Veikkauskioski

Veikkauskioskin eväät Liiga-perjantaihin

sm_liiga_veikkausvihjeet

Tänään perjantaina pelataan vain kaksi Liiga-ottelua. KalPa kohtaa kotipelissään Tapparan ja Rauman Lukko kohtaa SaiPan. Näistä Veikkauskioski keskittyy KalPan ja Tapparan välien selvittelyyn. Pikavihjeenä Lukon varsinaisen peliajan voitto tuntuu hyvältä kohteelta. Tappara on sarjataulukon ykkösenä 89 pistellä, eli yhdeksän pistettä edellä toisena ja kolmantena olevia KalPaa ja TPS:ää. Tästä on tulossa kahden kättä pidemmän teräsaseen mukaan nimetyn joukkueen välinen tiukka ottelu. Lue vedonlyöntivihjeemme jääkiekon SM-liigaan alta, ja lunasta vedonlyöntibonukset itsellesi, ennen kuin aloitat pelaamisen!

Kotikenttäetu on keskeinen tekijä

KalPan kotitilastot ovat melkein liian hyviä ollakseen totta. 19 kotiottelua joista ainoastaan neljä tappiota. Näistäkin tappioista kolme on tullut jatkoajalla. Voitoista 13 on tullut varsinaisella peliajalla. Huikeaa. Joukkue on kuitenkin hävinnyt kolme ottelua putkeen, mutta jokainen niistä jatkoajalla. Ylivoimapelaamisessa on puutteita, mutta Veikkauskioski uskoo, että joukkue on onnistunut petraamaan sillä saralla.

Hallitsevan mestarin Tapparan 19 vieraspeliä ovat nekin olleet melkoista seurattavaa. Tappioita on vain kolme. Liigan top 10 pistemiehistä kolme tulee tapparalta ja kaksi KalPalta. Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen ovat olleet vakuuttavia tällä kaudella. Tappara on todellakin ollut terässä tällä kaudella, eikä joukkueen luistimet näytä minkäänlaisia tylsistymisen merkkejä.

Ja perjantain Liiga-lapulle laitetaan…

veikkaus_vihjeet_2017No niin, nyt päästään asiaan. Kalpan varsinaisen peliajan voiton kerroin on 2,4. Tapparan vastaava kerroin on 2,55. Veikkauskioskin näkökulmasta tästä tulee tiukkojen marginaalien ottelu, jossa kotikenttäetu voi ratkaista kaiken. Kaksi aikaisempaa ottelua tukee tätä, samoin kuin KalPan tiukat jatkoajan tappiot. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tasapelin mahdollisuus on melkoinen. Tasapelin kerroin lähtee karvan verran alle nelosella, mikä ei ole välttämättä huono kohde.

Illan vähäriskisempi vetokohde on tällä kertaa KalPan moneyline-voitto – eli jatkoaika lasketaan mukaan. Etsivä saattaa löytää melkein kakkosen kertoimen tälle. Riskiä rakastaville kikkailijoille Veikkauskioskin vaikoimista löytyy terävä tasapeli KalPan -1 tasoituksella. Tämä lähtee melkein seiskan kertoimella. Mieti tarkkaan riskinsietokykyäsi, ettei tule itku lauantaina.

Ps. Historia toistaa usein itseään. KalPan 3-2 kotivoittoon löytyy jopa melkein 20 kertoimia. Pikkupanoksen kohteeksi se vaikuttaa enemmän, kuin mielenkiintoiselta. Veikkauskioski over and out.