Veikkauskioski

Vedonlyöntivihjeet Brasilian GP:n aika-ajoihin – yllätyksiä luvassa?

brasilian-gp-vihjeet

Formula ykkösten maailmanmestari on jo ratkennut, mutta kautta on vielä pari kisaa jäljellä. Tänä viikonloppuna ajetaan monen suosikkikisa eli Brasilian GP, joka käydään Interlagosin radalla. Riittääkö Hamiltonilla vielä voitonnälkää, vai nousevatko korkeimmille koroikkeille nyt toiset nimet? Lue vedonlyöntivihjeet Brasilian GP:n aika-ajoihin alta.

Brasilian GP:n aika-ajot – sateen uhkaa ilmassa

Sekä aika-ajot että varsinainen kisa käydään Brasiliassa klo 18.00 Suomen aikaa. Pahimmat helteet ovat siis jo tässä vaiheessa laantuneet, mutta sateelta myöhäinen aloittamisaikakaan ei välttämättä suojaa. Tällä hetkellä sääennusteet näyttävät sateen uhkaa ainakin lauantaille, joten voi hyvinkin olla, että vettä saadaan joko ennen aika-ajoja tai niiden aikana.

Perjantain vapaissa harjoituksissa saadaan esimakua siitä, kuka on tänä vuonna Brasiliassa vahvimmilla, mutta liikaa niiden varaan ei kannata laskea. Varmempi tapa ennakoida aika-ajojen mahdollisia sijotuksia on radan ja autojen tarkka analyysi. Interlagosin rataa on moitittu usein kuoppaiseksi ja muutenkin huonokuntoiseksi, mutta varsinaisessa tarkoituksessan – kilpa-ratana – se on silti erinomainen. Ohittaminen on täällä täysin mahdollista, joten aika-ajoissa ei vielä ratkaista lopullisesti mitään.

Kuljettajien taito nousee vaikean ja hieman erikoisen radan (ajosuunta on vastapäivään) myötä normaalia suurempaan asemaan, vaikka toki moottoritehoillakin on Brasiliassa suuri merkitys. Yllätyksillä voisi siis olla sijaa, vai kuinka?

Vedonlyöntivihjeet aika-ajoihin

brasilia-aika-ajo-vedonlyöntiLähdemme hieman poikkeuksellisesti jakamaan vetovihjeitä jo aika-ajoista lähtien, sillä mielestämme tarjolla on monia ylikertoimia. Lewis Hamiltonin mestaruuden varmistuminen vaikuttaa varmasti tähän osakilpailuun melko paljon, koska samalla Hamilton ja Vettel saivat päätökseen pitkään jatkuneen kissa-hiiri-leikkinsä. Motivaatio tuskin on kummallakaan aivan huippulukemissa, vaikka ammattilaisiahan miehet toki ovat.

Motivaatiota riittää sen sijaan erityiseti kahdella miehellä. Ensimmäinen heistä on Max Verstappen, joka näyttäisi tällä hetkellä jäävän ”suurten tallien” kuljettajista heikoimpaan pistemäärään. Tämä ei nuorta hollantilaista takuulla miellytä, joten Verstappen himoitsee varmasti toista voittoa peräjälkeen oltuaan vahvoilla jo Meksikon aika-ajoissa. Paalukerroin 7.50 on selkeä ylikerroin.

Toinen motivoituneista kuljettajista on Suomen Valtteri Bottas, joka on vain 15 pistettä Sebastian Vetteliä perässä kuljettajien MM-pisteissä. Bottas saa nyt taakseen koko tallin tuen ensimmäistä kertaa tällä kaudella, joten suomalainen haluaa takuulla näyttää, että ”ykköskuskina” hänkin pystyy kisoja voittamaan. Pitkävedon kerroin 8.00 paalupaikasta riittää oikein hyvin peleihin.