissa on toistaiseksi joukkueen kakkosvalmentaja Fabrizio Piccareta.

Vaikka Inter onkin pelannut viime aikoina heikosti, voi valmentajanvaihdos muuttaa kurssin nopeastikin. Kuqi on todella autoritäärinen ja vahvasti reagoiva valmentaja, jonka lähtö saattaa näkyä monissa pelaajissa rentoutuneempaana suorituksena. Pelaajat haluavat varmasti näyttää olevansa parempia kuin sarjataulukko osoittaa, eikä Mika Ojalan paluu ainakaan Interin osakkeita heikennä.

Vihje:HIFK hävisi derbyn HJK:lle, ja kaiken lisäksi Jani Bäckman otti punaisen kortin kaventaen joukkueen keskuspuolustusta entisestään. Tuomas Aho on saapunut hätiin, mutta HIFK-puolustus on silti tällä hetkellä divaritasoa. Kokeillaan nyt Interin useamman maalin voittoa, kun hetki tuntuu olevan otollinen. Tasoitusveto -1 antaa pitkävetoon kertoimeksi noin 3.00, joka on kotijoukkueelle todella hyvä.

Vihjeet otteluun HJK – Lahti

jalkapallovihjeet_suomiHJK teki sen, mikä oli pakko tehdä – voitti siipirikkoisen HIFK:n Stadin derbyssä. Voitto ei tullut millään päätähuimaavalla esityksellä, mutta toisaalta punaisten saatua punaisen kortin, ei HJK:lla ollut tarvetta parastaan näyttääkään. Tulevana sunnuntaina vastaan asettuu toinen perivihollinen, FC Lahti, jonka voittaminen varsinkin kotona on kunnia-asia monille seuran kannattajille.

Lahti löysi viime kierroksella vihdoin maalijyvänsä – ja oikein kunnolla löysikin. Joukkue takoi IFK Mariehamnin verkkoon lopulta kuusi maalia, ja kahdesta niistä vastasi joukkueen uusi virolaishankinta, maajoukkuekärki Henri Anier. Olisiko tässä miehessä ratkaisu lahtelaisten tehottomuusongelmiin pidemmällekin aikavälille? Ainakin laukaukset tuntuivat Anierilla osuvan hyvin kohdalleen.

Vihje: HJK:n puolustus on ollut koko kauden rautaa, jos tilastoja katsellaan. Mutta eipä nyt kuitenkaan katsella niitä liikaa, sillä välillä Klubilla on ollut suuriakin ongelmia takalinjoilla. Nähtäväksi jää, minkä toppariparin Lehkosuo Lahtea vastaan valitsee, mutta molemmat joukkueet tekevät maalin -veto vaikuttaa tässä vaiheessa loistoidealta. Kerroin on esimerkiksi Nordicbetillä juuri nyt yli 2.00, joka on selkeästi liikaa. HJK tekee maalin lähes aina, ja vireessä oleva Lahtikin reilusti yli puolet kerroista.