Veikkauskioski

Veikkausliigan vihjeet – ratkeaako mestaruus tänään lopullisesti?

veikkausliiga_vinkit

Veikkausliigan mestaruus on tänään katkolla, kun sarjajohtaja HJK kohtaa kotikentällään Maarianhaminan IFK:n. Tilastojen valossa vierasjoukkueella ei pitäisi juuri mahdollisuuksia olla, mutta nähtäväksi jää, pääseekö HJK jo tänään juhlimaan kannattajiensa kanssa.

Tänään pelataan myös toinen kärkiottelu, kun mitaleista ja europaikoista taistelevat Ilves ja SJK iskevät yhteen Seinäjoella. Lue vihjeet Veikkausliiga-kierrokselle alta!

Veikkausliiga-vihje: HJK – IFK Mariehamn

HJK on “vihdoin” palaamassa voittokantaan Veikkausliigassa. Kahden epäonnistuneen kauden jälkeen Helsingissä juhlitaan tällä kaudella mestaruutta, mutta vielä on auki, milloin juhlat voi virallisesti aloittaa. Tänään voisi olla se päivä, kun kovakuntoinen Klubi saa vastaansa otteitaan paranteen hallitsevan mestarin IFK Mariehamnin.

HJK on ollut tällä kaudella erityisen hyvä vieraskentällä, mutta se ei tarkoita, etteikö homma toimisi kotonakin. Tappioita Klubi on kärsinyt kotonaan vain yhden. IFK:n vierassaldo on puolestaan surullista luettavaa, mutta huippuotteet kotikentällä ovat pitäneet joukkueen mukana mitalitaistossa.

IFK:n pelaajistosta löytyy laatupelaajia, kuten Albin Granlund ja Aleksei Kangaskolkka, mutta eipä se ole oikeastaan milloinkaan riittänyt HJK:ta vastaan vieraissa. Kotivoittoon tämä päättyy melkeinpä takuuvarmasti, ja luvassa on todennäköisesti maalirikas ottelu, jos näiden joukkueiden syysmatsien historiaa on uskominen.

Vihje:

Tulosveto on paras valinta tähän matsiin, sillä HJK:n kertoimet on painettu todella alas. Olisiko Klubista järjestämään katsojille todelliset maalijuhlat mestaruuden kunniaksi? 3-1 antaa hyvän kertoimen esimerkiksi Betssonilla (10.00), samoin 4-1 (17.00).

Veikkausliiga-vihje: SJK – Ilves

Tunti normaalia myöhemmin alkava ottelu Ilveksen ja SJK:n välillä on huipputärkeä molemmille. Kakkos- ja kolmossijalla liigassa majailevat FC Lahti ja KuPS ovat ottaneet pienen kaulan muihin mitalitaistelussa mukana oleviin joukkueisiin, joilla on tosin yksi ottelu rästissä. Se olisi kuitenkin voitettava, mikäli ei halua eron venyvän vähintään kolmeen pisteeseen.

Tämä koskee sekä Ilvestä että SJK:ta, jotka ovat sarjataulukossa pisteen sisään neljäntenä ja viidentenä tässä järjestyksessä. Molemmilla on edellisestä ottelusta alla tappio HJK:lle kotikentällä. Ilves hävisi Klubille peräti 1-4, kun taas SJK onnistui ensi kertaa tällä kaudella pitämään lukemat HJK:ta vastaan tiukkoina. Silti 1-0-tappio Suomen Cupin finaalissa lämmittää. Se tietää kuitenkin sitä, että ylimääräinen paikka Eurooppa-liigan karsintoihin jaetaan tällä kaudella liigan neloselle.

Tilastoista löytyy sellainen mielenkiintoinen poiminta, että SJK on tehnyt kotipeleissään keskimäärin vain yhden maalin, samoin kuin Ilves vieraspeleissään.

Vihje:

Tästä pelistä ei maalijuhlaa saada, vaan yleisimpiä tuloksia ovat molempien joukkueiden 1-0-voitot sekä tasurit 1-1 ja 0-0. SJK on joukkueista väsyneempi cupin finaalin jäljiltä, joten puoliaika/lopputulos-veto X/2 voisi olla hyvä peli idea kertoimella 6.50. Myös 1/X lähtee lapulle kertoimella 15.00.

.