Veikkauskioski

Vedonlyöntitermit tutuksi – mikä ihmeen arbitraasi?

vedonlyöntitermistö
Vedonlyönti netissä on hauskaa puuhaa, johon ei yliopistotason tutkintoja tarvita. Voit lyödä vetoa netin veikkaussivustoilla yksinkertaisesti avaamalla pelitilin ja tallettamalla hieman rahaa vaikka pankkikortillasi. Suurin osa suomalaisista tuntee tärkeimmät pelikohteet, kuten pitkävedon, tulosvedon ja monivedon kuin omat taskunsa, mutta silti osa vedonlyöntiterminologiasta saattaa vielä olla vierasta. Veikkaamiseen liittyy nimittäin paljon erikoissanastoa, jota ei välttämättä opi aivan hetkessä. Tässä artikkelissa keskitymme selvittämään, mitä tarkoittaa arbitraasi – veto, jolla voitat varmasti.

Vedonlyöntitermit on hyvä tuntea

Oli kyseessä sitten mikä asia tahansa, on termistön tunteminen aina etu. Se ei ole ainoastaan tapa herättää kunnioitusta lähibaarin vedonlyöntikeskusteluissa, vaan termistön tuntemalla myös itse peliin voi tuoda uusia elementtejä.

Yksi hyvä esimerkki on arbitraasi, joka tarkoittaa käytännössä varmasti voittavaa vetoa. Termiä tuntematta tämä saattaisi tuntua mahdottomuudelta, mutta kyseessä on loppujen lopuksi todella yksinkertainen matemaattinen asia. Alla avaamme hieman arbitraasin määritelmää ja sitä, miten sinäkin voit päästä lyömään vetoa ilman riskiä tappiosta.

Arbitraasilla voitat varmasti

vetotermit_arbitraasiMonet ammattivedonlyöjät käyttävät paljon aikaa arbitraasivetojen etsimiseen. Eikä ihme – onhan kyseessä veto, joka ei voi hävitä. Arbitraasiveto tarkoittaa sitä, että lyöt esimerkiksi tennisottelussa vetoa molempien pelaajien puolesta, jolloin ottelun lopputuloksella ei ole väliä: sinä voitat varmasti.

Kuinka tämä sitten on mahdollista? Vastaus piilee vedonlyönnin alati vaihtuvissa kertoimissa sekä netin eri vedonlyöntitoimistojen erilaisessa kerroin asettelussa. Kuten suurin osa vedonlyöjistä varmasti tietää, tarkoittaa kerroin 2.00 sitä, että voiton mahdollisuuden on oltava yli 50-prosenttia, jotta veto olisi kannattava.

Silloin tällöin fiksu vedonlyöjä voi löytää yli 2.00 kertoimen esimerkiksi juuri tennisottelun molemmille pelaajille. Tätä tapahtuu erityisesti silloin, kun lyöt vetosi tarpeeksi ajoissa. Asetelmat saattavat muuttua syystä tai toisesta ennen ottelua, ja parhaassa tapauksessa ne kääntyvät täysin päälaelleen. Tällöin on arbitraasin paikka. Lyömällä vetoa myös toisen pelaajan puolesta yli 2.00 kertoimella olet varmistanut voittosi jo ennen ottelun alkamista. Voittosummat eivät arbitraaseissa yleensä nouse kovinkaan suuriksi, mutta riskitön raha kelpaa varmasti kenelle tahansa pienemmissäkin määrissä.