Veikkauskioski

Veikkausliigajoukkueiden eurovastustajat selvillä

suomalaiset_eurocup
Tällä viikolla arvottiin vihdoin Veikkausliigasta viime kaudella eurokentille selvinneiden joukkueiden vastustajat ensimmäisille karsintakierroksille. Arpa suosi suomalaisia, sillä yhdenkän suomalaisjoukkueen tehtävä ei varsinaisesti ole mahdoton. Helppoakaan ei toki tule olemaan, sen kaikki suomalaisen jalkapallon ystävät muistavat varmasti edellisvuosilta, jolloin Veikkausliigajoukkueita on lähtenyt lauluun muun muassa färsaarelaisia vastaan. Tänä vuonna suurin mielenkiinto kohdistuu Mestareiden liigan karsinnoissa ensi kertaa pelaavaa SJK:hon sekä siihen, miten HJK onnistuu pelatessaan Eurooppa liigan karsinoissa pitkän tauon jälkeen.

SJK kohtaa Valko-Venäjän mestarin avauskierroksella

Seinäjoen jalkapallokerho on siis Suomen edustaja vuoden 2016 Mestareiden liigassa. Simo Valakarin nippu ylsi yllätysmestaruuteen viime vuonna, ja palkintona uroteostaan pohjanmaalaiset pääsevät matkaamaan Valko-Venäjälle. SJK:n Mestareiden liigan karsintojen ensimmäiseksi vastustajaksi arvottiin nimittäin eurokentillä kokenut BATE, joka pelasi Mestareiden liigassa myös edellisellä kaudella. Tuolloin BATE onnistui lohkovaiheessa taistelemaan tiukasti kovempiaan vastaan napaten muun muassa tasuripisteen Saksan huippujoukkue Leverkusenilta. Ennakkoon luovuttaneena SJK:n ei kuitenkaan kannata peliin lähteä, sillä hyvä vierastulos avausottelusta voi tehdä otteluparista täysin avoimen.

Eurooppa liigassa kolme suomalaisjoukkuetta

hjk_euroVeikkausliigan kakkoseksi viime kaudella sijoittunut Rovaniemen Palloseura kohtaa ensimmäisessä otteluparissa irlantilaisen Shamrock Roversin, jonka ei luulisi olevan rovaniemeläisille mahdoton selätettävä. Jos irlantilaiset kaatuvat, on toisen kierroksen vastustaja joko Kroatian Lokomotiva Zagreb tai Santa Coloma.

Pitkästä aikaa ilman Suomen mestaruutta jäänyt Helsingin jalkapalloklubi joutuu tyytymään tällä kaudella Eurooppa liigan karsintoihin. Hyvän euromenestyksensä myötä HJK on sijoitettu ensimmäisellä pelaamallaan ottelukierroksella. Tällä kierroksella HJK kohtaa liettualaisen FC Atlantasin, joka on montaa luokkaa Klubia huonompi joukkue. Klubilla on tosin ennenkin ollut Liettuassa ongelmia, joten takki auki eivät Mika Lehkosuon suojatit voi ottelupariinsa lähteä. Jos voitto heltiää, kohtaa HJK toisella kierroksellaan Beroe Stara Zagoran tai Radnik Bileljinan.

Myös Maarianhaminassa pelataan tällä kaudella europelejä. Sijoittamattomana Eurooppa liigan karsintoihin lähtenyt MIFK joutuu suomalaisjoukkueista ehkä kovimpaan paikkaan kohdatessaan norjalaisen Odds Ballklubin avajaiskierroksella. Toisellakaan kierroksella vastus ei helpotu, sillä siellä MIFK:iä odottelee kreikkalainen Giannina. Vaikka Giannina ei olekaan ranking-pisteiden valossa Kreikan kovimpia eurojoukkueita, on se kohottanut profiiliaan viime vuosina huimasti. MIFK:ille onkin vaikea povat tämän kauden europeleistä sen suurempaa menestystä.